‘Leef in de chaos maar houd jezelf cool, want in de chaos vind je jouw succes’

-

Hoe inclusief is de kunstwereld? Een belangrijk onderwerp waar veel over gezegd kan en moet worden. Wij gaan erover in gesprek met de mensen die hier middenin zitten: van kunstenaars, directeuren, conservatoren tot galeriehouders. Deze week: creatief meesterbrein Darina Miller.

Kun je wat over jezelf vertellen?
“Ik zou mezelf beschrijven als een creatieve zakenvrouw die doet wat ze wil. Ik ben een georganiseerde chaosbal. Ik heb een heldere visie en ik weet wat ik wil, maar ik wil veel. Creativiteit is voor mij een belangrijke uitlaatklep, want ik maak niet alleen muziek.
Ik fotografeer, begeleid een bedrijf en ik ben een community aan het opbouwen. Al deze dingen horen bij mijn visie en daarom kan het af en toe een chaotisch zijn. Maar ik leef bij deze regel: leef in de chaos maar houd jezelf cool, want in de chaos vind je jouw succes.’’

Wat is jouw visie?
“Ik wil de jeugd – en in het bijzonder jonge meiden – inspireren om te doen wat zij willen doen. Ik heb het gevoel dat meiden vaker tegengehouden worden in het proces van het zoeken naar je passie, omdat ze vaker aan een hogere verwachting moeten voldoen en onzekerder zijn. Ik wil juist laten zien dat iedereen die power in zich heeft en dat die zeker gebruikt moet worden. Ik hoop een safe space te creëren waarin jongeren zich veilig voelen en vragen durven te stellen.”

Wie inspireert jou?
“Als ik terugdenk aan wie mij heeft geïnspireerd om dit voor elkaar te krijgen, denk ik aan Kanye West. Zoveel mensen zeiden tegen hem: ‘Jij kan dit niet, je gaat nooit groot worden.’ En kijk nu eens naar hem. Een tijd terug voelde ik deze druk ook – mensen zeiden tegen mij dat ik het op een andere manier moest doen dan mijn eigen manier, maar ik bleef doorgaan.

Op dit moment is mijn grootste inspiratiebron de cultuur om mij heen. Die hebben mij laten zien hoe je je creativiteit kunt uiten.”

Wat wil je bereiken met je muziek?
“Ik wil dat mensen mij gaan begrijpen door mijn muziek. In mijn eerste EP laat ik de luisteraar echt horen wie ik ben. Nu heb ik mijn sound gevonden en wil ik die naar een hoger niveau brengen. Ik wil anderen inspireren om hun creativiteit te uiten, vooral de meisjes out there die dat extra duwtje nodig hebben.”

Je hebt onlangs een nieuw nummer uitgebracht genaamd ‘Distance’. Waarop is dit lied gebaseerd?
“Ik heb een producer in Londen, die tevens ook mijn beste vriend is. Sinds de dag dat ik muziek maak, steunt hij me in dit proces en stuurt hij me allerlei beats waarmee ik kan werken. Maar door covid had ik hem al een jaar niet meer gezien. Toen ik op een dag met hem aan het bellen was, vertelde hij me dat hij niet lekker in zijn vel zat. Ik probeerde hem op te vrolijken en ging verder met hem in gesprek. Na dit telefoongesprek begon ik met het schrijven van de single. Ik wil met dit lied aantonen dat we gek worden van de afstand die ons van elkaar scheidt, in vriendschap of andere liefde.”

Wil je meer zien van Darina Miller? Volg haar dan op
Instagram!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish