Je zou online yogaklasjes moeten volgen

Het leven staat tijdelijk stil. Alhoewel mijn hoofd dat goed kan begrijpen, ligt mijn hart in duizend stukjes. Ik wilde zo graag taart eten in het Vondelpark; en de longen uit mijn lijf schreeuwen tijdens Bohemian Rhapsody. Ik wéét dat er ergere dingen zijn, maar ik mag me toch best even rot voelen?

Ik voel me schuldig als ik erover praat. Zeur niet zo, Shiek. Mensen gaan dood. Hoe erg heb ik het nou? Ja, mijn verjaardag wordt dit jaar gevierd in isolatie. Het concert van Queen, waar ik al zo lang naar uitkeek, gaat niet door. Mijn schoolreis naar Londen is gecanceld. De zomervakantie naar Tokio gaat waarschijnlijk niet door. Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren met mijn eindexamens. Ik word elke dag benauwder binnen deze vier muren, die alsmaar dichterbij lijken te komen. En mijn EMDR-sessies gaan voorlopig ook niet door, net nu ik de moed ervoor had verzameld. Máár mijn dierbaren en ik zijn gezond. Dus ik moet niet zo klagen. Althans, dat zeg ik tegen mezelf.

Ik weet diep van binnen wel dat ik het recht heb om even verdrietig te zijn. Ik mag best een paar tranen laten. Dit is voor ons allen een lastige periode. Toch houd ik me groot, want het gaat nu niet om mij. Wees niet zo egoïstisch. Kijk eens naar anderen, hoe positief en gemotiveerd zij zijn. Waarom gebruik jij je tijd niet wijzer, in plaats van telkens naar je scherm te staren, zonder iets te typen? Je zou online yogaklasjes moeten volgen, nieuwe talen leren en het huis opnieuw verven. Maar nee, jij maakt je druk over je negentiende verjaardag, vakantie en een concert.

Ik hoop gewoon dat al deze ellende snel over is. Dat de wereld weer heelt en we allemaal wat liever voor elkaar zijn. En dat ik snel mijn vrienden weer kan knuffelen, mijn verjaardag in kan halen en vooral zorgeloos de deur uit kan stappen. Tot die tijd ben ik af en toe verdrietig. Maar dat moet ook kunnen, middenin een pandemie.

Gerelateerd

Kunst is een manier om de wereld beter te begrijpen.

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een ‘first date’ met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Maar wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Ik haal inspiratie uit de kleine dingen in het leven.

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Filmtip!

Geen idee meer wat je nu weer moet kijken op Netflix? En ben je heel even klaar met tannen? Dan wordt het weer eens tijd voor een bezoekje aan de bioscoop! En dan hebben we nogal een super tip voor je. Een film vol prachtige beelden en inhoudelijke thema’s: de

Lees meer »

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?