Klassieke graffiti in een strookje Brabantse natuur

-

RBD, geen idee wat het betekent… toch poseerde ik ermee omdat ik het zo grappig vond om dit op een strookje natuur in Brabant te vinden. Klassieke graffitiletters zoals ik ze zelf vaak tekende in mijn jeugd.

Maar wat als het iets heel geks betekent? Of afgeleid is van een heel zwaar onderwerp? Sta ik er zomaar zo frivool mee op de kiek? Je kunt natuurlijk niet alles weten; en vragen stellen bij alles wat je ziet is nogal een rem op het leven. Maar vorige week schrok ik toch even, omdat ik ergens te weinig vraagtekens bij had gezet. Zeer gevleid met een aantal uitnodigingen van leuke vrouwen had ik een zwart-witfoto geplaatst op Instagram voor de “black and white” challenge met de tekst “Challenge accepted”. Tegen de regels had ik nog wel een boodschap toegevoegd over vrouwen die elkaar steunen, hoe belangrijk dat is en hoe vaak dit niet gebeurt. Een mooie boodschap en volgens velen ook die van de challenge. Dat is natuurlijk een heel belangrijke, maar er kwam iets bovendrijven op het internet. Het bleek begonnen te zijn in Turkije en te maken te hebben met de femicide die daar momenteel een groot probleem is. Turkse vrouwen posten foto’s om elkaar tot steun te zijn en elkaar er met zo’n zwart-witfoto aan te herinneren dat ook zij de volgende krantenkop kunnen zijn. Een zwaar onderwerp dat zijn betekenis verloor, omdat vrouwen er wereldwijd mee vandoor gingen en niet benoemden waar het om ging. Alles met de beste bedoelingen natuurlijk. Is dat niet wat telt? Helaas denk ik dat dit niet het geval is, dat de lading zwaarder weegt en het belangrijk is dat de spotlight niet verplaatst wordt.

Maar laten we zowel online als in het echte leven vooral de boodschap die iedereen er aan gaf meenemen en niet alleen preachen, maar vooral ook practicen! Yeah!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish