‘Ik vind het belangrijk dat mijn volgers de echte ik zien’

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij stellen je ze voor in onze reeks: De feministische beldate! Deze keer spreken we founder van Curls ’N Clouds en social media-influencer, Noor van Gemert.

Je bent 23 jaar en je hebt al veel bereikt. Waar komt je drive vandaan?
“Ik ben best ambitieus, want ik wil graag mijn doelen bereiken. Natuurlijk heb ik af en toe momenten dat ik minder lekker in mijn vel zit, maar toch zit er een vuurtje in mij dat weet wat ik ervoor terugkrijg.

Manifesteren is ook iets wat ik doe. Ik geloof zeker dat dat me vooruit helpt. Die methode zorgt ervoor dat je dankbaar wordt en positieve gedachtes uitspreekt. En ik vind het werk wat ik doe ook gewoon enorm leuk.”

Merk je dat je als vrouw zijnde tegen bepaalde problemen aanloopt? 
“Soms denk ik terug aan bepaalde gebeurtenissen van toen ik jonger was. Nu zie ik pas dat sommige dingen die gebeurd zijn echt niet oké waren. Ik vind het lastig om dit te delen via mijn platform, maar doe het wel als ik weet dat het iemand kan helpen. Soms reageert mijn brein gewoon op een bepaalde manier door de trauma’s die ik heb meegemaakt.”

Voel je je een rolmodel?
“Soms wel. Dat is best grappig, want ik ben nog jong en ik ben nog volop bezig met een zoektocht naar mezelf. Hierin maak je echt fouten, ook ik. Soms denken mensen dat ik mijn leven al helemaal voor elkaar heb, daarom probeer ik ook te delen dat het soms minder goed gaat. Mijn werkleven gaat goed, maar er is veel wat mensen niet zien. Perfect zal het nooit zijn en dat is ook niet iets waar ik naar streef. Ik vind het belangrijk dat mijn volgers de echte ik zien – en dat zijn niet alleen de perfecte momenten.”

Je hebt ook een eigen haarmerk genaamd Curls ’n Clouds. Hoe is het idee hiervoor ontstaan?
“Ik ben heel gepassioneerd over natural hair, omdat ik zelf een heel lange proces heb doorstaan met het houden van mijn haar in natuurlijke staat. Nu kan ik anderen mensen van kleur helpen met hun krultexturen.

Vaak staat er bij haarproducten ‘anti-pluis’. Dat ergert mij, want ik wil mijn haar niet temmen. I like it big! Ik wil mijn haar juist vieren. Door de jaren heen ben ik daar steeds meer over na gaan denken – en bijna twee jaar geleden heb ik eindelijk mijn eigen bedrijf opgericht. Dat kostte veel tijd, maar het was een leuk proces en ik heb er veel vertrouwen in dat we echt positiviteit kunnen brengen voor mensen met krullen in de haarindustrie.”

Wil je meer weten over Noor van Gemert? Neem dan een kijkje op haar Instagram!

Gerelateerd

Kunst is een manier om de wereld beter te begrijpen.

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een ‘first date’ met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Maar wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Ik haal inspiratie uit de kleine dingen in het leven.

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Filmtip!

Geen idee meer wat je nu weer moet kijken op Netflix? En ben je heel even klaar met tannen? Dan wordt het weer eens tijd voor een bezoekje aan de bioscoop! En dan hebben we nogal een super tip voor je. Een film vol prachtige beelden en inhoudelijke thema’s: de

Lees meer »

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?