La fête de la femme: een avond met vulva-kunst en woorden over kwetsbaarheid

La fête de la femme. Een feest dóór en vóór vrouwen. En super leuk: voor de derde editie vroegen Emma de Smit en Anna Belderink ons en Het Lief Dagboek om ze een handje te helpen. Daarom cureerde onze Cathelijne een expo met het thema ‘womxn’ in het Skatecafé, samen met 9 geweldige vrouwelijke kunstenaars! Het was een fantastische avond vol bijzondere kunst, mooie woorden, goede muziek en lekker eten.

Milou Deelen, de host, leidde de avond in. Daarna genoten we van een heerlijke vegetarische maaltijd verzorgd door Paula Fles en Jolien Wopereis. En ondertussen luisterden we naar woorden van Noor Spanjer over billen en borsten. Toen iedereen eenmaal met een tevreden gevoel en volle buik zat te kletsen, vertelde Cath wat over de expo en stelde ze de kunstenaars voor: Seeyousioe, Principles of Light, Arthood Collective, Roxanne Stam, Lotte Dale, Denise Rosenboom & Elise Borsboom. Iedereen vertelde kort wat over haar eigen werk. Van film, zwart/wit fotografie, vulva’s tot portretten en installaties. Hierna kreeg iedereen de tijd om alles even goed te bewonderen en eventuele vragen te stellen.

Later op de avond konden we, onder het genot van een spicy meloen slushy, genieten van woorden van de vrouwen van Het Lief Dagboek. Ieder hadden ze een stukje geschreven naar aanleiding van een gesprek tijdens deze avond. Hierna namen 2 mega muzikale vrouwen het podium over. Eerst Noa Lauryn met haar prachtige stem en daarna volgde Zulu Green, die er écht een feestje van wist te maken.

Al met al was het een super inspirerende avond vol mooie kunst én mensen. Had je hier nou heel graag bij willen zijn? Houd dan La fête de la femme in de gaten! En volg onze socials (@thetittymag) vooral ook om altijd op de hoogte te zijn van andere toffe events en natuurlijk de Titty Talks! Want deze expo was zeker niet de laatste…

Gerelateerd

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

Kinderen in het museum?

Musea worden steeds aantrekkelijker voor kinderen: Pikachu in het Van Gogh Museum en een Disney-maand in het Rijksmuseum. Hoe belangrijk zijn musea voor kinderen en andersom? Oprichter Cathelijne Blok vertelt erover in Villa VdB. 

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?