Ik zag het als mijn taak om ze op de hoogte te stellen van het laatste nieuws

Het is tijd om een keuze te maken. Als er één zin is die ik het meeste vrees, is het deze wel. Ik heb al moeite met het samenstellen van een lijst voor de weekboodschappen; en nu moet ik kiezen welke vervolgopleiding ik wil gaan doen? Hoe beslis ik in hemelsnaam waar ik de komende weken, maanden of jaren wil groeien, wanneer ik niet eens weet wat ik morgenavond wil eten? En nog belangrijker: hoe weet ik welke beslissing de juiste is voor mij?

Om orde in mijn hoofd te scheppen, dacht ik terug aan de basis. Wat wilde ik voordat alles zo gecompliceerd werd? Waar werd ik enthousiast van, toen ik mezelf nog liet denken zonder een limiet? Toen ik gewoon hardop durfde te zeggen wat ik wilde, omdat er nog geen stemmetje in mijn hoofd zat dat mij vroeg hoe realistisch het was.

Vroeger keek ik elke ochtend, tijdens het ontbijt, naar het Jeugdjournaal van de voorafgaande avond. Daar zat ik dan, alleen, starend naar de computer, aantekeningen te maken van wat er allemaal gebeurd was in de wereld toen ik even niet oplette. Ik had mijn ogen een paar uur dichtgedaan en plotseling lag alles overhoop. Ik verbaasde me over hoe dat kon; en wilde het graag aan iedereen vertellen. Wisten anderen wel dat deze bizarre dingen constant om ons heen gebeurden? Ik ging er vanuit van niet, dus zag ik het als mijn taak om ze op de hoogte te stellen van het laatste nieuws. Elke maandagochtend lichtte ik mijn klasgenoten in de kring in, over alles wat ze gemist hadden. Ze waren waarschijnlijk lang niet zo onder de indruk als ik, maar dat maakte mij eigenlijk ook niet uit. Ik wilde simpelweg de persoon zijn die ze de belangrijke verhalen vertelde.

Natuurlijk ben ik naar open dagen geweest en heb ik de nodige websites bezocht. Maar aan het einde van de dag bleef ik achter met een vreemd onderbuikgevoel. Het was niet genoeg. Ik keek mezelf in de spiegel en dacht: waarom baseer ik deze belangrijke beslissing eigenlijk puur en alleen op feiten? Als dit de plek is waar ik een nieuwe fase van mijn leven ga starten, wat is dan écht de belangrijkste factor? Gaat het om een groot aantal cijfers en letters; of om mijn gevoel?
Mijn eerste gedachte was: waarom doe je dit jezelf aan? Plotseling was er niet maar één knoop die doorgehakt moest worden. Binnen het maken van een belangrijke keuze, schuilden tientallen andere keuzes en overwegingen.

Maar toen ik dat beeld weer voor me zag, van dat tienjarige meisje dat toen al zoveel waarde hechtte aan het nieuws, wist ik wat ik moest doen. De juiste keuze, was de keuze die ik een decennium geleden al maakte. Over een paar maanden ga ik journalistiek studeren.

Gerelateerd

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek.  Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?