Ik was boos dat mijn lijf niet mee wilde werken aan m’n insta-waardigheid

Vorige week tijdens die prangende hitte kon ik de slaap niet vatten. Het leek wel of ieder stukje van mijn huid dat het matras raakte direct een plas met zweet creëerde. Mijn dijen kleefde tegen elkaar aan, in mijn voeten accumuleerde de hoeveelheid vocht die nacht tot een hoogtepunt. 

Ik wilde ‘s ochtends bijna niet in de spiegel kijken. Ik voelde me boos. Waarom kan mijn lichaam niet gewoon normaal doen? Waarom word ik wakker als een groot zweetplakkaat en niet een soort gebronsde godin met zeezoute waves in haar haar? Hoe doen die mensen dat?

Ik was boos dat mijn lijf niet mee wilde werken aan m’n insta-waardigheid, terwijl het juist zo hard aan het werken was om mij normaal door de hittegolf te slepen. Ik luisterde niet naar mezelf.

Ok, ik luisterde wel naar m’n hoofd. Mijn hoofd die vond dat alles normaal verder moest gaan, hoe raar de wereld op dat moment ook deed. Ik moest gewoon werken en sporten en ook vooral er net zo fris en fruitig uitzien als altijd. Maar ik luisterde niet echt naar mezelf. Niet naar alles wat zich onder dat hoofd bevond.

We moedigen elkaar altijd aan en zijn zo trots op de ander als die zegt naar zichzelf te luisteren en zichzelf te zijn. Maar vaak gaat het dan om daar boven, gaat het om dat we eindelijk luisteren naar onze gedachten en gevoelens.

Vandaag ben ik daarom trots op mijn lichaam. Dat niet luistert naar mijn koppigheid, dat niet in het gareel springt als ik dat wil. Dat doet wat moet en doet wat goed is. Voor mij.

Ben ik trots dat mijn benen me iedere dag laten rennen, fietsen en springen. Dat m’n armen me laten klimmen, dragen en anderen vasthouden. Dat m’n buik me gezond houdt, een beetje vet me warm en m’n huid me koel als de zon er op brand.
Ik weet ik heb makkelijk praten, mijn lijf werkt bijna altijd mee. En hoe stom onze lichamen ook soms kunnen zijn, vandaag ben ik trots dat het ook jou bracht waar jij nu bent.

SHARE THIS ARTICLE

RECENT POSTS

Gerelateerd

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij stellen je ze voor

Lees meer »

In gesprek met pioniers!

Is er een verschil tussen de mannelijke blik en de vrouwelijke blik? Wat maakt iemand een pionier? Op zondag 10 maart gaat oprichter Cathelijne Blok oa hierover in gesprek met fotografen Maria Fialho en Diana Blok in het Nationaal Archief in Den Haag. Tijdens dit gesprek staan thema’s als carrières,

Lees meer »

TJA, ik ben een sucker voor een uitdaging

Dit jaar word ik 39 en dit jaar vecht ik voor het eerst van m’n leven een wedstrijd. Ik ga de ring in voor een bokspartij. Een heuse wedstrijd, met echte klappen. Iets dat ik vóór mijn 40e gedaan wil hebben. Voor Tittymag ga ik je maandelijks meenemen in het proces

Lees meer »

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?