Loslaten is een moeilijk proces

Ik had zoveel plannen voor ons, dat mijn lijstje veranderde in een boek. Ik had zoveel in mijn hoofd wat ik nog met jou wilde doen, van een film marathon tot reizen, alles bestond in dat boek. Ik geloofde dan ook echt dat wij de tijd daarvoor zouden hebben, dat wij zo met elkaar verbonden waren dat niks ons meer kon stoppen zodra al het werk achter ons lag. Nu ik daarnaar terugkijk, kan ik alleen maar lachen. Stom was het om dat te denken, vind je niet?

De hoop die een mens kan hebben, is onbegrijpelijk. Zelfs al is iets zo duidelijk tegen me gezegd, ik kan alsnog dat ene stukje hoop goed vasthouden in je hand. Denkend dat er nog iets van gaat komen als we gewoon even gaan praten met elkaar. Heel raar dat een mens dat zo lang vol kan houden, vooral als het voor de ander juist heel makkelijk is. Zoals dat makkelijk was voor jou. Je tranen deden pijn, vooral om te zien, maar toch zette je door.

Het enige wat er door mijn hoofd speelt, zijn beelden van ons. Ik kan me dan alleen maar afvragen; kan ik echt zonder jou? Is dit echt hoe wij hoorde te gaan? Hoe wij hoorde af te lopen? Na zoveel dingen meegemaakt te hebben, zonder uit elkaar te drijven? Mijn antwoord is simpel. Nee. Voor jou is het een ander verhaal. Jij bent bereid om los te laten en door te gaan. Ik ben trots op je dat je dit kan, ik vind het ook heel goed van je. Maar ik vind het ook heel moeilijk, ik ben namelijk degene die jij laat gaan.

Het voelt raar om nu alleen te zijn. Om geen appjes meer binnen te krijgen. Om elke ochtend wakker te worden en te realiseren dat jij er nooit meer naast zal liggen. Dat ik nooit meer die warme omhelzing zal voelen als ik instort, of nooit meer zal voelen hoe het is om een kus van jou te krijgen. Ik weet dat die pijn weg gaat, dat ik me erdoor heen moet slaan. Het is nu gewoon nog even te moeilijk. Het lukt niet om het aan te vechten en verder te gaan, want jij was dat wat de leegte in mij vulde.

Gerelateerd

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek.  Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?