In the Spotlight: AiRich

Als wij niet naar de kunst toe kunnen, halen we de kunst (en de makers) maar naar ons. Gezondheid gaat voor: logisch, maar dit heeft vervelende gevolgen voor de culturele sector. Exposities worden gecanceld en evenementen afgelast. Wij zetten deze mensen, van illustratoren en fotografen tot schrijvers en dansers, daarom de komende tijd ‘in the picture’. Zo kunnen zij hun belangrijke verhalen en werken alsnog met de wereld delen. Deze week spreken we stylist, bodypainter en visual artist AiRich. We vragen haar het is om een ‘creative in quarantaine’ te zijn.

 Hoe ervaar je deze periode?

Het is een aparte periode. Merendeels van mijn opdrachten zoals exposities, photoshoots en overige presentaties zijn gecanceld. Het is een moeilijke tijd voor de creative zzp’er. We voelen ons onzeker over de toekomst. Het is heel beangstigend. Ondanks alles probeer ik mij alsnog bezig te houden en probeer ik mijn brand aan te passen aan het nieuwe klimaat. Los van dat ik veel plezier heb bij het uitvoeren van mijn werk, is het ook belangrijk voor mijn inkomen. Veel kunstenaars hebben sowieso sneller onzekerheid als over inkomen gaat.

 Is er nu ruimte voor extra inspiratie? En uit het zich op een creatieve manier?

Ik krijg altijd inspiratie binnen, er zit een soort zender in mijn hoofd. Ik denk dat dit een periode is om mooi werk te creëren. Zelf ben ik afhankelijk van modellen, maar dat staat nu stil. Voor kunstenaars zou dit een periode kunnen zijn van rust en zelfreflectie. Rust is goed in ons vak. Creëren is het mooiste wat wij kunstenaars doen. Ik ben heel benieuwd naar het werk wat uit deze periode gaat komen. ‘Art is reflection on society and time.’ Dit vind ik een mooi aspect van kunst. Maar ik probeer vooral rustig te zijn.

Hoe kunnen we elkaar helpen?

Ondanks de quarantaine kunnen wij gelukkig nog steeds met elkaar connecten. Empower elkaar en haal positive creativiteit in elkaar naar boven. Iedereen draait nu verlies, de een voelt het harder dan de ander.. Mentaal eist het van iedereen wel een tol. Dus help waar je kan helpen, al is het alleen door op de “share” knop te drukken.

Waar ligt de focus op dit moment?

Mijn gezondheid. En mijn familie en vrienden. Daarnaast houd ik mij achter de schermen bezig met zelf portret shoots, pre productie voor toekomstige projecten en heb ik veel tijd om mijn archief op orde te stellen. Verder heb ik veel bel afspraken en online deadlines. Alles wat online kan, gaat gewoon door. En rust, zonder lui te worden. Ik leef in het nu met mijn ogen op de toekomst, die momenteel een beetje blurry aanvoelt… Maar we houden hoop!

Meer weten over AiRich? Check @airich_ volgende week lichten we weer een nieuwe creative uit in ‘In The Spotlight’.

 

Gerelateerd

Kunst is een manier om de wereld beter te begrijpen.

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een ‘first date’ met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Maar wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Ik haal inspiratie uit de kleine dingen in het leven.

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Filmtip!

Geen idee meer wat je nu weer moet kijken op Netflix? En ben je heel even klaar met tannen? Dan wordt het weer eens tijd voor een bezoekje aan de bioscoop! En dan hebben we nogal een super tip voor je. Een film vol prachtige beelden en inhoudelijke thema’s: de

Lees meer »

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?