In the Spotlight: AiRich

Als wij niet naar de kunst toe kunnen, halen we de kunst (en de makers) maar naar ons. Gezondheid gaat voor: logisch, maar dit heeft vervelende gevolgen voor de culturele sector. Exposities worden gecanceld en evenementen afgelast. Wij zetten deze mensen, van illustratoren en fotografen tot schrijvers en dansers, daarom de komende tijd ‘in the picture’. Zo kunnen zij hun belangrijke verhalen en werken alsnog met de wereld delen. Deze week spreken we stylist, bodypainter en visual artist AiRich. We vragen haar het is om een ‘creative in quarantaine’ te zijn.

 Hoe ervaar je deze periode?

Het is een aparte periode. Merendeels van mijn opdrachten zoals exposities, photoshoots en overige presentaties zijn gecanceld. Het is een moeilijke tijd voor de creative zzp’er. We voelen ons onzeker over de toekomst. Het is heel beangstigend. Ondanks alles probeer ik mij alsnog bezig te houden en probeer ik mijn brand aan te passen aan het nieuwe klimaat. Los van dat ik veel plezier heb bij het uitvoeren van mijn werk, is het ook belangrijk voor mijn inkomen. Veel kunstenaars hebben sowieso sneller onzekerheid als over inkomen gaat.

 Is er nu ruimte voor extra inspiratie? En uit het zich op een creatieve manier?

Ik krijg altijd inspiratie binnen, er zit een soort zender in mijn hoofd. Ik denk dat dit een periode is om mooi werk te creëren. Zelf ben ik afhankelijk van modellen, maar dat staat nu stil. Voor kunstenaars zou dit een periode kunnen zijn van rust en zelfreflectie. Rust is goed in ons vak. Creëren is het mooiste wat wij kunstenaars doen. Ik ben heel benieuwd naar het werk wat uit deze periode gaat komen. ‘Art is reflection on society and time.’ Dit vind ik een mooi aspect van kunst. Maar ik probeer vooral rustig te zijn.

Hoe kunnen we elkaar helpen?

Ondanks de quarantaine kunnen wij gelukkig nog steeds met elkaar connecten. Empower elkaar en haal positive creativiteit in elkaar naar boven. Iedereen draait nu verlies, de een voelt het harder dan de ander.. Mentaal eist het van iedereen wel een tol. Dus help waar je kan helpen, al is het alleen door op de “share” knop te drukken.

Waar ligt de focus op dit moment?

Mijn gezondheid. En mijn familie en vrienden. Daarnaast houd ik mij achter de schermen bezig met zelf portret shoots, pre productie voor toekomstige projecten en heb ik veel tijd om mijn archief op orde te stellen. Verder heb ik veel bel afspraken en online deadlines. Alles wat online kan, gaat gewoon door. En rust, zonder lui te worden. Ik leef in het nu met mijn ogen op de toekomst, die momenteel een beetje blurry aanvoelt… Maar we houden hoop!

Meer weten over AiRich? Check @airich_ volgende week lichten we weer een nieuwe creative uit in ‘In The Spotlight’.

 

Gerelateerd

Scroll #7: Wie is Iris van Herpen?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal waar mode niet alleen een kledingstuk is, maar een grenzeloze kunstvorm. Een visionair modeontwerpster die de grenzen van wat mogelijk is, in de haute couture

Lees meer »

KUNSTTIPS! December 

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de

Lees meer »

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?