“Ik weet het antwoord wel, voor mij is geduld geen schone zaak.”

“Je bent op de goede weg, maar je bent er nog niet helemaal”. Ik voel het vuur in me oplaaien, mijn spieren spannen zich. ‘JAWEL’, zou ik keihard willen schreeuwen, ‘IK KAN HET WEHEL, ZIE DAT NOU EENS IN’. Maar in plaats daarvan knik ik instemmend. De rest van het gesprek gaat langs me heen. Mijn gedachten hebben inmiddels de vorm van een tornado aangenomen en concentreren op zijn woorden gaat niet meer.

Ik ben zo’n echte millennial. Geen geduld, te veel het gevoel recht op dingen te hebben. Want ik ben toch een unicorn? Speciaal genoeg om altijd het voordeel van de twijfel te verdienen? Dus als je dan niet dat veilig pad, dat door de babyboomers voor ons wordt uitgestippeld, wil afleggen, heb je maar één keus: zelf doen.

Dus daar sta ik, met al mijn ongeduld, aan het begin van het grote avontuur. Of aan de rand van een afgrond, ik weet het nog niet zo goed. Het is een beetje all the feels, zeg maar. Want na jaren netjes op kantoor te hebben gedaan wat de baas wilde dat ik uitvoerde,  leidde dat niet tot de vrije en onafhankelijk positie die ik voor ogen had. Dus dan maar zelf, lekker afdwingen dat het balletje sneller gaat rollen.

Dat voelt als een opluchting, die vrijdag dat ik voorgoed die deur achter me dicht trek. Maar tot mijn verbazing gaat de storm in mijn hoofd niet liggen. Ineens borrelen er vragen op: ‘Zouden ze misschien gelijk hebben? Moet ik geduldiger zijn? Hoe lang duurt het eigenlijk als ik dit allemaal alleen wil doen? OMG, heb ik überhaupt wel genoeg geduld voor dit leven?!’

Ik weet het antwoord wel, voor mij is geduld geen schone zaak. Mijn brutaliteit heeft me de afgelopen jaren letterlijk de halve wereld gegeven. Dus schuif al die regeltjes en goedbedoelde adviezen aan de kant, als jij in jezelf gelooft dan doet de rest van de wereld dat ook. Geduld is conformeren aan hiërarchieën van wie er al het langste zit, die schuift door. Van wachten wordt echt niemand beter. Van vallen en opstaan wel, dus GO!

Gerelateerd

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek.  Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

Scroll #11: Wie is Isabelle Udo?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die als geen ander de online en offline wereld weet te verbinden : Isabelle Udo (1993- ) Isabelle Udo is oprichter en creatief directeur van

Lees meer »

Scroll #10: Wie is AiRich?

De dagen zijn niet alleen bedoeld voor urenlang scrollen op Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis kunstzinnig scrollen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.Deze week staat een kunstenaar centraal die een eigen, futuristische toekomst creëert door het combineren van fotografie en beeldende kunst,

Lees meer »

“De mens is lastig te begrijpen.” 

Vrouw zijn, de beste pastrami tot spiritualiteit. Onze Tittymag oprichter Cathelijne Blok sprak hierover voor NRC met de wereldberoemde performancekunstenaar Marina Abramović. Lees hieronder meer: https://www.nrc.nl/nieuws/2024/03/15/marina-abramovic-ik-geef-mijn-publiek-alle-liefde-die-het-wil-a4193224

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?