In the Spotlight: Something To Say Talks

-

Als wij niet naar de kunst toe kunnen, halen we de kunst (en de makers) maar naar ons. Gezondheid gaat voor: logisch, maar dit heeft wel vervelende gevolgen voor de culturele sector. Exposities worden gecanceld en evenementen afgelast. Wij zetten deze mensen, van illustratoren en fotografen tot schrijvers en dansers, daarom de komende tijd ‘In the Spotlight’. Zo kunnen zij hun belangrijke verhalen en werken alsnog met de wereld delen. Dit keer vragen we Soehayla Halouchi en Mahado Abdirahman hoe het is om creatievelingen in quarantaine te zijn.

TTM: Wie zijn jullie en wat is STS Talks?

Wij zijn Soehayla Halouchi (19 jaar, student psychologie) en Mahado Abdirahman (23 jaar, student human resource management). Something To Say Talks is een podcast platform door jonge vrouwen opgericht om bewustwording te creëren voor onderwerpen die niet genoeg aandacht krijgen. Het is voor iedereen die iets te zeggen heeft (something to say) jong, oud, bekend, onbekend speelt hierbij geen rol. Wij creëren een ruimte/safe space waar mensen zich betrokken voelen en deelnemen aan het gesprek, d.m.v. onder andere thema’s aan te kaarten via instagram, telefonisch tijdens een episode hun mening te delen of langs te komen als gast. Het is voor ons belangrijk om onze doelgroep/supporters te blijven betrekken bij elk onderwerp, om verschillende inzichten in kaart te brengen, zodat wij hier als mensen weer van kunnen leren.

TTM: Hoe ervaren jullie deze periode?

STS: Het is een lastige periode. De studio waar wij opnemen heeft door deze omstandigheden ook moeten sluiten. Wij hebben hierdoor het besluit genomen om vroegtijdig het eerste seizoen te beëindigen, zodat wij na deze periode een start kunnen maken met seizoen twee. Het geeft ons aan de andere kant ook de ruimte om goed te reflecteren en te bedenken wat voor content wij in seizoen twee willen creëren. Wij nemen in dit proces de feedback van onze luisteraars mee.

Is er ruimte voor extra inspiratie? En uit het zich op een creatieve manier?

STS: Wij hebben veel positieve feedback ontvangen naar aanleiding van het eerste seizoen. Dit motiveert ons om op creatieve manier meer belangrijke onderwerpen aan te kaarten in seizoen twee. Zo zullen wij in het nieuwe seizoen niet alleen audio, maar ook video opnames maken en deze op verschillende platformen weergeven. Daarnaast staan er meer uiteenlopende onderwerpen op de planning met daarbij gasten uit diverse leefwerelden.

TTM: Hoe kunnen mensen elkaar helpen?

STS: Mensen kunnen elkaar helpen door meer begripvol te zijn naar elkaar toe. Het is een periode waarin het belangrijk is om elkaar een helpende hand te bieden. Je weet immers nooit wat iemand doormaakt. Er zijn veel mensen met mental health issues die nu op zichzelf aangewezen zijn. Vraag je omgeving vaker hoe het met ze gaat. Daarnaast zijn er veel mensen die een druk voelen om productief te blijven tijdens quarantine. Wij willen als tip meegeven om deze tijd te benuttigen zoals je dat zelf wilt en je niet te laten ontmoedigen wanneer je plannen/doelen ‘on hold’ staan. Het feit dat we in onzekere tijden leven vergt al veel, don’t pressure yourself more. There’s no wrong way to use this time.

TTM: Hoe denken jullie over de toekomst? 

STS: Wij kijken met een positieve blik naar de toekomst, waarin onze onderwerpen meer betrokkenheid zullen creëren tussen verschillende soorten mensen. Ons doel is om iedereen gehoord te laten voelen en bewust te maken van het feit dat je niet alleen bent in de uitdagingen waar je mee te maken krijgt in het leven.

Wil je meer zien van STS talks, luister hun podcast  en volg hen op Instagram!

 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish