Kunstverhalen #7: Lizzy Pikaar

Moest je huilen, lachen of raakte je er compleet van in de war? Wat was jouw gevoel bij dat ene kunstwerk dat maar in je hoofd bleef hangen? Een kunstwerk kan heel veel met je doen. Het laat je soms opnieuw kijken naar een onderwerp, de geschiedenis of zelfs de toekomst. Kunst heeft altijd een grote rol gespeeld in de samenleving. We kunnen door middel van kunst anders kijken naar onze omgeving en situatie. Het is een mooie manier om emoties te verwerken, nieuwe inzichten te krijgen of iemand uit te dagen om anders te denken. Daarom vragen wij in deze serie naar het favoriete werk van krachtige voorlopers en opvallende spraakmakers.

De komende weken introduceren we met de serie ‘Kunstverhalen’ ons TittyMag-team. Deze week spreken we met Lizzy Pikaar. Je zult haar prachtige illustraties ongetwijfeld weleens voorbij hebben zien komen op onze website.

The TittyMag: Wat doet kunst met jou?

Lizzy Pikaar: Kunst zorgt ervoor dat ik mijn gevoelens beter kan uiten. Het geeft mij rust of juist energie. Kunst kan een mening opwekken of een discussie aanwakkeren.

TTM: Kun je je de eerste ervaring met kunst nog herinneren?

LP: Ik weet nog wel dat ik voor het eerst naar Museum Volkenkunde in Leiden ging. De prachtige beelden van de mensen van vroeger weerspiegelden een verhaal in mijn hoofd. Ik zag hoe ze geleefd hadden en bedacht hierbij karakters en een omgeving. Vervolgens maakte ik thuis allerlei tekeningen in Paint en printte ik deze uit. Ik was toen al bezig met illustreren.

TTM: Wat is jouw favoriete kunstwerk en waarom?

LP: Mijn favoriete kunstwerk is het liedje ‘Shine On You Crazy Diamond‘ van Pink Floyd. Er zit zoveel emotie in het muziekstuk. Ik ben altijd erg druk en als ik hier helemaal los op ga, kan ik daarna weer verder met mijn dag. Ik kan er even al mijn energie in kwijt.
Daarnaast voel ik de emotie van het spel en gezang van de band. Dat mis ik soms in de hedendaagse muziek.

TTM: Welk gevoel wil jij, met je eigen werk, opwekken bij mensen?

LP: Met mijn illustraties wil ik graag vreugde, maar ook steun opwekken. Het idee dat mensen zich niet alleen hoeven te voelen, staat bij mij als illustrator centraal.

Wil je meer zien van Lizzy’s mooie illustraties? Volg haar op Instagram!

Gerelateerd

Filmtip!

Geen idee meer wat je nu weer moet kijken op Netflix? En ben je heel even klaar met tannen? Dan wordt het weer eens tijd voor een bezoekje aan de bioscoop! En dan hebben we nogal een super tip voor je. Een film vol prachtige beelden en inhoudelijke thema’s: de

Lees meer »

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?