Ik heb geen plek voor toxic friends zoals jij

Toxic, manipulatief en vooral heel nep. Dit zijn de enige woorden waarmee ik jou nog kan omschrijven. Wat is er met onze vriendschap gebeurd? Waarom kan je niet blij zijn voor me? Ben je jaloers?

Vorig jaar ontmoette ik een hele leuke jongen. Na een paar dagen gezellig gepraat te hebben wilde we elkaar ontmoeten. Ik nodigde hem uit op mijn verjaardag, omdat ik dacht dat het dan minder ongemakkelijk zou zijn. Maar dit was de grootste fout die ik kon maken. Hem uitnodigen op dezelfde plek met jou.

Ik dacht dat we een leuke avond hadden. Ik dacht dat jij Marc ook wel mocht. Maar dat bleek niet zo te zijn. De volgende ochtend belde ik je op om even te kletsen. Nog helemaal op een roze wolk vertelde ik je alle details over Marc. “Stop met praten over hem, hij is het toch niet waard. Praatte je vorige week niet ook nog met Tim?” Je liet me twijfelen aan mijn gevoelens, maar ik stemde mee in alles wat je zei. Ik ken jou tenslotte langer dan hem.

Een paar dagen gingen voorbij en ik was erg in de war door de dingen die jij zei. Was hij het echt niet waard? Ik twijfelde zelfs zo erg, dat we een paar dagen even wat minder contact hadden. Totdat ik hoorde dat jij aan een andere vriendin had verteld, dat Marc mij liet huilen via de telefoon. Ik wist dat dit nooit gebeurd was. En wanneer ik jou er mee confronteerde, zei je steeds dat ik maar even goed moest nadenken.

Je was boos op mij. We spraken minder en als ik iets wilde vertellen over Marc deed ik dit niet. Na een maand waren Marc en ik echt samen. Zo blij als ik was deelde ik dit meteen op Instagram, vergetend dat jij dat ook kon zien. Meteen kreeg ik een berichtje van jou: “Dus het is nu serieus? Gefeliciteerd hoor.” Die “hoor” maakte mij zo boos. Ik vroeg wat jouw probleem was met Marc. In mijn ogen kon hij jou niks aan hebben gedaan. De enige reactie die ik kreeg was: “Laat maar.” Daar maakte je me nog bozer mee. Mij laten twijfelen aan misschien wel de liefde van mijn leven en als ik dan vraag waarom je dit doet, het niet eens uitleggen!? Na nog een paar boze berichten kreeg ik dan eindelijk antwoord op de vraag: “Waarom mag je hem niet?” “MAAR IK MAG HEM GEWOON NIET!!!” kreeg ik terug. Iets waar ik dus helemaal niet wijzer van werd.

Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet waarom je Marc niet mag. Ben je nog steeds jaloers? Ben je bang dat ik je ga vergeten? Of ben je simpelweg een toxic friend die niet blij kan zijn voor je vrienden? Mij maakt het niet meer uit. Ik ben gelukkig met Marc en met de vrienden die er wel voor mij zijn. Voor jou heb ik geen plek meer.

Gerelateerd

TJA, ik ben een sucker voor een uitdaging

Dit jaar word ik 39 en dit jaar vecht ik voor het eerst van m’n leven een wedstrijd. Ik ga de ring in voor een bokspartij. Een heuse wedstrijd, met echte klappen. Iets dat ik vóór mijn 40e gedaan wil hebben. Voor Tittymag ga ik je maandelijks meenemen in het proces

Lees meer »

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?