KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer?

Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! 

Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de coffee break…

  • Maar wat is nou een sieraad? 

Ted Noten & co. – over waarde, Museum JAN Amstelveen  t/ m 4 feb 2024

Dit jaar viert Ted Noten zijn dertigjarig jubileum als sieraadontwerper/kunstenaar! Zijn werk bevraagt ​​om de essentie van sieraden, onderzoekt naar thema’s als waarde, originaliteit en status. De expositie toont het werk van divers kunstenaars en biedt een diepgaande verkenning van deze thema’s in de wereld van sieraden en kunst.

  •  Een reis door de lens van Tarrah Krajnak 

Tarrah Krajnak, Shadowings. A Catalogue of Attitudes for Estranged Daughters.

De eerste solo-expositie van de Peruaans-Amerikaanse kunstenaar Tarrah Krajnak.  Kom in de fascinerende wereld van Tarrah Krajnak, waar fotografie verandert in een uitgebreid experiment. De tentoonstelling in Huis Marseille in Amsterdam, biedt een overzicht van twintig jaar aan baanbrekend werk van deze kunstenares.

  •  Nooit genoeg films en docu’s toch!!

Het internationale Documentaire Festival Amsterdam (IDFA) is weer van 8 tot 19 November. Ondek krachtige verhalen vanuit de hele wereld, inspirerende documentaires die de menselijke ervaringen in al haar diversiteit vieren. Mis het niet!

  • Gratis? Ja echt gratis! Een zoet recept voor filmliefhebbers.

Suikerzoetfestival Schiedam. 8 november tot en met 12 november.

 Het grootste gratis filmfestival van Nederland is weer terug, van 8 november tot 12 november. Het Suikerzoet Filmfestival in Schiedam biedt meer dan alleen films; het opent de deuren naar prachtige oude kerken die normaal gesloten blijven voor het publiek. Deze unieke kans is niet om te ontdekken wat er schuilgaat in deze historische schatten. Zorg ervoor dat je op tijd bent, want de plaatsen zijn beperkt en ‘vol is vol’!

  • Verlies jezelf in de kunstwereld van Fransix Tenda Lomba bij Galerie Fleur & Wouter! 

Fransix Tenda Lomba | Momembo 25 november – 24 december

Ontdek Mobembo, een solotentoonstelling die het briljante werk van deze kunstenaar uit de Democratische Republiek Congo toont, met tekeningen, schilderijen, ingebouwde en geanimeerde video. Als Rijksakademie alumnus en een opvallende kunstenaar van Kin Art Studio, brengt Fransix zijn uniek perspectief en talent tot leven.
Deze solotentoonstelling is vanaf 25 november tot en met 24 december te zien in Galerie Fleur & Wouter | Van Ostadestraat 43a, Amsterdam. 

  • Een explosie van creativiteit bij UNFAIR23 in de Gashouder – waar meer kunstenaars te vinden zijn dan je in een geanimeerde versie van ‘Waar is Wally?’ zou kunnen ontdekken!

UNFAIR23 16 – 19 NOV GASHOUDER

UNFAIR23 is een niet te missen evenement dat van 16 tot 19 november plaatsvindt in de Gashouder in Amsterdam. Dit historische gebouw biedt een indrukwekkend podium voor meer dan 60 solopresentaties van kunstenaars. Het is een unieke kans om kunstwerken rechtstreeks van de kunstenaars te kopen.Of je nu een gepassioneerde kunstverzamelaar bent of gewoon geïnteresseerd bent in hedendaagse kunst, mis deze gelegenheid niet om jezelf onder te dompelen in de wereld van kunst.

  • Parijs, de stad van liefde en kunst nodigt jou uit. 

PARIS PHOTO 2023 – GRAND PALAIS ÉPHÉMÈRE 9 november tot en met 12 november.

Parijs nodigt je uit voor de 24e editie van Paris Photo in het Grand Palais Éphémère. Met de Eiffeltoren als majestueuze achtergrond, ontdek je het beste van de fotografie, van vintage meesters tot de nieuwste hedendaagse trends, en laat je inspirerende door een ambitieus programma van tentoonstellingen, gesprekken, handtekeningensessies van artiesten en boeiende beurspaden.

  • Bizarre Beelden en Giechelende Gedachten

SARA LUCAS & HAPPY GAS TOT 14 JANUARI 2024

Sara Lucas is met haar expositie momenteel in het Tate Museum Londen te zien. Gedurende de afgelopen vier decennia heeft Lucas met gewone voorwerpen op verrassende en soms schokkende manieren gewerkt, en zo heeft ze voortdurend ons begrip van seks, klasse en gender uitgedaagd en bevraahd. Deze tentoonstelling toont haar diversiteit in werk, variërend van beeldhouwkunst tot installatie en fotografie. Maar deze expositie gaat verder dan de grenzen van de ‘Young British Art’-wereld van de jaren negentig. Met humor en lef doorbreekt Lucas taboes en laat ze ons het volledige spectrum van de menselijke ervaring zien.

Gerelateerd

KUNSTTIPS! December 

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de

Lees meer »

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

Kinderen in het museum?

Musea worden steeds aantrekkelijker voor kinderen: Pikachu in het Van Gogh Museum en een Disney-maand in het Rijksmuseum. Hoe belangrijk zijn musea voor kinderen en andersom? Oprichter Cathelijne Blok vertelt erover in Villa VdB. 

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?