Ik was eens belangrijk

18 jaar, zo lang kennen wij elkaar al. Dag in dag uit hadden wij contact. Van elkaar zien tot de meest kleine appjes naar elkaar sturen. Al vroeg je alleen maar hoe het met me ging, ik wist dat ik belangrijk voor je was. Het maakte mij niks uit dat ik je niet elke dag kon zien, en dat onze tijd samen niet altijd even lang was. Het was voor mij al genoeg om te weten dat ik een van de meest belangrijke dingen in je leven was.

Ik was eens belangrijk voor jou, toen we dagen vulden met op stap gaan en de gekste avonturen meemaken. Mijn arm in de jouwe terwijl we door het sprookjesbos liepen, of genieten van de zon op ons gezicht met onze blote voeten in het zand. Ik voelde me niks anders dan vrij als ik bij jou was, en ik keek naar jou als mijn allerbeste vriend die ik nooit kwijt zou kunnen raken.

Ik was eens belangrijk voor jou, je bracht me elke keer naar een nieuwe zwemwedstrijd. Al was het 2 uur rijden, jij wilde er zijn. Als ik bij het startblok stond, was jij een van de gezichten die ik moest zien voordat ik zou gaan zwemmen. Het bracht mij rust en geluk, wetend dat jij er voor me was om me aan te moedigen. Het maakte me gelukkig hoe jij daarna altijd met me naar een fastfood restaurant zou gaan, gewoon omdat ik simpelweg mijn best had gedaan. Het bracht een grote glimlach op mijn gezicht als ik je hoorde zeggen ‘Hé Nikky, klaar om McDonald’s te snaaien?’.

Ik was eens belangrijk voor jou, dat voelde ik elke keer als we dagen in de auto moesten doorbrengen. Het maakte ons niks uit, nee, we vonden het zelfs leuk. De kleine pauzes bij tankstations en de harde muziek in de auto waren wat de dagen zo makkelijk maakten. We zongen mee met teksten die we helemaal niet kenden en maakten door en door de stomste grapjes.

Ik was eens belangrijk voor jou, in de kleinste en grootste momenten van ons leven samen. Jij had alles voor mij over, jij wilde alles voor mij doen. Van lachen tot huilen, van zon tot regen, jij was altijd ergens te bekennen. Dat was voor mij ook hoe het hoorde te zijn. Het geheel klopte niet zonder jou. Niks klopt zonder jou.

Ik was eens belangrijk.

Gerelateerd

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek.  Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

Scroll #11: Wie is Isabelle Udo?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die als geen ander de online en offline wereld weet te verbinden : Isabelle Udo (1993- ) Isabelle Udo is oprichter en creatief directeur van

Lees meer »

Scroll #10: Wie is AiRich?

De dagen zijn niet alleen bedoeld voor urenlang scrollen op Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis kunstzinnig scrollen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.Deze week staat een kunstenaar centraal die een eigen, futuristische toekomst creëert door het combineren van fotografie en beeldende kunst,

Lees meer »

“De mens is lastig te begrijpen.” 

Vrouw zijn, de beste pastrami tot spiritualiteit. Onze Tittymag oprichter Cathelijne Blok sprak hierover voor NRC met de wereldberoemde performancekunstenaar Marina Abramović. Lees hieronder meer: https://www.nrc.nl/nieuws/2024/03/15/marina-abramovic-ik-geef-mijn-publiek-alle-liefde-die-het-wil-a4193224

Lees meer »

Scroll # 9: Wie is Sarah Lucas?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosisscrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die bekend staat om haar humorvolle en ongebruikte benadering van thema’s als gender, seksualiteit en het menselijk lichaam: Sarah Lucas (1962- ). Sarah Lucas wordt gezien als

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?