Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek. 

Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los van wat blauwe ogen en bloedneuzen ben ik altijd ongeschonden uit de strijd gekomen. En bij het oefenen van een techniek gaat het mis met lompigheid? Neeeee. PANIEK!! Ik kan alleen mijn vingers maar bewegen. Mijn pols is dik en klopt. Hardop huilend lig ik op de bank te zwelgen in zelfmedelijden en ik weet niet hoe ik moet liggen om even geen pijn te hebben. 

Ik vind mezelf vooral zo zielig omdat ik de afgelopen twee maanden zo vreselijk hard heb gewerkt en zoveel heb gelaten om voor elkaar te krijgen dat ik in juni de ring in mag. Dat harde werk betaalde zich uit, dat advies heb ik binnen weten te slepen met een vrij extreme inzet en een stevige lobby van m’n coaches.

Ik dacht dat het allemaal voorbij was nu; dit avontuur waar ik me zo vol overgave in heb gestort en waar ik met zulke volle tegen van geniet.

De volgende morgen is alles al tien keer beter en ik heb vertrouwen in het mee kunnen maken van de Fight Night een paar dagen later. “So much drama”, waarschijnlijk om niks. Alles is okay en ik kan moedig voorwaarts. Ik zet alles in op het herstel en train de hele week om de pols heen. Waar een stevige wil is, zijn honderd wegen en ik ben gewoon back on track.

Als de vrijdag komt, de dag van de Fight Night, ben ik op tijd in de gym (met mijn bijna geheel herstelde pols) en zie ik naast de usual suspects uit de gym in Amsterdam, ook de Rotterdamse leden uit het traject onze gym binnenkomen. Ineens is het niet gewoon meer een avondje sparren, maar voelt het examenachtig en serieus. Velen van ons zullen vandaag een oefenronde in de ring staan met een potentiële match.

Als het na een uur intensieve rondjes sparren op de vloer eindelijk mijn beurt is, zit mijn hartslag in m’n keel.

Ik moet nu alle laatste beetjes twijfel over mijn verdiende advies wegnemen bij de organisatie voor mijn gevoel. Iedereen kijkt. Iedereen.

Ik stap de ring in met een van mijn favoriete sparringspartners en twee minuten lang knokken we stevig. Ik hoor niets meer, alleen mijn coach. Ik zie alleen mijn tegenstander, de toeschouwers lijken verdwenen. We sparren de sterren van de hemel en als ik uit de ring stap krijg ik een schouderklopje.

Alle angst die ik van de week voelde over mijn pols is weg. De angst die ik vandaag voelde over het “examen” maakt plaats voor zelfvertrouwen en het geloof dat ik er kom met een beetje sleutelen en de voorzetting van mijn toewijding. Ik ben blij!

Na de les spreek ik de organisatie en ze vertellen een fantastische ontwikkeling te zien. Alle bevestiging die ik nodig heb. Maar. “Het zal niet makkelijk zijn om een match voor je te vinden”. (Als je me niet persoonlijk kent; ik ben langer en dus ook zwaarder dan de gemiddelde vrouw, boksen werkt op gewicht bij het kiezen van een tegenstander). En zo staat ineens alles weer op losse schroeven. Dat komt binnen.

We maken grapjes over hoe ik het manifesteer, dat ik al een outfit heb besteld en dat ik mezelf daar al zie lopen. Ik heb mijn opkomstnummer al bedacht.

Dat is allemaal waar en toch voel ik nu weer nieuwe onzekerheid. Ik kijk zo enorm uit naar juni en ik wil zo graag dat het gebeurt. Maar wat als we geen match vinden?

Welkom in de achtbaan die vechtsport heet.

Enjoy the ride.

Door onze Tittymag columnist Marije Boomsma

Gerelateerd

Arty Beldate met Snackpaper oprichter Janna Nieuwenhuijzen

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaalproberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij stellen

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

Scroll #11: Wie is Isabelle Udo?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die als geen ander de online en offline wereld weet te verbinden : Isabelle Udo (1993- ) Isabelle Udo is oprichter en creatief directeur van

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?