Ma·cho (de; m; meervoud: macho’s), man die zich overdreven stoer gedraagt

-

De  definitie van een macho:

Ma·cho (de; m; meervoud: macho’s), man die zich overdreven stoer gedraagt.

Macho, macho man. Hoezo man eigenlijk? Kan ik als vrouw geen macho zijn? Ik ben toch sterk en soms overdreven, maar wel stoer. Ik ben onafhankelijk en regel mijn eigen dingen. Ik maak mijn eigen leven, kies mijn carrièrepad en bepaal wie mijn liefde is.

Ik maak die keuzes, althans in hoeverre ik ze ook echt zelf kan maken. Want sommige keuzes bepaal je niet zelf, die worden voor je gemaakt.
Maar het meerendeel van je leven heb je in je eigen hand. En dat is een deel zekerheid, die je hebt. Dat andere deel. Dat onzekere deel, daar hoef je niet bang voor te zijn. Want dat maakt het spannend en je sterker. Een waar powermens. Een mens, die bepaalt wat hij of zij wilt. Keuzes maakt en knopen doorhakt. Want voor voor het maken van keuzes en knopen doorhakken, staan we toch allemaal? Maakt ons dat niet allemaal macho?

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish