‘Man, vrouw en non-binaire mensen; iedereen moet een kans krijgen om te dragen wat ze willen’

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij stellen je ze voor in onze reeks: De feministische beldate! Deze keer spreken we met fashion icoon Mark Bryan!

 

Je draagt bijna áltijd hakken, hoe is deze liefde voor hakken ontstaan?
“Toen ik nog op school zat bood mijn vriendin toen der tijd haar hakken aan. Ik wilde het wel een keer proberen dus ik ging in op het aanbod. Hakken dragen voelde voor mij zo natuurlijk, ik liep er best gemakkelijk in rond. Maar pas vele jaren later ben ik pas echt hakken gaan dragen. Dit komt doordat ik een vrouw zeven jaar geleden zag staan in een paar hakken; de confidence die zij uitstraalde was ongekend. Dat vertrouwen wat die vrouw liet zien wilde ik ook voelen en laten zien aan de wereld. Ik begon met het dragen van hoge hakken onder mijn broek. Maar toen het warmer werd besloot ik ook om mijn hoge hakken te combineren met rokken. Ik kreeg hier veel positieve reacties op, dus toen besloot ik om deze kledingstijl aan te houden.”

 

In een interview vertelde je dat mensen je kledingstijl vaak associëren met je seksuele oriëntatie. Wat vind je ervan dat je hier op geoordeeld wordt?
“Ik heb het gevoel dat mensen altijd alles in een hokje moeten hebben. Ik weet ook dat mensen dat gaan doen. Ik wil hier niet mee zeggen dat het goed is dat dit gebeurt, want mensen moeten de vrijheid kunnen hebben om te doen en te dragen wat ze willen. Of de mensen hierbij hun seksualiteit mee wil uitdrukken of niet, de vrijheid moet er zijn. Het zijn niet alleen mannen die hier tegenaan lopen maar ook vrouwen worstelen met dit probleem. In de samenleving waar we nu in leven maakt iedereen aannames over anderen. Ik hoop met wat ik doe, dat ik de wereld hier toch een klein beetje in kan veranderen.” 

 

Ik weet wel zeker dat je de wereld aan het veranderen bent. Onlangs was je betrokken bij de lancering van de nieuwe hakkenlijn van Scapino genaamd INTO FORTY SIX. Wat voor hakken zijn dit en hoe was deze ervaring?
“Het is een hakkenlijn die bestaat uit vier unisex modellen. De schoenen zijn ontworpen voor iedereen met schoenmaat 42 of groter. Met deze hakkenlijn is iedereen die hakken wilt dragen betrokken!

Het was erg leuk om bij deze lancering betrokken te zijn. Het was mijn eerste reclamespotje waarin ik speelde. Dit was een nieuwe maar toch een super leuke ervaring. Ik mocht helemaal mezelf zijn in het reclamespotje dus het voelde gelukkig goed aan. Ik ben ook echt trots op het eindresultaat. Ik heb de video gepost op mijn Instagram en ik kreeg ook veel lovende reacties. Ik ben blij dat ik met mijn invloed kan belichten dat hakken niet alleen voor kleine vrouwelijke voeten zijn maar voor iedereen. Man, vrouw en non-binaire mensen; iedereen moet een kans krijgen om te dragen wat ze willen. Daarom ben ik blij dat ik aan dit mooie project kon meewerken!” 

 

Wat wil je meegeven aan de mensen die het eng vinden om te dragen wat ze willen?
“Laat jouw expressie niet afhangen van vreemden. Maak je alsjeblieft geen zorgen wat zij over je denken. Kijk naar de mensen om jou heen. De mensen die om jou geven zullen jou accepteren hoe jij bent en hoe jij je ook kleed. Maar laat je absoluut niet beïnvloeden door die vreemdeling die je raar aankijkt. Want zij kennen jou niet en jij kent hen niet. Daar hoef je geen zorgen om te maken.”

 

Meer weten over Mark? Volg hem op Instagram!

 

 

 

Gerelateerd

KUNSTTIPS! December 

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de

Lees meer »

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?