Karma is our bitch

-

What goes around comes around zong Justin onze andere Disney Club lieveling Ms. Spears ooit toe. Maar niet alleen hoe we onze naasten behandelen heeft volgens de wet van aantrekkingskracht effect op gebeurtenissen in ons leven. Karma is niet alleen een bitch als je ooit die onwijs betweterige kutcollega onder een bus hebt geduwd (in gedachten dan, he), maar juist ook als je de hele dag in een instaloop zit en die ogenschijnlijke perfecte levens je doen beseffen hoe ontzettend slecht je het toch eigenlijk voor elkaar hebt.

Want volgens de wet van Aantrekkingskracht hebben onze gedachten niet alleen invloed op hoe wij de wereld zien maar ook op hoe de wereld ons ziet en wat we met onze mindset in die wereld kunnen bereiken. Als een soort magneetje trekt onze positieve attitude goede dingen aan en negatief stoot het uiteraard af. Klinkt een beetje makkelijk en lui, he? Als je maar positief over de dingen denkt dan komt alles je dus aanwaaien, maar zo werkt het leven toch helemaal niet?

Nee, zo werkt het leven niet, maar toch hebben we allemaal weleens mogelijkheden weggedacht. Iedereen heeft wel een droom die echt onmogelijk lijkt, want moeilijk, onduidelijk, duur, overwhelming. Waarvan je niet kan zien welk pad je in godsnaam moet bewandelen om het ooit te kunnen bereiken. Laat maar denk je dan. Dat gaat me toch nooit lukken. Maar wat als je dat pad nou in hele kleine doelen had opgehakt? Dan is niet alleen elk doel een overwinning, in plaats van een lijdensweg naar een uiteindelijke mislukking, maar is er ook ineens overzicht. Als je denkt in haalbaarheid en niet in falen, dan trek je volgens deze wet positiviteit aan en waarom zou je dan je goal niet halen?

Of heb je weleens zo’n dag dat je je cappuccino gratis krijgt, je met een wildvreemde op straat in gesprek raakt over je vette broek (die suuuuper oud is en maar 50 euro van de zara) en die ene scharrel je uit het niets weer begint te appen? ‘Waarom nu ineens?’ denk je dan misschien, maar het is heel simpel: je voelt je goed, zeker van jezelf en dat straal je uit. En mensen willen zich natuurlijk het liefst omringen met anderen die hen inspireren of waarvan ze voelen dat die positieve energie met zich meebrengen.

We denken zo vaak na over alle factoren buiten onszelf waar we geluk, tevredenheid en positiviteit uit hopen te halen in ons leven. Als ik nou maar die betere baan had, die leuke relatie, dat mooie huis, dan zou alles beter zijn. Maar we staan er niet bij stil dat het misschien wel omgekeerd werkt. Dat als we ons sterk en goed genoeg voelen om eens met onze baas te gaan zitten en onze ambities uit te spreken die baan wel dichterbij is dan we denken. Want wie wil nou niet een gemotiveerde werknemer, die niet alleen zelf veel leert maar vol energie het bedrijf een stukje verder helpt? Of als we gelukkig zijn met ons leven en onszelf dat dan de partner zich aandient die niet een leeg gat vult, maar een awesome toevoeging is op alle het mooie dat er al is?

We kijken zo naar anderen, vergelijken onszelf zo met ideaal plaatjes die overal aan ons worden gepresenteerd, dat we soms vergeten te genieten van het positieve dat er al in ons leven is. We piekeren over onhaalbare zaken, omdat alles nu en in 1 keer moet en we niet meer zien dat we veel verder komen als we blij zijn met elke kleine stap. Because what goes around comes around and then karma is our bitch.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish