Kunstverhalen #7: Lizzy Pikaar

-

Moest je huilen, lachen of raakte je er compleet van in de war? Wat was jouw gevoel bij dat ene kunstwerk dat maar in je hoofd bleef hangen? Een kunstwerk kan heel veel met je doen. Het laat je soms opnieuw kijken naar een onderwerp, de geschiedenis of zelfs de toekomst. Kunst heeft altijd een grote rol gespeeld in de samenleving. We kunnen door middel van kunst anders kijken naar onze omgeving en situatie. Het is een mooie manier om emoties te verwerken, nieuwe inzichten te krijgen of iemand uit te dagen om anders te denken. Daarom vragen wij in deze serie naar het favoriete werk van krachtige voorlopers en opvallende spraakmakers.

De komende weken introduceren we met de serie ‘Kunstverhalen’ ons TittyMag-team. Deze week spreken we met Lizzy Pikaar. Je zult haar prachtige illustraties ongetwijfeld weleens voorbij hebben zien komen op onze website.

The TittyMag: Wat doet kunst met jou?

Lizzy Pikaar: Kunst zorgt ervoor dat ik mijn gevoelens beter kan uiten. Het geeft mij rust of juist energie. Kunst kan een mening opwekken of een discussie aanwakkeren.

TTM: Kun je je de eerste ervaring met kunst nog herinneren?

LP: Ik weet nog wel dat ik voor het eerst naar Museum Volkenkunde in Leiden ging. De prachtige beelden van de mensen van vroeger weerspiegelden een verhaal in mijn hoofd. Ik zag hoe ze geleefd hadden en bedacht hierbij karakters en een omgeving. Vervolgens maakte ik thuis allerlei tekeningen in Paint en printte ik deze uit. Ik was toen al bezig met illustreren.

TTM: Wat is jouw favoriete kunstwerk en waarom?

LP: Mijn favoriete kunstwerk is het liedje ‘Shine On You Crazy Diamond‘ van Pink Floyd. Er zit zoveel emotie in het muziekstuk. Ik ben altijd erg druk en als ik hier helemaal los op ga, kan ik daarna weer verder met mijn dag. Ik kan er even al mijn energie in kwijt.
Daarnaast voel ik de emotie van het spel en gezang van de band. Dat mis ik soms in de hedendaagse muziek.

TTM: Welk gevoel wil jij, met je eigen werk, opwekken bij mensen?

LP: Met mijn illustraties wil ik graag vreugde, maar ook steun opwekken. Het idee dat mensen zich niet alleen hoeven te voelen, staat bij mij als illustrator centraal.

Wil je meer zien van Lizzy’s mooie illustraties? Volg haar op Instagram!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish