Kom naar onze Titty Talk x Eye Filmmuseum!

-

We zijn erg blij met onze volgende Titty Talk samen met EYE Museum op 12 september, met als thema Michael Mann!

Vrouwen spelen in de uitgesproken masculiene wereld van regisseur Michael Mann een ondergeschikte rol. Neem Heat (1995) en probeer eens niet te denken aan de scène in het wegrestaurant waar de door Al Pacino gespeelde politieman de door Robert De Niro gespeelde gangster de wacht aanzegt. ‘Brother, you are going down.’ Mann laat de ontmoeting uitgroeien tot een macho-krachtmeting van mythische proporties.

Zijn Manns mannen wel zo stoer als ze zich voordoen? Zijn zijn vrouwen misschien toch sterker dan ze op het eerste gezicht lijken? Kortom: hoe verhoudt Manns universum zich tot het huidige feministische discours?

Titty Talks opent met een rondvraag die uitgroeit in een dialoog, waarbij het niet om goed of fout draait: verschillende meningen mogen naast elkaar bestaan. Zo blijft feminisme toegankelijk voor iedereen die mee wil praten.

Gastsprekers zijn deze avond onder andere journalist en feminist Milou Deelen, non-binary regisseur en danser Thorn Roos de Vries, en Mehri Zamanbin, onderzoeker bij de UvA, gespecialiseerd in gender & seksualiteit, en medeoprichter van Wonda Women. Schrijver en presentator Cesar Majorana zal een column voordragen. Gespreksleider is Cathelijne Blok, oprichtster van The TittyMag. Kaartjes zijn te koop via: eyefilm.nl/mann

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish