‘Leef in de chaos maar houd jezelf cool, want in de chaos vind je jouw succes’

Hoe inclusief is de kunstwereld? Een belangrijk onderwerp waar veel over gezegd kan en moet worden. Wij gaan erover in gesprek met de mensen die hier middenin zitten: van kunstenaars, directeuren, conservatoren tot galeriehouders. Deze week: creatief meesterbrein Darina Miller.

Kun je wat over jezelf vertellen?
“Ik zou mezelf beschrijven als een creatieve zakenvrouw die doet wat ze wil. Ik ben een georganiseerde chaosbal. Ik heb een heldere visie en ik weet wat ik wil, maar ik wil veel. Creativiteit is voor mij een belangrijke uitlaatklep, want ik maak niet alleen muziek.
Ik fotografeer, begeleid een bedrijf en ik ben een community aan het opbouwen. Al deze dingen horen bij mijn visie en daarom kan het af en toe een chaotisch zijn. Maar ik leef bij deze regel: leef in de chaos maar houd jezelf cool, want in de chaos vind je jouw succes.’’

Wat is jouw visie?
“Ik wil de jeugd – en in het bijzonder jonge meiden – inspireren om te doen wat zij willen doen. Ik heb het gevoel dat meiden vaker tegengehouden worden in het proces van het zoeken naar je passie, omdat ze vaker aan een hogere verwachting moeten voldoen en onzekerder zijn. Ik wil juist laten zien dat iedereen die power in zich heeft en dat die zeker gebruikt moet worden. Ik hoop een safe space te creëren waarin jongeren zich veilig voelen en vragen durven te stellen.”

Wie inspireert jou?
“Als ik terugdenk aan wie mij heeft geïnspireerd om dit voor elkaar te krijgen, denk ik aan Kanye West. Zoveel mensen zeiden tegen hem: ‘Jij kan dit niet, je gaat nooit groot worden.’ En kijk nu eens naar hem. Een tijd terug voelde ik deze druk ook – mensen zeiden tegen mij dat ik het op een andere manier moest doen dan mijn eigen manier, maar ik bleef doorgaan.

Op dit moment is mijn grootste inspiratiebron de cultuur om mij heen. Die hebben mij laten zien hoe je je creativiteit kunt uiten.”

Wat wil je bereiken met je muziek?
“Ik wil dat mensen mij gaan begrijpen door mijn muziek. In mijn eerste EP laat ik de luisteraar echt horen wie ik ben. Nu heb ik mijn sound gevonden en wil ik die naar een hoger niveau brengen. Ik wil anderen inspireren om hun creativiteit te uiten, vooral de meisjes out there die dat extra duwtje nodig hebben.”

Je hebt onlangs een nieuw nummer uitgebracht genaamd ‘Distance’. Waarop is dit lied gebaseerd?
“Ik heb een producer in Londen, die tevens ook mijn beste vriend is. Sinds de dag dat ik muziek maak, steunt hij me in dit proces en stuurt hij me allerlei beats waarmee ik kan werken. Maar door covid had ik hem al een jaar niet meer gezien. Toen ik op een dag met hem aan het bellen was, vertelde hij me dat hij niet lekker in zijn vel zat. Ik probeerde hem op te vrolijken en ging verder met hem in gesprek. Na dit telefoongesprek begon ik met het schrijven van de single. Ik wil met dit lied aantonen dat we gek worden van de afstand die ons van elkaar scheidt, in vriendschap of andere liefde.”

Wil je meer zien van Darina Miller? Volg haar dan op
Instagram!

Gerelateerd

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

Kunst is een magische tijdmachine.

2024, het begin van een jaar.Een nieuw jaar, vol kansen, cliches of niet..wel een nieuw jaar vol kunst. De mooiste tentoonstellingen, kunstwerken en voorstellingen maken weer hun opwachting.In deze soms donkere dagen bieden deze sidderende en meeslepende lichtpuntjes hoop of een beetje afleiding. Kunst reflecteert, maar kan ook fungeren als een magische tijdmachine.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?