‘De eerste stap die ik nam was in mezelf geloven’

-

Moest je huilen, lachen of raakte je er compleet van in de war? Wat was jouw gevoel bij dat ene kunstwerk dat maar in je hoofd bleef hangen? Een kunstwerk kan veel met je doen. Het laat je soms opnieuw kijken naar een onderwerp, de geschiedenis of zelfs de toekomst. Kunst heeft altijd een grote rol gespeeld in de samenleving. We kunnen door middel van kunst anders kijken naar onze omgeving en situatie. Het is een mooie manier om emoties te verwerken, nieuwe inzichten te krijgen of iemand uit te dagen om anders te denken. Daarom vragen wij naar het favoriete werk van krachtige voorlopers en opvallende spraakmakers. Deze keer spreken we met creative art director, designer, producer én mede-eigenaar van fashion brand OMNIÅ, Anyah Sealey.

 

Wat was je eerste herinnering met kunst?

“Mijn eerste herinnering van kunst was toen ik voor het eerst naar Ghana verhuisde. Mijn moeder had een heleboel beeldjes en bijzondere schilderijen, die ik nog nooit had gezien. Ik was toen tien jaar oud. We hadden zoveel kunst details in mijn huis in Ghana.”

 

Welke kunstenaar of kunstwerk heeft je geïnspireerd?

“Ik heb niet een specifiek persoon maar de natuur inspireert mij. Ik vertaal dat naar de mens als een ontwikkeling die ik doormaak en denk dat dit mijn grootste inspiratie is als ik iets maak. Het gaat om de omgeving die het moment inspireert in plaats van een individualiteit of een persoon of een kunstenaar.”

 

Waar werk je momenteel aan?

“Ik ben bezig met de nieuwe collectie van OMNIÅ. We werken bijvoorbeeld aan een product voor festivals. Voor iedereen: man, vrouw, non-binaire. En we werken aan het lanceringsevenement voor dit aankomende product.” 

 

Welke artiest zou meer waardering moeten krijgen? 

“Ik ga het nogmaals zeggen: de natuur. Hoe we deze nu behandelen is erg afwijzend. Ik denk dat de natuur onze grootste artiest is. Het zonlicht verandert je stemming, zo ook de regen en de lucht. Ik denk dat het nu erg ondergewaardeerd wordt in termen van hoe we zorgen voor het milieu.”

Wanneer heb je je eerste stappen als artiest gezet?
“Dit gaat terug naar toen ik nog een kind was. Ik was een economie student en ik realiseerde me dat dit niks voor mij was. Mijn broer is een geweldige schilder, hij heeft me getriggerd om kunst te gaan doen op de middelbare school. Dus in plaats van economie ging ik iets doen waar ik erg gepassioneerd over was, want als ik dit niet zou doen zou ik niet zo gelukkig zijn als ik nu ben. Te weten dat ik iets doe waarvan ik van houd, in plaats van mezelf ergens in moeten dwingen is erg fijn. De eerste stap die ik nam was in mezelf geloven.”

 

 

Meer weten over Anyah? Volg haar dan zeker op Instagram! 

 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish