‘Ik ga soms letterlijk het hoekje om en dan passeer ik iemand en denk ik: jij kan de liefde van mijn leven zijn’

-

Melissa Janssens, freelancejournaliste voor onder andere Playboy en Oh Magazine praat met ons over wat verlangen voor haar betekent. De Vlaamse deelt haar leven als single in zoals zij wil en leeft volgens haar eigen verlangens, maar zijn deze anders dan, dat ze zoveel jaar geleden gedacht had? Kan je je eigen verlangens eigenlijk wel  in de hand houden?

TheTittyMag: Heb jij een verlangen?
Melissa Janssens: Ik heb verschillende verlangens. Soms verlang ik naar een goed gesprek, maar ook naar een verlangen naar thuiskomen bij iemand of vrienden, die er altijd zijn.

TTM: Leef jij nu volgens dit verlangen?
MJ: Ik denk, dat je eigen toekomst afhankelijk is van wat je eigen droomscenario is.  Als ik echt een gezin had gewild, met een huis, een wit hek en een labrador, dan was ik wel bij mijn eerste vriendje gebleven. Ik weet alleen niet hoe bewust deze keuze is, want ratio en liefde botsen toch. Ik had niet gedacht dat ik 28 zou zijn en single, maar ik omarm dit bewust. Ik heb nog geen doelen, of ik al dan niet kinderen wil hangt af van hoe mijn leven loopt. Beslissen andere vrouwen al in de kleuterzaal dat ze later sowieso kinderen willen? Soms moet je het leven nemen zoals het loopt als daar je geluk ligt so be it. Ik ga soms letterlijk het hoekje om en dan passeer ik iemand en denk ik: ”jij kan de liefde van mijn leven zijn”. Ik ben een enorme romanticus al haat ik het woord, maar ik geloof in de liefde. Ik leef volgens mijn verlangens, maar ik kan nog meer handelen volgens deze verlangens alleen ben ik voorzichtiger geworden. Ik denk nog soms te veel volgens hoe andere mensen denken en als ik echt volgens mijn verlangens zou leven dan zou ik nog vrijer leven en zijn. Je bent toch gevormd door de omgeving waarin je opgroeit dus misschien had ik anders nog meer geleefd volgens wat er binnen in mij zit. Maar ergens probeer ik mijn ouders toch wel trots te maken, hoe schaapachtig dit ook klinkt. Stiekem zit dit toch ergens in ons oerverlangen, dat je je ouders wil trots maken.

TTM: Veranderen jouw eigen verlangens nooit?
MJ: Nee, dit zijn wel de constante verlangens en de hele menselijke behoeftes. Het is niet per se de behoefte sex, ook de behoefte om aangeraakt te worden. Huidhonger, ik schreef er laatst een artikel over. Ieder mens heeft die behoefte en we kunnen hier allemaal erg verschillend op reageren. Ik stond er alleen door versteld, dat aanraking even noodzakelijk is als eten en drinken, maar we vergeten soms dat we sociale dieren zijn. Daarom verlangen we naar relaties, omdat we het sterkst zijn met twee. We leven langer en zijn minder ziek als er iemand aanwezig is. We leven in zo’n individualistische maatschappij, dat we dit weleens uit het oog verliezen.

TTM: Moeten we niet anders verlangen?
MJ: Ja tuurlijk. We hoeven niet af te stappen van het gezinsdroombeeld, want velen voelen zich hier goed bij, maar dàt is het net: iedereen moet vooral doen waar ze zich goed bij voelen zonder commentaar te geven. Als je verliefd wil zijn op drie verschillende mensen of bij iemand wil zijn, die dertig jaar ouder is dan moet je de vrijheid hebben om het concept geluk en liefde eigenhandig in te kleuren. Als iemand me vraagt of ik al getrouwd bent dan voel ik me stokoud al zegt dit alles over de connotatie die ik erbij maak. (lacht)

TTM: Denk je, dat we kunnen verlangen naar iets anders naar een gezin?
MJ: Natuurlijk is er een verschuiving. Mijn beste vriendinnen zijn nu meer mijn familie en ik haal hier enorm veel uit. Het is zo’n waardevol contact en je hebt niet per se een vriendje nodig. Het geeft me gemoedsrust, dat zij er onvoorwaardelijk voor me zijn. Als je lang single bent, voel je je minder eenzaam op deze manier. We leggen zoveel nadruk op het hebben van een partner, maar we moeten niet onderschatten hoe groot de waarde van een vriendschap kan zijn.

TTM: Is jouw eigen verlangen om dit beide te hebben?
MJ: Ik wil het allemaal, net als iedereen. We leven in een maatschappij waar we alles willen en liefst nog thuisgeleverd. We willen vrienden EN de romance als kers op de taart.

TTM: Is dit perfectionistisch verlangen van onze maatschappij goed of maakt dit ons eerder kapot?
MJ: Het zit in ons dat we alles willen, maar soms is het de moeite waard om juist te wachten. Er zijn ook zoveel mensen, die in een relatie zitten, die er niet uit durven vanwege de angst om alleen te zijn. Ik ben liever bewust alleen dan dat ik mij alleen voel in een relatie. Ik snap het wel, want ik ben soms ook eenzaam, maar soms moet je realistisch zijn en ook tevreden zijn met wat je hebt. Mensen zijn onvolmaakt en we leven in een wereld waarin dit afgestraft wordt. Actrice Lena Dunham staat op de cover van het tijdschrift Glamour en zij veroorzaakt een Twitter-rel vanwege haar ‘sinaasappelhuid’. Dit is toch belachelijk! Deze vrouw laat juist zien hoe echte vrouwen eruitzien. Het is een ramp dat zoveel mensen slecht in hun vel zitten. Mensen zoals Lena D, die hier de nadruk op leggen, laten juist zien hoe ziekelijk die hang naar perfectie wel is.
MJ: Soms voel ik mij schuldig, dat ik niet al een gezin heb. Vooral als ik spreek met vriendinnen met een gezin, dan ga ik toch twijfelen. Thuiskomen bij je gezin is toch iets wat velen het liefste willen. Zelfs de grootste rock-‘n-rollster wil ergens thuiskomen en ergens bij horen.

TTM: Kan je ook dit gevoel van thuiskomen hebben denk je als je single bent?
MJ: Ja. Als ik in m’n eentje mijn appartement binnenwandel, voelt dat verrassend goed. (lacht) Ik wil geen relatie hebben, omdat het zo hoort. Als vrouw kan je iedere week wel iemand vinden, maar waar kom je dan mee thuis?
Er is niks mooier dan jonge vrouwen, die zichzelf omarmen en hun eigen seksualiteit. Dit is het mooiste van de wereld, maar toch zadelt nagenoeg iedereen ons op met vooroordelen. Vrouwen mogen niet te veel bedpartners hebben, want anders ben je een slet. Opvallend is hoe vrouwen vaak het strengst zijn voor andere vrouwen. Nieuwsflits: het is geen zwaktebod om lief te willen hebben.<

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish