Je zou online yogaklasjes moeten volgen

Het leven staat tijdelijk stil. Alhoewel mijn hoofd dat goed kan begrijpen, ligt mijn hart in duizend stukjes. Ik wilde zo graag taart eten in het Vondelpark; en de longen uit mijn lijf schreeuwen tijdens Bohemian Rhapsody. Ik wéét dat er ergere dingen zijn, maar ik mag me toch best even rot voelen?

Ik voel me schuldig als ik erover praat. Zeur niet zo, Shiek. Mensen gaan dood. Hoe erg heb ik het nou? Ja, mijn verjaardag wordt dit jaar gevierd in isolatie. Het concert van Queen, waar ik al zo lang naar uitkeek, gaat niet door. Mijn schoolreis naar Londen is gecanceld. De zomervakantie naar Tokio gaat waarschijnlijk niet door. Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren met mijn eindexamens. Ik word elke dag benauwder binnen deze vier muren, die alsmaar dichterbij lijken te komen. En mijn EMDR-sessies gaan voorlopig ook niet door, net nu ik de moed ervoor had verzameld. Máár mijn dierbaren en ik zijn gezond. Dus ik moet niet zo klagen. Althans, dat zeg ik tegen mezelf.

Ik weet diep van binnen wel dat ik het recht heb om even verdrietig te zijn. Ik mag best een paar tranen laten. Dit is voor ons allen een lastige periode. Toch houd ik me groot, want het gaat nu niet om mij. Wees niet zo egoïstisch. Kijk eens naar anderen, hoe positief en gemotiveerd zij zijn. Waarom gebruik jij je tijd niet wijzer, in plaats van telkens naar je scherm te staren, zonder iets te typen? Je zou online yogaklasjes moeten volgen, nieuwe talen leren en het huis opnieuw verven. Maar nee, jij maakt je druk over je negentiende verjaardag, vakantie en een concert.

Ik hoop gewoon dat al deze ellende snel over is. Dat de wereld weer heelt en we allemaal wat liever voor elkaar zijn. En dat ik snel mijn vrienden weer kan knuffelen, mijn verjaardag in kan halen en vooral zorgeloos de deur uit kan stappen. Tot die tijd ben ik af en toe verdrietig. Maar dat moet ook kunnen, middenin een pandemie.

Gerelateerd

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

Kunst is een magische tijdmachine.

2024, het begin van een jaar.Een nieuw jaar, vol kansen, cliches of niet..wel een nieuw jaar vol kunst. De mooiste tentoonstellingen, kunstwerken en voorstellingen maken weer hun opwachting.In deze soms donkere dagen bieden deze sidderende en meeslepende lichtpuntjes hoop of een beetje afleiding. Kunst reflecteert, maar kan ook fungeren als een magische tijdmachine.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?