Laat Cesar ook ff lullen

Cesar Majorana (1996) is een bad bitch met angst voor het universum. Hij presenteert tv-programma’s voor de VPRO en werkte voorheen bij BNN en VICE. Je kunt hem volgen op Twitter of Instagram, maar je kunt beter je dromen volgen.

Ik ben begonnen met mediteren. Alweer. Dit ritueel vangt nu zo’n 2 keer per jaargetijde aan. Het begint meestal met het vergeten van mijn sleutels in de koelkast. Dan weet ik: Cesar pakt het verkeerd aan. Het helpt dan om te mediteren. In mijn eentje. Dan doe ik mijn ogen dicht en probeer ik even ‘uit’te zijn.

De eerste keer gaat het altijd fout. Als het nét lukt om even een lege kop te hebben overvalt de gedachte “wow, ik denk nu aan niks” me. De truuk is om ook die gedachte over te laten waaien. Feitelijk is mediteren voor je hersenen wat Billy Blanks is voor je buikspieren. Zoiets moet je trainen.

Wat ik van de mindfulness-industrie begrijp is dat mijn stilte-methode nogal primitief is. Sinds ik in Amsterdam woon word ik namelijk overdonderd door ‘betere’ mindful-mogelijkheden. Bijvoorbeeld ‘Bikram yoga’ – waarbij je in een ruimte met 30 andere volwassen mensen moet zweten. Helemaal niks voor mij, want ik houd niet van zwetende mensenmassa’s (ik trek zomerfestivals ook slecht).

Ik geloof dat kapitalisme catert aan yuppen en hun behoefte tot rust.

Elke startup, of nieuwe retailer, waar ik over lees lijkt godbetert te bestaan dankzij 1 gegeven: millennials doen alles om vaker lui te zijn. Zelf je yoghurt mixen met havermout? Vergeet het! Daar is een hele winkel voor in mijn straat. Ik vrees dat ik die winkel handig ga vinden. Het is goedkoper dan Bikram.

In de Metro lees ik over de frisse startup Kindu: de app die je seksuele opdrachten toeschuift. Daarmee hoef je je uitzichtloze seksleven niet eens zelf te verfijnen: dat doet een app voor je.

Ik verlang soms naar een universum waar ik het geduld heb voor yoga.
Zei ik yoga? Ik bedoel ook yoghurt.

Lees meer van Cesar op:
http://twitter.com/cesarrazord
http://instagram.com/cesarforever
http://defusie.net/natuurrampen/

Gerelateerd

Scroll #7: Wie is Iris van Herpen?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal waar mode niet alleen een kledingstuk is, maar een grenzeloze kunstvorm. Een visionair modeontwerpster die de grenzen van wat mogelijk is, in de haute couture

Lees meer »

KUNSTTIPS! December 

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de

Lees meer »

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?