Ik was eens belangrijk

-

18 jaar, zo lang kennen wij elkaar al. Dag in dag uit hadden wij contact. Van elkaar zien tot de meest kleine appjes naar elkaar sturen. Al vroeg je alleen maar hoe het met me ging, ik wist dat ik belangrijk voor je was. Het maakte mij niks uit dat ik je niet elke dag kon zien, en dat onze tijd samen niet altijd even lang was. Het was voor mij al genoeg om te weten dat ik een van de meest belangrijke dingen in je leven was.

Ik was eens belangrijk voor jou, toen we dagen vulden met op stap gaan en de gekste avonturen meemaken. Mijn arm in de jouwe terwijl we door het sprookjesbos liepen, of genieten van de zon op ons gezicht met onze blote voeten in het zand. Ik voelde me niks anders dan vrij als ik bij jou was, en ik keek naar jou als mijn allerbeste vriend die ik nooit kwijt zou kunnen raken.

Ik was eens belangrijk voor jou, je bracht me elke keer naar een nieuwe zwemwedstrijd. Al was het 2 uur rijden, jij wilde er zijn. Als ik bij het startblok stond, was jij een van de gezichten die ik moest zien voordat ik zou gaan zwemmen. Het bracht mij rust en geluk, wetend dat jij er voor me was om me aan te moedigen. Het maakte me gelukkig hoe jij daarna altijd met me naar een fastfood restaurant zou gaan, gewoon omdat ik simpelweg mijn best had gedaan. Het bracht een grote glimlach op mijn gezicht als ik je hoorde zeggen ‘Hé Nikky, klaar om McDonald’s te snaaien?’.

Ik was eens belangrijk voor jou, dat voelde ik elke keer als we dagen in de auto moesten doorbrengen. Het maakte ons niks uit, nee, we vonden het zelfs leuk. De kleine pauzes bij tankstations en de harde muziek in de auto waren wat de dagen zo makkelijk maakten. We zongen mee met teksten die we helemaal niet kenden en maakten door en door de stomste grapjes.

Ik was eens belangrijk voor jou, in de kleinste en grootste momenten van ons leven samen. Jij had alles voor mij over, jij wilde alles voor mij doen. Van lachen tot huilen, van zon tot regen, jij was altijd ergens te bekennen. Dat was voor mij ook hoe het hoorde te zijn. Het geheel klopte niet zonder jou. Niks klopt zonder jou.

Ik was eens belangrijk.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Previous article“Nee is nee”
Next articleWorkJuice

Recent comments

DutchEnglish