Ik heb geen plek voor toxic friends zoals jij

Toxic, manipulatief en vooral heel nep. Dit zijn de enige woorden waarmee ik jou nog kan omschrijven. Wat is er met onze vriendschap gebeurd? Waarom kan je niet blij zijn voor me? Ben je jaloers?

Vorig jaar ontmoette ik een hele leuke jongen. Na een paar dagen gezellig gepraat te hebben wilde we elkaar ontmoeten. Ik nodigde hem uit op mijn verjaardag, omdat ik dacht dat het dan minder ongemakkelijk zou zijn. Maar dit was de grootste fout die ik kon maken. Hem uitnodigen op dezelfde plek met jou.

Ik dacht dat we een leuke avond hadden. Ik dacht dat jij Marc ook wel mocht. Maar dat bleek niet zo te zijn. De volgende ochtend belde ik je op om even te kletsen. Nog helemaal op een roze wolk vertelde ik je alle details over Marc. “Stop met praten over hem, hij is het toch niet waard. Praatte je vorige week niet ook nog met Tim?” Je liet me twijfelen aan mijn gevoelens, maar ik stemde mee in alles wat je zei. Ik ken jou tenslotte langer dan hem.

Een paar dagen gingen voorbij en ik was erg in de war door de dingen die jij zei. Was hij het echt niet waard? Ik twijfelde zelfs zo erg, dat we een paar dagen even wat minder contact hadden. Totdat ik hoorde dat jij aan een andere vriendin had verteld, dat Marc mij liet huilen via de telefoon. Ik wist dat dit nooit gebeurd was. En wanneer ik jou er mee confronteerde, zei je steeds dat ik maar even goed moest nadenken.

Je was boos op mij. We spraken minder en als ik iets wilde vertellen over Marc deed ik dit niet. Na een maand waren Marc en ik echt samen. Zo blij als ik was deelde ik dit meteen op Instagram, vergetend dat jij dat ook kon zien. Meteen kreeg ik een berichtje van jou: “Dus het is nu serieus? Gefeliciteerd hoor.” Die “hoor” maakte mij zo boos. Ik vroeg wat jouw probleem was met Marc. In mijn ogen kon hij jou niks aan hebben gedaan. De enige reactie die ik kreeg was: “Laat maar.” Daar maakte je me nog bozer mee. Mij laten twijfelen aan misschien wel de liefde van mijn leven en als ik dan vraag waarom je dit doet, het niet eens uitleggen!? Na nog een paar boze berichten kreeg ik dan eindelijk antwoord op de vraag: “Waarom mag je hem niet?” “MAAR IK MAG HEM GEWOON NIET!!!” kreeg ik terug. Iets waar ik dus helemaal niet wijzer van werd.

Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet waarom je Marc niet mag. Ben je nog steeds jaloers? Ben je bang dat ik je ga vergeten? Of ben je simpelweg een toxic friend die niet blij kan zijn voor je vrienden? Mij maakt het niet meer uit. Ik ben gelukkig met Marc en met de vrienden die er wel voor mij zijn. Voor jou heb ik geen plek meer.

Gerelateerd

Filmtip!

Geen idee meer wat je nu weer moet kijken op Netflix? En ben je heel even klaar met tannen? Dan wordt het weer eens tijd voor een bezoekje aan de bioscoop! En dan hebben we nogal een super tip voor je. Een film vol prachtige beelden en inhoudelijke thema’s: de

Lees meer »

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?