Maxim Hartman’s visie op de vrouw

Maandag 19:48 – Bar Bukowski

Cathelijne Blok: Ik hoop niet dat ‘ie denkt dat het een avond hard bier zuipen wordt.

Lizette Pellikaan: Neeee, dat denkt ie toch niet echt he?

Als derde komt Lotte Dale binnen gewaaid, ze bestelt een witte wijn. Al snel shift het gesprek naar het vrouwelijke gehalte van de drankjes op tafel. Gember thee, spa rood en wijn. Wat zou ‘ie daarvan vinden?

20:06
Maxim Hartman: Zo, wat drinken jullie? Wijn, thee. Thee? Ben je ziek?

Cathelijne blok: Ik heb griep

Maxim Hartman: Daar weet ik wel wat op.

Na dat de rum thee gearriveerd is mag het gesprek pas beginnen. De drie oprichters van de Titty Mag praten vanavond met Maxim Hartman over man zijn en zijn visie op vrouwen. Maxim is bekend van het programma Nog Meer Voor Mannen, een programma waarin hij de man helpt zijn plek weer terug te veroveren in de samenleving. De vrouwen worden te dominant, dus geeft hij hen tips en gaat de confrontatie aan tussen de man en vrouw. Ook schreef vanuit dat zelfde idee het boek de Nationale Vrouwenspotgids, waarin hij vrouwen vanuit liefde en bewondering bespot om zo voor zijn zwakkere geslacht op te komen.

Maxim bestelt zelf ook een witte wijn. Dat is natuurlijk helemaal niet gay, maar toch moet ‘ie zich vaak verdedigen bij andere mannen die op het moment van bestellen naast hem aan de bar staan.

MH: Ik vind dat zo bizar, dan zegt zo’n gast tegen me. ‘He, ben je homo ofzo?’. Ik ben niet alleen een echte man omdat ik bier drink.

LD: Wil je dan niet stiekem toch een biertje bestellen?

MH: Nee, absoluut niet. Daar heb ik echt schijt aan.

LD: Ik zou dat misschien wel doen, om opmerkingen te voorkomen.

MH: Dat is ook een typisch vrouwendingetje. Jullie zijn zo bezig met wat de rest van de mensen van je vindt. Ken je het imposter syndroom? Ik ken een vrouw en zij is echt super slim. Nu heeft ze net een nieuwe baan gekregen en ze moeten echt blij zijn dat ze haar hebben want zij is echt een heel groot talent. Nou, zei ze tegen me, ik ben zo bang dat ik door de mand val als ik daar ga werken. Ik zeg: hoezo, je doet dat met 2 vingers in je neus, joh. Dat vind ik zo gek, want ze is heel slim en goed gebekt maar ze voelt zich blijkbaar toch zo kwetsbaar. Hoezo?

LD: Ik las daar een boek over dat 80% van de vrouwen dat hebben.

MH: Dat is toch echt ernstig?

LD: Ze hebben het idee dat als ze dingen moeten doen waarvan ze niet 100% zeker zijn dat ze het kunnen dat het voelt alsof ze frauderen en zich er doorheen bluffen.

LP: Dat ligt denk ik ook deels ten grondslag aan het feit dat vrouwen voor hetzelfde werk minder geld verdienen dan mannen. Dat wij aan de onderhandelingstafel zitten, een aanbod krijgen en dat dan accepteren omdat we niet inzien waarom we meer zouden moeten krijgen. We te bescheiden daarin zijn?

LD: Ik doe dat! Ik zou nooit om meer durven vragen, nooit.

LP: Ik ook niet, ik heb dat gevoel dat ik dat niet zou verdienen. Ik vraag me dan echt af, waarom zouden zij mij meer geld moeten geven? Ik moet blij zijn dat ze mij willen.

MH: Dat is wel echt heel raar, he, wat je nu zegt. Dat je dan denkt dat je dat niet waard bent. Heb je dat wel door?

LP: Ja. Maar dat is net zoiets als met vrouwelijke experts op tv. Je hoort vaak dat er te veel mannelijk experts bij talkshows zitten, maar dat komt ook omdat vrouwen veel minder snel ja zeggen op zo’n uitnodiging. Die zeggen veel sneller, ik weet daar niet zoveel van af of mijn kennis is te specifiek, ik ben niet geschikt voor zo’n breed gesprek. Mannen zeggen gewoon ja, ik kom. Ik kan over alles praten.

CB: Vrouwen staan ook bij alles stil lijkt het. Als ik verhalen van vrienden en vriendinnen vergelijk die bijvoorbeeld artsen in hetzelfde ziekenhuis zijn lopen de ervaringen zo uit een. De vrouwen komen veel vaker verslagen terug na een dag werk, omdat ze bang zijn fouten te hebben gemaakt, geen nee hebben durven zeggen tegen extra werk. Terwijl de mannen dit na de deur achter zich dicht te hebben getrokken dit helemaal van zich af laten glijden. Zij hebben veel meer een don’t care attitude. Terwijl de vrouwen zich constant de gebeten hond lijken te voelen.

LD: Is dat misschien een reden waarom er ongelijkheid is? Omdat mannen harder voor zichzelf opkomen? En vrouwen het meer over zich heen laten komen?

MH: Het heeft ook heel simpel met hormonen te maken, he? De reden dat jij niet voor je zelf op komt is puur testosteron. Ik heb dat extreem veel, van jongs af aan al. Dus als ik in een onderhandeling zit of een ruzie, ga ik snel zeggen ‘Hoezo praat je zo tegen mij of hoezo ben ik dat niet waard?’. En dan interesseert het me ook niet dat ik die opdracht misloop bijvoorbeeld. Achteraf blijkt vaak wel dat ik het alsnog krijg. Je moet gewoon accepteren dat je soms iets misloopt door je poot stijf te houden.

LP: Dat hoor je toch ook altijd van vrouwen die in transitie zijn naar man? Die hormonen krijgen. Dat ze dan ineens heel lekker slapen ‘s nachts want ze liggen niet meer te piekeren over dingen. Je twijfelt niet meer over simpele dingen waar wij vrouwen misschien niet eens bewust van zijn dat we er over twijfelen. Daarom kunnen we denk ik wel heel hard roepen, of ik doe dat in ieder geval altijd, we zijn helemaal niet anders dan mannen, maar dat is helaas niet waar.

MH: Je bent wel anders.

LD: Ik denk juist dat we het onderscheidt moeten maken, want je bent ook anders. Misschien halen we in het feminisme de man te veel naar beneden of wijzen we misschien te veel met een beschuldigende vinger naar hen als het gaat om die ongelijkheid? Het fysieke aspect kunnen we in ieder geval niet ontkennen.

MH: Ik geloof gewoon niet in dit soort dingen, bij sollicitaties bijvoorbeeld, als je goed bent, als je bijvoorbeeld goed kunt rappen of sporten of managen of je heel creatief bent, dan maakt het in Nederland niet uit of je een man of een vrouw bent. Zolang ze geld aan je kunnen verdienen.

20:18
MH: Maar waarom willen jullie eigenlijk een nieuwsbrief voor vrouwen schrijven?

LP: Omdat we het gevoel hebben dat bij een grote groep vrouwen feminisme zo’n vies woord is geworden en ze zich er daardoor niet tot aangetrokken voelen. Ik ook niet, ik heb juist het idee dat feminisme juist bestempeld dat we zo verschillen als vrouw en daar ben ik het niet mee eens. Maar dat maakt niet dat wij vrouwen niet een andere visie hebben op dingen en vinden dat alles al goed geregeld en eerlijk is.

CB: En vandaag houdt jij ons een spiegel voor en willen we ook meer horen over jouw visie op de vrouw.

LD: Maar ook omdat jij je in de media natuurlijk heel uitgesproken profileert over mannen, vrouwen, de verhoudingen. Ook met je boek enzo. Daar lijken toch wel wat mensen boos om te worden?

MH: Mijn boek kwam op een gegeven moment bij een best wel chique boekhandel hier in Amsterdam te liggen en ik hoorde toen van m’n uitgever dat er een paar vrouwen die daar werkte moesten huilen toen ze hoorden dat mijn boek daar verkocht zou worden.

LD, LP, CB in koor: Echt? Niet! Huilen?

MH: Dat is toch waanzinnig?

LD: Ook wel bizar lijkt me om je te beseffen dat je dat te weeg brengt?

MH: Heel bizar. Ik liep laatst met een vriendin over straat en toen liep ons een stel tegemoet, een beetje een grove types zeg maar en die vrouw die wilde duidelijk wat tegen me gaan zeggen en ik dacht dat dat iets zou zijn over tv. Maar ze zei: ‘Ik ken jou wel en je je bent een vrouwenhater. Nou ik haat jou ook.’ Ik was echt flabbergasted en die vriendin waar ik mee was zei: ‘What the fuck is dit?’. Toen zei ik ook tegen haar. Zo heftig heb ik nog nooit mee gemaakt.

LD: Vond je dat erg?

MH: Nee, ik vond het grappig. Een andere keer, tijdje terug, zat ik met een vriendin van mij in een veganistisch restaurant een smoothie te drinken maar buiten op het terras en toen kwam er gast langs en die stopt en zegt: ‘Sorry hoor, maar zit jij van dat mannen programma, hier nou een smoothie te drinken met een wijf? Sorry hoor, ik moet hier echt van kotsen.’ En dat meende ‘ie echt. Ik zat haar aan te kijken van ‘Sorry, maar ik vind het tegelijkertijd heel grappig’.

LP: Maar dat roep jij wel op door wat je doet.

MH: Ja, het is niet m’n doel, het verbaast me serieus. Het is niet zo dat mijn leven pas compleet is als ik zulke reacties krijg, maar ik vind het wel grappig.

CB: Dit heeft ook te maken met hoe jij jezelf heel duidelijk op dit thema profileert.

MH: Dat klopt, ik moet daar misschien ook mee stoppen.

LP: Ja, want je hebt en dit programma en je publiceert dan ook zo’n boek.

MH: Ik heb het in me, dat komt omdat ik zelf heel erg op zoek ben naar wat mannelijkheid eigenlijk is. Ik kom uit een gezin met 5 vrouwen en de meeste vrouwen in mijn familie zijn redelijk dominant. Ik ben daar zelf niet het slachtoffer van geworden, maar ik heb wel heel veel mannen gezien die wel helemaal kapot werden gemaakt door die vrouwen.

CB: Grappig, lijkt me dat als je als man opgroeit tussen allemaal hele sterke vrouwen dan je daar dan misschien eerder naar zou zoeken dan je er tegen af zou zetten.

MH: Ik werd niet gepakt door ze. Omdat ik de jongste was en het kleine jongetje kreeg ik alle ruimte. Maar toen ik 7 was dacht ik echt al, zo ga ik me dus nooit laten behandelen door een vrouw. Zoals zij met mannen omgingen en met vrienden. Dan dacht ik dat kan echt niet. Mannen kunnen niet lullen dus die werden echt gevierendeeld. Dus dat is mijn persoonlijke reden. En ik kwam er achter dat hoe harder je doet, des te grappiger het wordt. En dat je daardoor een klein gedeelte tegen je krijgt, dat is een prijs die ik wel wil betalen.

CB: Maar jouw ervaring is dus dat de man zwakker is dan de vrouw en niet andersom?

MH: Het heeft te maken met door welke bril je kijkt. Als ik wil kan ik overal bevestiging vinden van wat ik loop te verkondigen. Gedeeltelijk uit een soort marketingachtig idee, want dit werkt zo goed. Ik bind allerlei soorten mannen met dit soort uitspraken en ook vrouwen die ik leuk vind vinden dit grappig en het zorgt voor roering. Dus voor mijn werk is dit perfect.

20:36
MH: Als ik me als vrouw zo zou gedragen dan zou ik echt niet de positieve reacties krijgen die ik nu krijg.

CB: Dan zou je van het van mannen echt te horen krijgen. Die zouden echt zeggen jezus wat een dom wijf. En vrouwen zouden het dan ook niks vinden. Dominante vrouwen krijgen toch sneller de stempel bitch.

MH: Ja, klopt en een dominante man is toch juist heel mannelijk.

LP: Die is de alfa, die is de winnaar.

MH: Dat blijft gewoon kut. Maar de kunst is om de scheefheid in de maatschappij te signaleren en daar wat mee te doen. Alleen de rest er op gaan wijzen en er over zeiken, daar bereik je niks mee. Je moet een slag maken om je boodschap of je irritatie over zoiets vorm te geven. Dus in dat opzicht heb ik het dan ik beter gedaan dan een gemiddelde feminist, ik maak er een grap van. Als je er alleen maar over gaat zeiken dan haal je de angel eruit. Dan denkt iedereen namelijk jezus, doe niet zo zuur. Want of je het eens bent of niet met het punt dat ik maak, de meesten kunnen er altijd wel de grap van inzien. Dus misstanden moet je op een andere manier uitlichten dan alleen er beschuldigend naar te wijzen.

LP: Maar vindt iedereen dat zijn dat vooral mannen die dat dan zeggen. Dat je zuur bent en zeurt als je een misstand aanwijst?

MH: Iedereen, ik ken genoeg vrouwen die dat ook vinden.

LD: Zeker ook vrouwen, ik ken echt wel harde vrouwen die dat dan zeggen.

MH: Twitter is daarvoor een goede graadmeter. Ik krijg dan bijvoorbeeld een hele harde kritische opmerking van een vrouw, dan denk ik echt wow waarom zeg je dit? Maar ik hoef dan zelf niet eens te reageren want er volgen dan al heel snel 20 reacties dat ze niet zo moet zeuren. En daarvan zijn er zeker 15 man, maar 5 ook vrouw.

CB: Zie je veel vrouwen elkaar aanvallen hierop?

LD: Dus er zijn even veel vrouwen die zo’n vrouw dan aanvallen als er zijn die haar verdedigen?
MH: Ja ja! Zeker! Dat vind ik ook heel leuk. Maar ik keek laatst naar mijn volgers en toen zag ik dat 75% man is en 25% vrouw. Dat vind ik wel heel erg uit balans en dat vind ik niet fijn dus nu probeer ik expres smoothies te posten, olijven en filmpjes met kittens.

LD, CB, LP: Hahaha, hallo dat willen vrouwen niet alleen hoor!

MH: Nou, als ik een kitten filmpje post krijg ik automatisch heel veel likes van vrouwen. Van jullie misschien niet maar van heel veel vrouwen wel hoor. Die denken aaah dat is een leuke jongen, hij deelt allemaal smooties en kittens. En dan heb ik een vrouwelijke volger erbij, zo gaat dat. Maar ik zou heel graag meer voor vrouwen willen maken hoor.

CB: Een programma met kittens? Te gek zou dat zijn!

20:53
CB: Ja, want we kunnen het proberen te ontkennen, maar uiteindelijk willen mensen graag hokjes en ook elkaar in zo’n hokje kunnen plaatsen. Maxim hoort in dit hokje, we hebben een mannenonderwerp dus nodigen we Maxim uit.

MH: Ik word heel vaak gebeld voor niks, maar dan willen ze gewoon vuur aan tafel. In het begin ging ik daar vaak op in maar dan zit ik daar als een soort hoer eigenlijk. Ik heb een paar keer bij De Wereld Draait Door gezeten dat ik dacht ik zit hier niet goed. Ik werd bijvoorbeeld gevraagd om bij DWDD aan te schuiven over die Jeremy Clarkson van Topgear die toen zijn producer had geslagen. En dan ging het er over dat hij zo lekker mannelijk was, dan kon ik daar een paar botte opmerkingen over maken en het publiek ‘ooooo’ zeggen.

LP: Maar wat dacht jij dan dat de reden was dat je daar werd uitgenodigd?

MH: Gewoon, zo’n redacteur verzint dat dan. Dat ik daar dan vast achter sta of iets over wil zeggen, iets hards. Dus nu doe ik dat niet meer, als het niet uit mezelf komt dan doe ik het niet meer.
LP: Ben je toen wel gegaan?

MH: Ik ben toen gegaan en ik vond het niet sterk.

LP: Maar waarom ging je dan?

MH: Ja toch wel door de bevestiging die je krijgt. De geilheid bijna, dat je op tv zit.

CB: Is dat dan ook niet een mannendingetje?

MH: Ja, want mannen zijn overmoedig.

LD: Vrouwen zouden dan inderdaad zeggen oe, dat zou ik niet doen.

LP: Dus dat we niet goed gerepresenteerd worden in de media, dat doen we eigenlijk ook zelf.

CB: Misschien moet je een vrouwen-coachingsprogramma doen op tv

LD: Ik wil meedoen, ik wil wel minder onzeker zijn.

CB: Ben jij nooit onzeker, waar ben jij onzeker over?

MH: Op dit moment echt niks. Maar weet je wat ik echt ondragelijk vind? Dat vrouwen zo onzeker zijn over zichzelf. Mannen hebben zo’n grote muil maar wat kunnen ze nou eigenlijk?

LP: Ja, dat is wel waar. Ik denk dat we onze positie, als we al een andere positie innemen in de maatschappij, als die ongelijkheid er echt is, ook deels aan onszelf te danken hebben omdat we ons minder hard durven uit te spreken.

MH: Ik heb ook altijd het idee dat veel feministen doen alsof het een bewuste keuze is van mannen of de maatschappij om vrouwen buiten te sluiten en daar geloof ik echt niet in. Maar pleur eens die bescheidenheid uit het raam. Je wordt echt niet meteen een bitch als je je laat horen. Ik ben heel dominant maar echt geen onaardig iemand denk ik. Je kan duidelijk zijn en nog steeds aardig blijven.

LP: Ja, maar is denk ik niet perse de angst, dat mensen je onaardig vinden.

LD: Bij mij wel, ik denk dan als ik me heel dominant op stel of uitgesproken ben dat mensen me dan misschien niet aardig vinden.

MH: Komt dat niet omdat dat een heel vrouwelijke eigenschap is?

LD: Ja, dat zijn vrouwen onder elkaar.

MH: Veel meer bezig met wat de groep van je vindt. Terwijl de gasten boeit het geen hol, die gaan gewoon samen voetballen. Als vrouw is je kracht dat je intelligenter bent dan de man, maar het is ook je zwakte. Je bent voortdurend aan het nadenken hoe je je verhoudt tot de rest.

CB: En vergelijken.

MH: Ja, dat is fucking dodelijk man.

CB: Ik zeg bijvoorbeeld best wel vaak tegen random vrouwen: ‘He, je ziet er mooi uit of dit is awesome wat je draagt’ en dat vinden vrouwen vaak toch gek. Dat doe je alleen als je elkaar kent, anders niet.

LD: Ik vind dat zo cool als dat gebeurt, dat iemand die je niet kent zoiets zegt. Maar ik heb wel het idee dat als je vriendinnen bent dit juist heel veel gebeurd, van ‘O wat ben jij leuk, nee jij bent leuker’.

LP: om bevestiging te zoeken bij elkaar.

21:06
MH: Ik probeer dat nu met mannen. Als hier een man staat met goede onderarmen, ik ben geen homo maar ik kan het heel mooi vinden als..

LP: Waarom wil je bevestigen dat je geen homo bent, je kan toch iets mooi vinden en geen homo zijn?

MH: Om duidelijk te maken dat ik het gewoon mooi vind. Want ik zeg dan tegen zo’n gast: ‘Jezus, jij hebt mooie onderarmen’ en dan kijken die gasten me aan en zeggen dan: ‘Ben je homo ofzo?’. Daarom zeg ik dat dus.

CB: Maar ook bij vrouwen stuit het op wantrouwen hoor als je elkaar niet kent. Je krijgt dan een reactie van ‘waarom zeg jij dit, wat is je doel hiermee’? En als je met een groepje vrouwen zit en er komt een knappe vrouw binnen dan zeggen die vrouwen niet tegen elkaar: ‘Kijk eens wat een knappe vrouw’.

MH: Mannen ook niet, die zeggen dan: ‘Godverdomme, moet je dat mannetje zien met dat knappe uiterlijk’. Maar dan ga je luisteren en dan denk je: ‘Hij kan toch niet lullen dus het maakt niet uit’.
LD: Ik dacht dat mannen dat helemaal niet durfden te uiten.

MH: Daarom zeg ik dus van tevoren als ik een compliment maak dat ik geen homo ben, maar ik mag je wel knap vinden toch? Want vaak reageert iemand of zijn vrienden zo van: ‘He, ben je homo?’. Ik vind dat eigenlijk zo dom.

LD: Maar onderarmen?

MH: Ja! Die kunnen heel mooi zijn. Moet je echt eens opletten. Drummers bijvoorbeeld die hebben echt sterke onderarmen met mooie aders, dat je denkt: ‘Woooow gast, wat doe jij de hele dag?. Ik wil ook zulke armen!’

CB: Ok, volgende keer dat ik iemand zonder mouwen zie..

MH: Heb je nooit naar onderarmen gekeken? Die zijn fucking sexy! Er werkt hier een gast en hij is echt niet zo knap maar die onderarmen. Jezuuuus!

LP: Vindt ‘ie dat dan leuk dat je dat zegt?

MH: Ja, dat vindt ie heel fijn.

CB: We willen je nog vragen. Wat is jouw visie op de vrouw?

MH: Jullie zijn zo slim en mooi, maar zo onzeker. Ik denk altijd waarom? Ik heb doorgaans meer medelijden met mannen dan met vrouwen. Dan kijk ik naar ze en denk ik mannen zijn zo simpel.

LD: Mogen mannen iets meer twijfelen aan zichzelf?

MH: Zeker. Mannen hebben eigenlijk niet zoveel om trots op te zijn, we hebben een grote bek maar verder? Wat weten we nou echt meer? Wat kunnen we nou echt beter? Jullie vrouwen moeten niet zoveel twijfelen, jullie zijn veel intelligenter.

Image may contain: 1 person, standing

Gerelateerd

Kunst is een manier om de wereld beter te begrijpen.

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een ‘first date’ met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Maar wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Ik haal inspiratie uit de kleine dingen in het leven.

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Filmtip!

Geen idee meer wat je nu weer moet kijken op Netflix? En ben je heel even klaar met tannen? Dan wordt het weer eens tijd voor een bezoekje aan de bioscoop! En dan hebben we nogal een super tip voor je. Een film vol prachtige beelden en inhoudelijke thema’s: de

Lees meer »

Het Sluitstuk

Zodra ze boks zeggen, « gelijk links rechts op d’r kanis » gonst het door mijn hoofd. De woorden komen van een legendarisch trainster en tevens uitbater van een gevestigde vechtsportwinkel. Ik krijg gratis advies bij m’n nieuwe bokshandschoenen en weken lang vraag ik me af hoe ik precies dit ga vormgeven.

Lees meer »

Ben je bij de Boekenborrel in de Kleine Komedie?

Onze oprichter Cathelijne Blok neemt tijdens de beruchte Boekenborrel van de Kleine Komedie niet haar eigen boek mee, maar juist haar favorieten van anderen—welke schrijvers moet je van Cathelijne kennen? Kom naar deze iconische boekenclub op zondagmiddag 15 september en koop hier je ticket: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/3151/cathelijne-blok/boekenborrel

Lees meer »

Scroll #14: wie is Levi van Veluw?

De dagen zijn niet alleen bedoeld om urenlang scrollend door Tinder in bed door te brengen, maar ook om een goede dosis kunst te verkennen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze week staat een kunstenaar centraal die met zijn vakmanschap nieuwe werelden creëert: Levi

Lees meer »

Scroll #13: Wie is Miles Greenberg?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die een nieuwe vorm van immersieve performancekunst heeft ontwikkeld : beeldhouwer en

Lees meer »

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?