‘Leef in de chaos maar houd jezelf cool, want in de chaos vind je jouw succes’

Hoe inclusief is de kunstwereld? Een belangrijk onderwerp waar veel over gezegd kan en moet worden. Wij gaan erover in gesprek met de mensen die hier middenin zitten: van kunstenaars, directeuren, conservatoren tot galeriehouders. Deze week: creatief meesterbrein Darina Miller.

Kun je wat over jezelf vertellen?
“Ik zou mezelf beschrijven als een creatieve zakenvrouw die doet wat ze wil. Ik ben een georganiseerde chaosbal. Ik heb een heldere visie en ik weet wat ik wil, maar ik wil veel. Creativiteit is voor mij een belangrijke uitlaatklep, want ik maak niet alleen muziek.
Ik fotografeer, begeleid een bedrijf en ik ben een community aan het opbouwen. Al deze dingen horen bij mijn visie en daarom kan het af en toe een chaotisch zijn. Maar ik leef bij deze regel: leef in de chaos maar houd jezelf cool, want in de chaos vind je jouw succes.’’

Wat is jouw visie?
“Ik wil de jeugd – en in het bijzonder jonge meiden – inspireren om te doen wat zij willen doen. Ik heb het gevoel dat meiden vaker tegengehouden worden in het proces van het zoeken naar je passie, omdat ze vaker aan een hogere verwachting moeten voldoen en onzekerder zijn. Ik wil juist laten zien dat iedereen die power in zich heeft en dat die zeker gebruikt moet worden. Ik hoop een safe space te creëren waarin jongeren zich veilig voelen en vragen durven te stellen.”

Wie inspireert jou?
“Als ik terugdenk aan wie mij heeft geïnspireerd om dit voor elkaar te krijgen, denk ik aan Kanye West. Zoveel mensen zeiden tegen hem: ‘Jij kan dit niet, je gaat nooit groot worden.’ En kijk nu eens naar hem. Een tijd terug voelde ik deze druk ook – mensen zeiden tegen mij dat ik het op een andere manier moest doen dan mijn eigen manier, maar ik bleef doorgaan.

Op dit moment is mijn grootste inspiratiebron de cultuur om mij heen. Die hebben mij laten zien hoe je je creativiteit kunt uiten.”

Wat wil je bereiken met je muziek?
“Ik wil dat mensen mij gaan begrijpen door mijn muziek. In mijn eerste EP laat ik de luisteraar echt horen wie ik ben. Nu heb ik mijn sound gevonden en wil ik die naar een hoger niveau brengen. Ik wil anderen inspireren om hun creativiteit te uiten, vooral de meisjes out there die dat extra duwtje nodig hebben.”

Je hebt onlangs een nieuw nummer uitgebracht genaamd ‘Distance’. Waarop is dit lied gebaseerd?
“Ik heb een producer in Londen, die tevens ook mijn beste vriend is. Sinds de dag dat ik muziek maak, steunt hij me in dit proces en stuurt hij me allerlei beats waarmee ik kan werken. Maar door covid had ik hem al een jaar niet meer gezien. Toen ik op een dag met hem aan het bellen was, vertelde hij me dat hij niet lekker in zijn vel zat. Ik probeerde hem op te vrolijken en ging verder met hem in gesprek. Na dit telefoongesprek begon ik met het schrijven van de single. Ik wil met dit lied aantonen dat we gek worden van de afstand die ons van elkaar scheidt, in vriendschap of andere liefde.”

Wil je meer zien van Darina Miller? Volg haar dan op
Instagram!

Gerelateerd

Kunst is een manier om de wereld beter te begrijpen.

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een ‘first date’ met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Maar wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Ik haal inspiratie uit de kleine dingen in het leven.

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Filmtip!

Geen idee meer wat je nu weer moet kijken op Netflix? En ben je heel even klaar met tannen? Dan wordt het weer eens tijd voor een bezoekje aan de bioscoop! En dan hebben we nogal een super tip voor je. Een film vol prachtige beelden en inhoudelijke thema’s: de

Lees meer »

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?