Ik was nooit eerder zo enthousiast om in de tram te zitten

Handelingen die een aantal weken geleden zo normaal leken, zijn inmiddels speciale momenten. Toen ik gistermiddag naar de tramhalte liep, dacht ik niet: ik moét naar de psycholoog toe. Nee, ik mócht weer. Ik mocht weer in de tram zitten en eindeloos naar buiten staren. Ik genoot altijd al van lange ritten, waarbij ik net kon doen alsof ik in een videoclip speelde, maar nu maakte het eigenlijk ook niet meer uit waar ik heenging. De rit er naartoe was belangrijker geworden dan de eindbestemming.

Daar zat ik dan, eindelijk weer in de tram, er was weinig veranderd en toch voelde alles anders. De wereld voelde afstandelijker, het was ieder voor zich, en tegelijk was ik nooit eerder zo enthousiast om in de tram te zitten. Het was alsof ik weer naar school ging om mijn cijferlijst op te halen, nadat ik te horen had gekregen dat ik geslaagd was voor mijn eindexamens. Alleen was ik dit keer vooral blij om op die blauwe stoel te zitten en de stad aan me voorbij te laten gaan.

Het is vreemd hoe snel je perspectief kan veranderen door bepaalde gebeurtenissen. Tijdens die rit van twintig minuten, zag ik een muurtje waar ‘fuck COVID-19’ op gespoten was, een familie eenden die ongestoord langs de kant van de weg zat en een gigantische rij voor de bakkerij. Dit waren niet eens de meest bijzondere dingen, maar inmiddels was alles dat er anders uitzag dan de vier muren van mijn slaapkamer hartelijk welkom. Ik probeerde daarom alles zo goed mogelijk in mezelf op te nemen, als een droge spons op zoek naar water.

Toen ik eenmaal uit was gestapt, liep ik langzaam richting mijn eindbestemming. De stem van Celine Dion raasde op een hoog volume door mijn oordopjes. Ik had de avond van tevoren namelijk een speciale afspeellijst gemaakt voor dit moment. Wat is er beter dan luisteren naar ‘It’s all coming back to me now’, nadat je een lange periode niet meer buiten bent geweest (de dagelijkse wandeling door de buurt uitgezonderd)? In een wereld waar het spannendste moment van de week boodschappen doen is, moet je zelf de slingers ophangen. Het beste maken van een vervelende situatie, is nooit mijn sterkste kwaliteit geweest. Maar nu leer ik dat zelfs de kleinste dingen je hele dag kunnen transformeren. Een ritje in de tram of even door het centrum van Amsterdam lopen, is soms alles wat ik nodig heb.

Gerelateerd

Filmtip!

Geen idee meer wat je nu weer moet kijken op Netflix? En ben je heel even klaar met tannen? Dan wordt het weer eens tijd voor een bezoekje aan de bioscoop! En dan hebben we nogal een super tip voor je. Een film vol prachtige beelden en inhoudelijke thema’s: de

Lees meer »

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?