KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer?

Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!

Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de coffee break…

Magie van de fotografie.

Nan Goldin, This Will Not End Well. 7 okt 2023 t/m 28 jan 2024

Laat je onderdompelen in het lief en leed van het menselijk leven. Goldin neemt je via haar camera mee lang op een openhartige en intieme reis in het Stedelijk Museum.

De boodschap van Ai Weiwei in Kunsthal Rotterdam.

Deze tentoonstelling biedt een van de meest volledige tentoonstellingen van Ai Weiwei. Het geeft een groot overzicht van ruim vier decennia in zijn carrière.

Twee titanen uit de kunst tegenover elkaar.

Kunstmuseum Mondrian x Klint LEVENSVORM. 7 okt t/m 25 feb 2024

De tentoonstelling brengt Piet Mondriaan en Hilma Af Klint samen,  en neemt je mee langs de magische werelden van deze twee iconische kunstenaars.

De Kunstmeisjes over vrouwen in de kunst, MEER DAN MUZE.

Een boek dat je laat zien, dat er meer dan genoeg vrouwelijke kunstenaars zijn en waren. De Kunstmeisjes nemen je mee langs het werk en de levens van talloze vrouwelijke kunstenaars.

En leuk feitje: De Kunstmeisje staan op 25 oktober om 20:00  op Het Literair Podium in Den Bosch!

Vandaag is morgen en morgen is vandaag.

 Ulrike Rosenbach. Today Is Tomorrow.  24 juni t/m 7 jan 2024

Deze tentoonstelling is nu te zien in het ZKM, Karlsruhe. Deze tentoonstelling verkent de invloedrijke rol die Rosenbach heeft gespeeld in de feministische kunstbeweging en haar bijdrage aan de videokunst. Je maakt een reis langs haar provocerende en experimentele videowerken, die de grenzen van gender, identiteit en technologie verkennen en de krachtige boodschappen van haar kunst belichten.

 

Hou jij van eigenzinnige vervreemding?

 Carlijn Jacobs, Sleeping beauty in Foam. 6 okt t/m 21 jan 2024

Van Beyonce tot Gigi Hadid. Fotograaf Carlijn Jacobs heeft niet alleen de grootheden der grootheden voor de camera, maar heeft ook een unieke kijk op de wereld.  Haar glamorous foto’s ontdekken de eindeloze mogelijkheden van kunst. En spot ook meteen de werken van designer Sabine Marcelis.

Design van de toekomst in het hier en nu.

 Dutch Design Week , 21-29 okt in Eindhoven

Wat is het eten= van de toekomst.. Hoe verplaatsen we ons over tien jaar? Je komt het te weten tijdens Dutch Design Week. Het is een van ‘s werelds grootste designevenementen en trekt ontwerpers, kunstenaars, bedrijven en het grote publiek van over de hele wereld. En laat de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van design en innovatie zien. Van productontwerp, mode, technologie, duurzaamheid tot sociale innovatie, alles komt voorbij.

 Scoor hieronder nu jouw ticket!!

 

Audiovisuele kunstroute in de schemering van Nijmegen, durf jij het aan?

 Schemerlicht, audiovisueel kunstfestival in Nijmegen 12 t/m 22 okt.

Tijdens dit festival worden lichtkunst, installaties, muziek en performances getoond op verschillende locaties in de stad.  Jij kunt nu genieten van kunst en diverse optredens, terwijl de duisternis valt.

Wil jij betoverd worden door lichtkunst en installaties boek hier je ticket: 

Even een stap terug in de tijd.

 ECHO. Gehuld in herinnering mocu museum in Antwerpen 14 okt t/m 25 feb 2024

                                                                                                                                                     De tentoonstelling “ECHO” laat je de intieme relatie tussen kleding en herinnering zien onder ogen van drie kunstenaars: Louise Bourgeois, Simone Rocha en Anne Teresa De Keersmaeker.

Het is een dialoog tussen verschillende generaties kunstenaars. De creaties die je gaat zien bestaan uit persoonlijke ervaringen maar raken met vele aspecten het mens zijn.

Een boekje om in te gluren.

Nadia Lee Cohen ‘Women’

Het is alweer druk nummer 4 maar zeg zeker niet de laatste, Het werk van Nadia  belichaamt kracht op een manier die zowel sexy als uiterst uitzonderlijk ook mannelijk is.

Wil jij nu door dit goede boek een bladeren bestel hem nu:

https://www.mendo.nl/product/nadia-lee-cohen-women-fourth-print/

De grote vrouwenpodcast.

 The Great Women Artist podcast van Katy Hessel.

In deze podcast viert Katy Hessel de kunst van vrouwelijke artiesten.

Zij interviewt kunstenaars over hun carrière, van curatoren, schrijvers en algemene kunstliefhebbers over de vrouwelijke kunstenaar die voor hen het meest betekent.

Beluister hem nu op spotify

Maar wat is nou de universele aard van het vrouw zijn?

 Cristina BanBan: La Matrona, Skarstedt londen van 10 okt t/m 25 nov

BanBan heeft haar eerste solotentoonstelling waarin en reeks van elf nieuwe schilderijen verkent de tentoonstelling BanBan de schijnbare van het onzichtbare lichaam.

 

Wil je meer of zelf een tip? Stuur ons een DM of houd ons platform in de gaten…

 

Gerelateerd

Arty Beldate met Snackpaper oprichter Janna Nieuwenhuijzen

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaalproberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij stellen

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek.  Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?