In the spotlight: LIONSTORM

-

Als wij niet naar de kunst toe kunnen, halen we de kunst (en de makers) maar naar ons. Gezondheid gaat voor: logisch, maar dit heeft wel vervelende gevolgen voor de culturele sector. Exposities worden gecanceld en evenementen afgelast. Wij zetten deze mensen, van illustratoren en fotografen tot schrijvers en dansers, daarom de komende tijd ‘in the Spotlight’. Zo kunnen zij hun belangrijke verhalen en werken alsnog met de wereld delen.

foto van Bart Niewenweg

Deze keer praten we met Nederlands eerste queer rapduo LIONSTORM, Vuige Muis en Skerrie Sterrie. Naast  de muziek die ze samen maken, zijn ze ook een inspirerend koppel. We vragen het duo over hoe het is om nu ‘creatives in quarantaine’ te zijn.

Waarom maken jullie muziek?
Wij maken hiphop muziek, daarbij videoclips, foto’s en kleding. Ons doel is om een queer movement te starten, die we zelf hebben gemist tijdens onze jeugd. Dit missen we eigenlijk nog steeds.

Hoe ervaren jullie deze periode?
Het is niet helemaal te bevatten. We waren aan het begin alleen problemen aan het oplossen. Wij zijn zzp’rs en werken altijd al veel thuis. Nu dat al onze shows gecanceld zijn en we niet naar buiten kunnen, beseffen we hoe raar deze periode is. We lopen hierdoor veel klussen mis. Over twee weken zouden we twee nieuwe clips opnemen, wat niet meer door kan gaan. Als artiest haal je eigenlijk geen geld meer uit muziek. Je verkoopt namelijk praktisch geen cd’s meer, je verdient alleen uit liveoptredens en merchandising. Daarom heb je als artiest een groot probleem als optredens gecanceld worden. Mailtjes voor nieuwe shows komen ook niet binnen. We maken ons daarom zorgen over de toekomst. Er is nog geen zekerheid over hoelang dit gaat duren.

 Hoe kunnen we elkaar helpen?
Het kan helpen door muziek te streamen op YouTube, Spotify en Apple music. En je favoriete artiesten te delen op sociale media. Op deze manier blijven artiesten meer in zicht. Wat ook zou helpen is het kopen van hun merchandise, T-shirts, foto’s. Onze merchandise kan je vinden op onze website; www.lionstorm.nl.

Is er nu ruimte voor inspiratie? En uit het zich op een creatieve manier?
Aan het begin waren we veel bezig met regelen. Videoclips die we zouden opnemen en geplande shows moesten worden gecanceld. Nu is er ruimte voor nieuwe ideeën om nieuwe nummers te maken. We proberen zoveel mogelijk door te gaan zoals we dat normaal doen. Geplande meetings doen we nu via Skype. Ook blijven we andere artiesten benaderen voor toekomstige samenwerkingen. We gaan gewoon rustig door.

Waar ligt jullie focus op dit moment?
De focus ligt op creatieve ideeën uitwerken en nadenken hoe we die gaan vormgeven. We hebben behoefte aan contact. En zijn ook erg benieuwd hoe andere artiesten hiermee omgaan. We halen veel inspiratie uit andere artiesten. Toch voelen we dat onze gedachten bezet zijn door het coronavirus. Dit komt grotendeels door angst en de onzekerheid die er omheen hangt. We maken ons vooral veel zorgen over onze ouders en omgeving. Toch proberen we bezig te blijven zoals we dat altijd doen. We willen blijven creëren, want dat is ons leven. Juist nu is het belangrijk om elkaars verhalen te blijven vertellen.

Wil je meer weten over LIONSTORM? Luister thuis hun muziek op Spotify en volg ze op Instagram! volgende week lichten we weer een nieuwe creative uit in  ‘In the Spotlight.

 

 

 

 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish