KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer?

Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!

Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de coffee break…

  1. Magie van de fotografie.

Nan Goldin, This Will Not End Well. 7 okt 2023 t/m 28 jan 2024

Laat je onderdompelen in het lief en leed van het menselijk leven. Goldin neemt je via haar camera mee lang op en openhartige en intieme reis in het Stedelijk Museum.

https://www.stedelijk.nl/nl/tentoonstellingen/nan-goldin-will-not-end-well

  1. De boodschap van Ai Weiwei in Kunsthal Rotterdam.

Ai Weiwei, In Search Of Humanity. 30 sep t/m 3 maart 2024

Deze tentoonstelling biedt een van de meest volledige tentoonstellingen van Ai Weiwei. Het geeft een groot overzicht van ruim vier decennia in zijn carrière.

https://www.kunsthal.nl/nl/plan-je-bezoek/tentoonstellingen/ai-weiwei/

3. Twee titanen uit de kunst tegenover elkaar.

Kunstmuseum Mondrian x Klint LEVENSVORM. 7 okt t/m 25 feb 2024

De tentoonstelling brengt Piet Mondriaan en Hilma Af Klint samen,  en neemt je mee langs de magische werelden van deze twee iconische kunstenaars.

https://www.kunstmuseum.nl/nl/tentoonstellingen/hilma-af-klint-piet-mondriaan

 

4. De Kunstmeisjes over vrouwen in de kunst, MEER DAN MUZE.

Een boek dat je laat zien, dat er meer dan genoeg vrouwelijke kunstenaars zijn en waren. De Kunstmeisjes nemen je mee langs het werk en de levens van talloze vrouwelijke kunstenaars.

En leuk feitje: De Kunstmeisje staan op 25 oktober om 20:00  op Het Literair Podium in Den Bosch!

https://www.heinen.nl/activiteiten-bij-heinen/2023/literair-podium-met-de-kunstmeisjes

5. Vandaag is morgen en morgen is vandaag.

 Ulrike Rosenbach. Today Is Tomorrow.  24 juni t/m 7 jan 2024

Deze tentoonstelling is nu te zien in het ZKM, Karlsruhe. Deze tentoonstelling verkent de invloedrijke rol die Rosenbach heeft gespeeld in de feministische kunstbeweging en haar bijdrage aan de videokunst. Je maakt een reis langs haar provocerende en experimentele videowerken, die de grenzen van gender, identiteit en technologie verkennen en de krachtige boodschappen van haar kunst belichten.

https://zkm.de/en/exhibition/2023/06/ulrike-rosenbach-today-is-tomorrow

 6. Hou jij van eigenzinnige vervreemding?

 Carlijn Jacobs, Sleeping beauty in Foam. 6 okt t/m 21 jan 2024

Van Beyonce tot Gigi Hadid. Fotograaf Carlijn Jacobs heeft niet alleen de grootheden der grootheden voor de camera, maar heeft ook een unieke kijk op de wereld.  Haar glamorous foto’s ontdekken de eindeloze mogelijkheden van kunst. En spot ook meteen de werken van designer Sabine Marcelis.

Bekijk haar werk nu:  https://www.foam.org/nl/events/carlijn-jacobs

7. Design van de toekomst in het hier en nu.

 Dutch Design Week , 21-29 okt in Eindhoven

Wat is het eten= van de toekomst.. Hoe verplaatsen we ons over tien jaar? Je komt het te weten tijdens Dutch Design Week. Het is een van ‘s werelds grootste designevenementen en trekt ontwerpers, kunstenaars, bedrijven en het grote publiek van over de hele wereld. En laat de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van design en innovatie zien. Van productontwerp, mode, technologie, duurzaamheid tot sociale innovatie, alles komt voorbij.

 Scoor hieronder nu jouw ticket!!

https://ddw.nl/

8. Audiovisuele kunstroute in de schemering van Nijmegen, durf jij het aan?

 Schemerlicht, audiovisueel kunstfestival in Nijmegen 12 t/m 22 okt.

Tijdens dit festival worden lichtkunst, installaties, muziek en performances getoond op verschillende locaties in de stad.  Jij kunt nu genieten van kunst en diverse optredens, terwijl de duisternis valt.

Wil jij betoverd worden door lichtkunst en installaties boek hier je ticket: https://schemerlichtfestival.nl/

9. Even een stap terug in de tijd.

 ECHO. Gehuld in herinnering mocu museum in Antwerpen 14 okt t/m 25 feb 2024

                                                                                                                                                     De tentoonstelling “ECHO” laat je de intieme relatie tussen kleding en herinnering zien onder ogen van drie kunstenaars: Louise Bourgeois, Simone Rocha en Anne Teresa De Keersmaeker.

Het is een dialoog tussen verschillende generaties kunstenaars. De creaties die je gaat zien bestaan uit persoonlijke ervaringen maar raken met vele aspecten het mens zijn.

De kaartjes voor dit mooie fenomeen vind je hier:

https://www.momu.be/nl/tentoonstellingen/echo

  1. Een boekje om in te gluren.

Nadia Lee Cohen ‘Women’

Het is alweer druk nummer 4 maar zeg zeker niet de laatste, Het werk van Nadia  belichaamt kracht op een manier die zowel sexy als uiterst uitzonderlijk ook mannelijk is.

Wil jij nu door dit goede boek een bladeren bestel hem nu: https://www.mendo.nl/product/nadia-lee-cohen-women-fourth-print/

  1. De grote vrouwenpodcast.

 The Great Women Artist podcast van Katy Hessel.

In deze podcast viert Katy Hessel de kunst van vrouwelijke artiesten.

Zij interviewt kunstenaars over hun carrière, van curatoren, schrijvers en algemene kunstliefhebbers over de vrouwelijke kunstenaar die voor hen het meest betekent.

Beluister hem nu op spotify

  1. Maar wat is nou de universele aard van het vrouw zijn?

 Cristina BanBan: La Matrona, Skarstedt londen van 10 okt t/m 25 nov

BanBan heeft haar eerste solotentoonstelling waarin en reeks van elf nieuwe schilderijen verkent de tentoonstelling BanBan de schijnbare van het onzichtbare lichaam.

Neem hier een kijkje voor meer informatie https://expoartist.org/profile.cfm?mode=1&divid=71990&profileid=44324 en op hun instagram @skarstedtgallery

Wil je meer of zelf een tip? Stuur ons een DM of houd ons platform in de gaten…

Gerelateerd

Scroll #7: Wie is Iris van Herpen?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal waar mode niet alleen een kledingstuk is, maar een grenzeloze kunstvorm. Een visionair modeontwerpster die de grenzen van wat mogelijk is, in de haute couture

Lees meer »

KUNSTTIPS! December 

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de

Lees meer »

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?