Laat Cesar ook ff lullen

Cesar Majorana (1996) is een bad bitch met angst voor het universum. Hij presenteert tv-programma’s voor de VPRO en werkte voorheen bij BNN en VICE. Je kunt hem volgen op Twitter of Instagram, maar je kunt beter je dromen volgen.

Ik ben begonnen met mediteren. Alweer. Dit ritueel vangt nu zo’n 2 keer per jaargetijde aan. Het begint meestal met het vergeten van mijn sleutels in de koelkast. Dan weet ik: Cesar pakt het verkeerd aan. Het helpt dan om te mediteren. In mijn eentje. Dan doe ik mijn ogen dicht en probeer ik even ‘uit’te zijn.

De eerste keer gaat het altijd fout. Als het nét lukt om even een lege kop te hebben overvalt de gedachte “wow, ik denk nu aan niks” me. De truuk is om ook die gedachte over te laten waaien. Feitelijk is mediteren voor je hersenen wat Billy Blanks is voor je buikspieren. Zoiets moet je trainen.

Wat ik van de mindfulness-industrie begrijp is dat mijn stilte-methode nogal primitief is. Sinds ik in Amsterdam woon word ik namelijk overdonderd door ‘betere’ mindful-mogelijkheden. Bijvoorbeeld ‘Bikram yoga’ – waarbij je in een ruimte met 30 andere volwassen mensen moet zweten. Helemaal niks voor mij, want ik houd niet van zwetende mensenmassa’s (ik trek zomerfestivals ook slecht).

Ik geloof dat kapitalisme catert aan yuppen en hun behoefte tot rust.

Elke startup, of nieuwe retailer, waar ik over lees lijkt godbetert te bestaan dankzij 1 gegeven: millennials doen alles om vaker lui te zijn. Zelf je yoghurt mixen met havermout? Vergeet het! Daar is een hele winkel voor in mijn straat. Ik vrees dat ik die winkel handig ga vinden. Het is goedkoper dan Bikram.

In de Metro lees ik over de frisse startup Kindu: de app die je seksuele opdrachten toeschuift. Daarmee hoef je je uitzichtloze seksleven niet eens zelf te verfijnen: dat doet een app voor je.

Ik verlang soms naar een universum waar ik het geduld heb voor yoga.
Zei ik yoga? Ik bedoel ook yoghurt.

Lees meer van Cesar op:
http://twitter.com/cesarrazord
http://instagram.com/cesarforever
http://defusie.net/natuurrampen/

Gerelateerd

Arty Beldate met Snackpaper oprichter Janna Nieuwenhuijzen

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaalproberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij stellen

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek.  Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?