Ik was boos dat mijn lijf niet mee wilde werken aan m’n insta-waardigheid

Vorige week tijdens die prangende hitte kon ik de slaap niet vatten. Het leek wel of ieder stukje van mijn huid dat het matras raakte direct een plas met zweet creëerde. Mijn dijen kleefde tegen elkaar aan, in mijn voeten accumuleerde de hoeveelheid vocht die nacht tot een hoogtepunt. 

Ik wilde ‘s ochtends bijna niet in de spiegel kijken. Ik voelde me boos. Waarom kan mijn lichaam niet gewoon normaal doen? Waarom word ik wakker als een groot zweetplakkaat en niet een soort gebronsde godin met zeezoute waves in haar haar? Hoe doen die mensen dat?

Ik was boos dat mijn lijf niet mee wilde werken aan m’n insta-waardigheid, terwijl het juist zo hard aan het werken was om mij normaal door de hittegolf te slepen. Ik luisterde niet naar mezelf.

Ok, ik luisterde wel naar m’n hoofd. Mijn hoofd die vond dat alles normaal verder moest gaan, hoe raar de wereld op dat moment ook deed. Ik moest gewoon werken en sporten en ook vooral er net zo fris en fruitig uitzien als altijd. Maar ik luisterde niet echt naar mezelf. Niet naar alles wat zich onder dat hoofd bevond.

We moedigen elkaar altijd aan en zijn zo trots op de ander als die zegt naar zichzelf te luisteren en zichzelf te zijn. Maar vaak gaat het dan om daar boven, gaat het om dat we eindelijk luisteren naar onze gedachten en gevoelens.

Vandaag ben ik daarom trots op mijn lichaam. Dat niet luistert naar mijn koppigheid, dat niet in het gareel springt als ik dat wil. Dat doet wat moet en doet wat goed is. Voor mij.

Ben ik trots dat mijn benen me iedere dag laten rennen, fietsen en springen. Dat m’n armen me laten klimmen, dragen en anderen vasthouden. Dat m’n buik me gezond houdt, een beetje vet me warm en m’n huid me koel als de zon er op brand.
Ik weet ik heb makkelijk praten, mijn lijf werkt bijna altijd mee. En hoe stom onze lichamen ook soms kunnen zijn, vandaag ben ik trots dat het ook jou bracht waar jij nu bent.

Gerelateerd

Filmtip!

Geen idee meer wat je nu weer moet kijken op Netflix? En ben je heel even klaar met tannen? Dan wordt het weer eens tijd voor een bezoekje aan de bioscoop! En dan hebben we nogal een super tip voor je. Een film vol prachtige beelden en inhoudelijke thema’s: de

Lees meer »

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?