Karma is niet altijd een bitch

Karma.

कर्म  

Bestaat.

Yes, I said it, karma bestaat, duh.

Of ik bewijs heb?

Ik dacht dat je het nooit zou vragen.

Storytime.

Ik had mijn haar al een week niet gewassen. Er zat een scheur in mijn overhemd en mijn harembroek hing net wat lager dan eigenlijk zou moeten, maar ik was toch al te ver in mijn hippie-fase om me zorgen te maken om de modepolitie. Zoals elke doorsnee twintiger die net uit een depressie van 3 jaar komt, was ik mezelf aan het ‘vinden’ in India.

Eat. Pray. Love.

Een voorbereid mens telt voor twee. Dus uiteraard had ik me totaal niét voorbereid. Ik wist niet eens wat de munteenheid was. En daar stond ik dan, om 11 uur ‘s avonds op het vliegveld van Mumbai.

Geen hostel geboekt.

Maar mijn backpack was licht.

Minimaal geld.

Maximale glimlach op mijn gezicht.

Ik trok net mijn laatste flappen uit de ATM toen een onbekende stem achter mij vroeg wat de wisselkoers was. Natuurlijk had ik geen idee, maar ik kon wel zien dat de vreemdeling een asociaal grote hoeveelheid koffers bij zich had. Ik bood hem aan om twee van zijn koffers te dragen, ik had toch alleen maar een halflege backpack.

De koffers waren zwaar.

Maar ik ben sterk.

Be kind, it’s free.

De vreemdeling kwam uit New York, en was verbaasd door mijn vriendelijkheid. Of ik een taxi wilde delen naar mijn hostel. Dat wilde ik wel! Ik vertelde hem dat ik nog geen hostel geboekt had, maar dat ik wel gewoon naar een drukke straat kon gaan om daar ergens aan te kloppen.

Ik weet niet of het kwam doordat het inmiddels al bijna middernacht was, en hij mijn zwak uitgedachte plan wat minder slim vond dan ikzelf, of doordat ik zijn koffers tilde zonder iets terug te verwachten… maar daar was het dan:

कर्म  

Karma.

‘Dit gaat vast heel raar klinken, and don’t freak out, maar ik ben eigenlijk miljonair, en ik wil je graag 3 nachten aanbieden in een 5-sterren hotel.’

De volgende ochtend werd ik wakker in het duurste hotel van Mumbai.

Bollywoodsterren op links.

Leden van de Royal Family op rechts.

Mijn haar was eindelijk gewassen.

‘Pik je vaker verdwaalde backpackers op?’ vroeg ik.

No, but you’re the first one who has offered to carry my bags.’<

Gerelateerd

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek.  Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?