‘Ik heb een blaadje met doelen in mijn tas’

Jasper Fernandez Iglesias, beter bekend als “Kid de Blits” gaat skyhigh. Deze talentvolle rapper, lijkt heel goed te weten wat hij aan het doen is, maar wat ziet hij eigenlijk als zijn grootste uitdaging?
En hoe gaat hij die te lijf? Is dit een levensmissie of zal hij ooit tevreden zijn?


TheTittyMag: Wat zijn jouw doelen?

Kid de Blits: Ik schrijf mijn doelen op een blaadje en dat blaadje zit altijd in mijn tas. Ik schrijf doelen erop, die ik mezelf stel. Alleen die veranderen altijd. Mijn doelen, die ik nu op dat blaadje heb zijn oa: een stabiel persoon worden, alleen kunnen zijn, financieel mezelf en anderen kunnen onderhouden, mijn emoties goed kunnen uitleggen en duidelijk zijn over wat je wilt en verder groeien in mijn carrière. Mijn privé- en werkdoelen hangen altijd samen.

TTM: Maakt dat je onrustig?

KdB: Ja. Ik heb drukke dagen, maar het contrast met hoe druk en/of rustig ik kan zijn, is het moeilijkste om mee om te gaan. Vroeger wilde ik natuurlijk net als iedereen niet naar school en uiteindelijk ben ik na mijn HAVO naar het MBO gegaan, daar ben ik vanaf gestuurd. Ik heb een jaar lang geen school gevolgd en toen werd ik eigenlijk gek van het idee, dat iedereen wat deed behalve ik. Nu ben ik klaar met school, verdien ik geld, maar ik werk geen standaard tijden. Zelfs nu voel ik me soms als ik op een dinsdag om 11:00 wakker word nog steeds een buitenbeentje net als vroeger.

TTM: Accepteer je dat?

KdB: Ik kan niet meer niks doen. Ik blijf constant bezig en ik wil constant bezig zijn! Als ik dat gevoel krijg dan moet ik iets van mezelf aanpakken. Ik ga dan verder met schrijven of dingen bedenken. Ik voel mezelf gewoon veel te snel nutteloos en dat probeer ik te voorkomen me nooit te vervelen.

TTM: Hoe ga je hiermee om?

Kdb:Ik probeer controle over die emoties te krijgen. Ik ben nu nog niet in de fase, dat ik echt de proef op de som neem, maar voor de toekomst is dit wel iets waar ik aan moet werken. Ik weet, dat wanneer ik te weinig doe, dat ik me daar soms ook gewoon aan moet overgeven. Alles wat je jezelf echt voorneemt, gebeurt ook. Als ik voorneem om rust te nemen dan moet dat dus ook wel lukken.

TTM: Is dat vroeger wel eens misgegaan?

KdB: Mijn emoties onder controle krijgen blijft lastig. Ik kan mezelf in emoties verliezen en ik vind het moeilijk om zwaktes te tonen en met name aan een vrouw. Ik heb mezelf echt moeten aanleren om die emoties onder controle te houden in relaties. Ik kon heel bot doen tegen mijn toenmalige vriendinnetje.

TTM: Zijn er te veel mensen vind je, die niet eerlijk zijn tegen zichzelf?

B: Ja man, ik let daar nu heel erg op bij andere mensen. Veel mensen veranderen hun eigen gedrag niet en zijn er gewoon cool mee. Zoveel mensen zijn niet tot de ontdekking gekomen, dat je jezelf kan verbeteren om vervolgens als mens te groeien.

TTM: Is dat een uitdaging voor iedereen?

KdB: Zeker! jezelf leren kennen en aan jezelf werken zou een hele goeie challenge zijn. Ik merk het, dat als ik mezelf niet gelukkig voel, ik heel vervelend kan worden als iets me niet bevalt. Als het beter met mezelf gaat dan kan ik veel beter met tegenslagen omgaan. Het feit, dat je dat kan benoemen en dat beseft is zo belangrijk.

TTM: Voor de een is dat natuurlijk een grotere uitdaging dan voor de ander..

KdB: Voor mij is dat niet moeilijk, want ik heb dat altijd al gedaan. Ik ben altijd al een open jongen geweest naar mezelf en anderen toe. Ik herinner me nog zo goed een moment uit de serie 24uurmet waarin acteur Tygo zei, dat hij zo gek werd, dat hij zichzelf vervolgens urenlang in de spiegel is gaan bekijken, totdat hij antwoorden en oplossingen had op zijn eigen vragen. Hij vond, dat zo moeilijk. Kijk ik ga zelf niet uren voor de spiegel staan, maar dit laat wel zien hoe moeilijk het leven soms kan zijn en ik wil als mens op alle facetten sterk worden en daar hoort gewoon zelfconfrontatie bij.

TTM: Ben je daarin al ver genoeg?

KdB: Ik denk zelf vaak, dat ik het aankan, maar als ik dan op een periode terugkijk dan zie ik dat dit een non- stop proces is. Ik ben nog maar 25 en het is gewoon een never ending story.

TTM: Maakt je dat niet onrustig?

KdB: Nee. Niet echt. Ik ben een artiest en luisteraars hebben totaal niet door waar ik  allemaal over nadenk. Ieder mens wil graag bevestiging, erkenning en leuk gevonden worden. Als rapper moet je een ego hebben en in de spotlight willen staan en dus als je die drang kwijt raakt dan verander je als mens, maar dat kan gebeuren. Ik denk, dat alles zijn positieve en negatieve kant heeft en dat nooit iets goeds kan zijn. Mensen, die minder lijken na te denken en maar gewoon lijken te leven, maken zich druk over weer totaal andere dingen. Het is nooit perfect.

TTM: Ben jij eigenlijk meer pessimistisch of optimistisch?

KdB: Optimistisch.Ik doe wat ik wil, ben gelukkig en ik verdien er geld mee. Het lijkt mij logisch, dat dit voor iedereen werkt. Als ik mensen in mijn omgeving zie dan zie ik ook dat dit zo is, want zij zijn gelukkig met wat ze doen. Er zijn zoveel mensen die, maar wat doen in het leven.

Iedereen aan wie je vraagt: wat wil je het liefst over 5 jaar doen, krijgt een glimlach op zijn gezicht. Alleen mensen katten meteen hun eigen dromen af met zelfbedachte obstakels en dat vind ik zo erg om te horen. Teveel mensen en met name jongeren leven dat leven.<

Gerelateerd

In gesprek met pioniers!

Is er een verschil tussen de mannelijke blik en de vrouwelijke blik? Wat maakt iemand een pionier? Op zondag 10 maart gaat oprichter Cathelijne Blok oa hierover in gesprek met fotografen Maria Fialho en Diana Blok in het Nationaal Archief in Den Haag. Tijdens dit gesprek staan thema’s als carrières,

Lees meer »

TJA, ik ben een sucker voor een uitdaging

Dit jaar word ik 39 en dit jaar vecht ik voor het eerst van m’n leven een wedstrijd. Ik ga de ring in voor een bokspartij. Een heuse wedstrijd, met echte klappen. Iets dat ik vóór mijn 40e gedaan wil hebben. Voor Tittymag ga ik je maandelijks meenemen in het proces

Lees meer »

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?