‘Ik heb een blaadje met doelen in mijn tas’

Jasper Fernandez Iglesias, beter bekend als “Kid de Blits” gaat skyhigh. Deze talentvolle rapper, lijkt heel goed te weten wat hij aan het doen is, maar wat ziet hij eigenlijk als zijn grootste uitdaging?
En hoe gaat hij die te lijf? Is dit een levensmissie of zal hij ooit tevreden zijn?


TheTittyMag: Wat zijn jouw doelen?

Kid de Blits: Ik schrijf mijn doelen op een blaadje en dat blaadje zit altijd in mijn tas. Ik schrijf doelen erop, die ik mezelf stel. Alleen die veranderen altijd. Mijn doelen, die ik nu op dat blaadje heb zijn oa: een stabiel persoon worden, alleen kunnen zijn, financieel mezelf en anderen kunnen onderhouden, mijn emoties goed kunnen uitleggen en duidelijk zijn over wat je wilt en verder groeien in mijn carrière. Mijn privé- en werkdoelen hangen altijd samen.

TTM: Maakt dat je onrustig?

KdB: Ja. Ik heb drukke dagen, maar het contrast met hoe druk en/of rustig ik kan zijn, is het moeilijkste om mee om te gaan. Vroeger wilde ik natuurlijk net als iedereen niet naar school en uiteindelijk ben ik na mijn HAVO naar het MBO gegaan, daar ben ik vanaf gestuurd. Ik heb een jaar lang geen school gevolgd en toen werd ik eigenlijk gek van het idee, dat iedereen wat deed behalve ik. Nu ben ik klaar met school, verdien ik geld, maar ik werk geen standaard tijden. Zelfs nu voel ik me soms als ik op een dinsdag om 11:00 wakker word nog steeds een buitenbeentje net als vroeger.

TTM: Accepteer je dat?

KdB: Ik kan niet meer niks doen. Ik blijf constant bezig en ik wil constant bezig zijn! Als ik dat gevoel krijg dan moet ik iets van mezelf aanpakken. Ik ga dan verder met schrijven of dingen bedenken. Ik voel mezelf gewoon veel te snel nutteloos en dat probeer ik te voorkomen me nooit te vervelen.

TTM: Hoe ga je hiermee om?

Kdb:Ik probeer controle over die emoties te krijgen. Ik ben nu nog niet in de fase, dat ik echt de proef op de som neem, maar voor de toekomst is dit wel iets waar ik aan moet werken. Ik weet, dat wanneer ik te weinig doe, dat ik me daar soms ook gewoon aan moet overgeven. Alles wat je jezelf echt voorneemt, gebeurt ook. Als ik voorneem om rust te nemen dan moet dat dus ook wel lukken.

TTM: Is dat vroeger wel eens misgegaan?

KdB: Mijn emoties onder controle krijgen blijft lastig. Ik kan mezelf in emoties verliezen en ik vind het moeilijk om zwaktes te tonen en met name aan een vrouw. Ik heb mezelf echt moeten aanleren om die emoties onder controle te houden in relaties. Ik kon heel bot doen tegen mijn toenmalige vriendinnetje.

TTM: Zijn er te veel mensen vind je, die niet eerlijk zijn tegen zichzelf?

B: Ja man, ik let daar nu heel erg op bij andere mensen. Veel mensen veranderen hun eigen gedrag niet en zijn er gewoon cool mee. Zoveel mensen zijn niet tot de ontdekking gekomen, dat je jezelf kan verbeteren om vervolgens als mens te groeien.

TTM: Is dat een uitdaging voor iedereen?

KdB: Zeker! jezelf leren kennen en aan jezelf werken zou een hele goeie challenge zijn. Ik merk het, dat als ik mezelf niet gelukkig voel, ik heel vervelend kan worden als iets me niet bevalt. Als het beter met mezelf gaat dan kan ik veel beter met tegenslagen omgaan. Het feit, dat je dat kan benoemen en dat beseft is zo belangrijk.

TTM: Voor de een is dat natuurlijk een grotere uitdaging dan voor de ander..

KdB: Voor mij is dat niet moeilijk, want ik heb dat altijd al gedaan. Ik ben altijd al een open jongen geweest naar mezelf en anderen toe. Ik herinner me nog zo goed een moment uit de serie 24uurmet waarin acteur Tygo zei, dat hij zo gek werd, dat hij zichzelf vervolgens urenlang in de spiegel is gaan bekijken, totdat hij antwoorden en oplossingen had op zijn eigen vragen. Hij vond, dat zo moeilijk. Kijk ik ga zelf niet uren voor de spiegel staan, maar dit laat wel zien hoe moeilijk het leven soms kan zijn en ik wil als mens op alle facetten sterk worden en daar hoort gewoon zelfconfrontatie bij.

TTM: Ben je daarin al ver genoeg?

KdB: Ik denk zelf vaak, dat ik het aankan, maar als ik dan op een periode terugkijk dan zie ik dat dit een non- stop proces is. Ik ben nog maar 25 en het is gewoon een never ending story.

TTM: Maakt je dat niet onrustig?

KdB: Nee. Niet echt. Ik ben een artiest en luisteraars hebben totaal niet door waar ik  allemaal over nadenk. Ieder mens wil graag bevestiging, erkenning en leuk gevonden worden. Als rapper moet je een ego hebben en in de spotlight willen staan en dus als je die drang kwijt raakt dan verander je als mens, maar dat kan gebeuren. Ik denk, dat alles zijn positieve en negatieve kant heeft en dat nooit iets goeds kan zijn. Mensen, die minder lijken na te denken en maar gewoon lijken te leven, maken zich druk over weer totaal andere dingen. Het is nooit perfect.

TTM: Ben jij eigenlijk meer pessimistisch of optimistisch?

KdB: Optimistisch.Ik doe wat ik wil, ben gelukkig en ik verdien er geld mee. Het lijkt mij logisch, dat dit voor iedereen werkt. Als ik mensen in mijn omgeving zie dan zie ik ook dat dit zo is, want zij zijn gelukkig met wat ze doen. Er zijn zoveel mensen die, maar wat doen in het leven.

Iedereen aan wie je vraagt: wat wil je het liefst over 5 jaar doen, krijgt een glimlach op zijn gezicht. Alleen mensen katten meteen hun eigen dromen af met zelfbedachte obstakels en dat vind ik zo erg om te horen. Teveel mensen en met name jongeren leven dat leven.<

Gerelateerd

Kunst is een manier om de wereld beter te begrijpen.

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een ‘first date’ met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Maar wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Ik haal inspiratie uit de kleine dingen in het leven.

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Filmtip!

Geen idee meer wat je nu weer moet kijken op Netflix? En ben je heel even klaar met tannen? Dan wordt het weer eens tijd voor een bezoekje aan de bioscoop! En dan hebben we nogal een super tip voor je. Een film vol prachtige beelden en inhoudelijke thema’s: de

Lees meer »

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?