In the Spotlight: AiRich

Als wij niet naar de kunst toe kunnen, halen we de kunst (en de makers) maar naar ons. Gezondheid gaat voor: logisch, maar dit heeft vervelende gevolgen voor de culturele sector. Exposities worden gecanceld en evenementen afgelast. Wij zetten deze mensen, van illustratoren en fotografen tot schrijvers en dansers, daarom de komende tijd ‘in the picture’. Zo kunnen zij hun belangrijke verhalen en werken alsnog met de wereld delen. Deze week spreken we stylist, bodypainter en visual artist AiRich. We vragen haar het is om een ‘creative in quarantaine’ te zijn.

 Hoe ervaar je deze periode?

Het is een aparte periode. Merendeels van mijn opdrachten zoals exposities, photoshoots en overige presentaties zijn gecanceld. Het is een moeilijke tijd voor de creative zzp’er. We voelen ons onzeker over de toekomst. Het is heel beangstigend. Ondanks alles probeer ik mij alsnog bezig te houden en probeer ik mijn brand aan te passen aan het nieuwe klimaat. Los van dat ik veel plezier heb bij het uitvoeren van mijn werk, is het ook belangrijk voor mijn inkomen. Veel kunstenaars hebben sowieso sneller onzekerheid als over inkomen gaat.

 Is er nu ruimte voor extra inspiratie? En uit het zich op een creatieve manier?

Ik krijg altijd inspiratie binnen, er zit een soort zender in mijn hoofd. Ik denk dat dit een periode is om mooi werk te creëren. Zelf ben ik afhankelijk van modellen, maar dat staat nu stil. Voor kunstenaars zou dit een periode kunnen zijn van rust en zelfreflectie. Rust is goed in ons vak. Creëren is het mooiste wat wij kunstenaars doen. Ik ben heel benieuwd naar het werk wat uit deze periode gaat komen. ‘Art is reflection on society and time.’ Dit vind ik een mooi aspect van kunst. Maar ik probeer vooral rustig te zijn.

Hoe kunnen we elkaar helpen?

Ondanks de quarantaine kunnen wij gelukkig nog steeds met elkaar connecten. Empower elkaar en haal positive creativiteit in elkaar naar boven. Iedereen draait nu verlies, de een voelt het harder dan de ander.. Mentaal eist het van iedereen wel een tol. Dus help waar je kan helpen, al is het alleen door op de “share” knop te drukken.

Waar ligt de focus op dit moment?

Mijn gezondheid. En mijn familie en vrienden. Daarnaast houd ik mij achter de schermen bezig met zelf portret shoots, pre productie voor toekomstige projecten en heb ik veel tijd om mijn archief op orde te stellen. Verder heb ik veel bel afspraken en online deadlines. Alles wat online kan, gaat gewoon door. En rust, zonder lui te worden. Ik leef in het nu met mijn ogen op de toekomst, die momenteel een beetje blurry aanvoelt… Maar we houden hoop!

Meer weten over AiRich? Check @airich_ volgende week lichten we weer een nieuwe creative uit in ‘In The Spotlight’.

 

Gerelateerd

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek.  Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

Scroll #11: Wie is Isabelle Udo?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die als geen ander de online en offline wereld weet te verbinden : Isabelle Udo (1993- ) Isabelle Udo is oprichter en creatief directeur van

Lees meer »

Scroll #10: Wie is AiRich?

De dagen zijn niet alleen bedoeld voor urenlang scrollen op Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis kunstzinnig scrollen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.Deze week staat een kunstenaar centraal die een eigen, futuristische toekomst creëert door het combineren van fotografie en beeldende kunst,

Lees meer »

“De mens is lastig te begrijpen.” 

Vrouw zijn, de beste pastrami tot spiritualiteit. Onze Tittymag oprichter Cathelijne Blok sprak hierover voor NRC met de wereldberoemde performancekunstenaar Marina Abramović. Lees hieronder meer: https://www.nrc.nl/nieuws/2024/03/15/marina-abramovic-ik-geef-mijn-publiek-alle-liefde-die-het-wil-a4193224

Lees meer »

Scroll # 9: Wie is Sarah Lucas?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosisscrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die bekend staat om haar humorvolle en ongebruikte benadering van thema’s als gender, seksualiteit en het menselijk lichaam: Sarah Lucas (1962- ). Sarah Lucas wordt gezien als

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?