La fête de la femme: een avond met vulva-kunst en woorden over kwetsbaarheid

-

La fête de la femme. Een feest dóór en vóór vrouwen. En super leuk: voor de derde editie vroegen Emma de Smit en Anna Belderink ons en Het Lief Dagboek om ze een handje te helpen. Daarom cureerde onze Cathelijne een expo met het thema ‘womxn’ in het Skatecafé, samen met 9 geweldige vrouwelijke kunstenaars! Het was een fantastische avond vol bijzondere kunst, mooie woorden, goede muziek en lekker eten.

Milou Deelen, de host, leidde de avond in. Daarna genoten we van een heerlijke vegetarische maaltijd verzorgd door Paula Fles en Jolien Wopereis. En ondertussen luisterden we naar woorden van Noor Spanjer over billen en borsten. Toen iedereen eenmaal met een tevreden gevoel en volle buik zat te kletsen, vertelde Cath wat over de expo en stelde ze de kunstenaars voor: Seeyousioe, Principles of Light, Arthood Collective, Roxanne Stam, Lotte Dale, Denise Rosenboom & Elise Borsboom. Iedereen vertelde kort wat over haar eigen werk. Van film, zwart/wit fotografie, vulva’s tot portretten en installaties. Hierna kreeg iedereen de tijd om alles even goed te bewonderen en eventuele vragen te stellen.

Later op de avond konden we, onder het genot van een spicy meloen slushy, genieten van woorden van de vrouwen van Het Lief Dagboek. Ieder hadden ze een stukje geschreven naar aanleiding van een gesprek tijdens deze avond. Hierna namen 2 mega muzikale vrouwen het podium over. Eerst Noa Lauryn met haar prachtige stem en daarna volgde Zulu Green, die er écht een feestje van wist te maken.

Al met al was het een super inspirerende avond vol mooie kunst én mensen. Had je hier nou heel graag bij willen zijn? Houd dan La fête de la femme in de gaten! En volg onze socials (@thetittymag) vooral ook om altijd op de hoogte te zijn van andere toffe events en natuurlijk de Titty Talks! Want deze expo was zeker niet de laatste…

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish