‘Ik vind het belangrijk dat mijn volgers de echte ik zien’

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij stellen je ze voor in onze reeks: De feministische beldate! Deze keer spreken we founder van Curls ’N Clouds en social media-influencer, Noor van Gemert.

Je bent 23 jaar en je hebt al veel bereikt. Waar komt je drive vandaan?
“Ik ben best ambitieus, want ik wil graag mijn doelen bereiken. Natuurlijk heb ik af en toe momenten dat ik minder lekker in mijn vel zit, maar toch zit er een vuurtje in mij dat weet wat ik ervoor terugkrijg.

Manifesteren is ook iets wat ik doe. Ik geloof zeker dat dat me vooruit helpt. Die methode zorgt ervoor dat je dankbaar wordt en positieve gedachtes uitspreekt. En ik vind het werk wat ik doe ook gewoon enorm leuk.”

Merk je dat je als vrouw zijnde tegen bepaalde problemen aanloopt? 
“Soms denk ik terug aan bepaalde gebeurtenissen van toen ik jonger was. Nu zie ik pas dat sommige dingen die gebeurd zijn echt niet oké waren. Ik vind het lastig om dit te delen via mijn platform, maar doe het wel als ik weet dat het iemand kan helpen. Soms reageert mijn brein gewoon op een bepaalde manier door de trauma’s die ik heb meegemaakt.”

Voel je je een rolmodel?
“Soms wel. Dat is best grappig, want ik ben nog jong en ik ben nog volop bezig met een zoektocht naar mezelf. Hierin maak je echt fouten, ook ik. Soms denken mensen dat ik mijn leven al helemaal voor elkaar heb, daarom probeer ik ook te delen dat het soms minder goed gaat. Mijn werkleven gaat goed, maar er is veel wat mensen niet zien. Perfect zal het nooit zijn en dat is ook niet iets waar ik naar streef. Ik vind het belangrijk dat mijn volgers de echte ik zien – en dat zijn niet alleen de perfecte momenten.”

Je hebt ook een eigen haarmerk genaamd Curls ’n Clouds. Hoe is het idee hiervoor ontstaan?
“Ik ben heel gepassioneerd over natural hair, omdat ik zelf een heel lange proces heb doorstaan met het houden van mijn haar in natuurlijke staat. Nu kan ik anderen mensen van kleur helpen met hun krultexturen.

Vaak staat er bij haarproducten ‘anti-pluis’. Dat ergert mij, want ik wil mijn haar niet temmen. I like it big! Ik wil mijn haar juist vieren. Door de jaren heen ben ik daar steeds meer over na gaan denken – en bijna twee jaar geleden heb ik eindelijk mijn eigen bedrijf opgericht. Dat kostte veel tijd, maar het was een leuk proces en ik heb er veel vertrouwen in dat we echt positiviteit kunnen brengen voor mensen met krullen in de haarindustrie.”

Wil je meer weten over Noor van Gemert? Neem dan een kijkje op haar Instagram!

Gerelateerd

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek.  Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

Scroll #11: Wie is Isabelle Udo?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die als geen ander de online en offline wereld weet te verbinden : Isabelle Udo (1993- ) Isabelle Udo is oprichter en creatief directeur van

Lees meer »

Scroll #10: Wie is AiRich?

De dagen zijn niet alleen bedoeld voor urenlang scrollen op Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis kunstzinnig scrollen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.Deze week staat een kunstenaar centraal die een eigen, futuristische toekomst creëert door het combineren van fotografie en beeldende kunst,

Lees meer »

“De mens is lastig te begrijpen.” 

Vrouw zijn, de beste pastrami tot spiritualiteit. Onze Tittymag oprichter Cathelijne Blok sprak hierover voor NRC met de wereldberoemde performancekunstenaar Marina Abramović. Lees hieronder meer: https://www.nrc.nl/nieuws/2024/03/15/marina-abramovic-ik-geef-mijn-publiek-alle-liefde-die-het-wil-a4193224

Lees meer »

Scroll # 9: Wie is Sarah Lucas?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosisscrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die bekend staat om haar humorvolle en ongebruikte benadering van thema’s als gender, seksualiteit en het menselijk lichaam: Sarah Lucas (1962- ). Sarah Lucas wordt gezien als

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?