Met het hoge gehalte plastic van de tegenwoordige tijd wordt nog weleens vergeten dat de wereld vol met barsten zit

De hele wereld is een toneel en alle mensen zijn acteurs. En waar Shakespeare de mens slechts 7 rollen toebedeelt, denk ik dat je in één leven oneindig veel rollen speelt. De perfecte dochter, de vroegwijze vriendin, de zelfstandige, de geliefde, de vrolijke, de verdrietige, de succesvolle, de mislukking. And then some. De maskers die je opzet stellen je in staat de coulissen te verlaten. In de kaders van een rol neem je deel aan de dynamiek van het geheel waar de mensen samenvloeien in groepen en zich naar elkaar. In de ene dynamiek sta je op als leider, maar juist in een andere blijk je veel volgzamer. Het spel schept orde, maar het blijft een spel.

Je bent immers niet de rol die je op dit moment aanneemt. Je persoon is een smeltkroes en kan niet gepakt worden binnen kaders, want naast de veelvlakkigheid van de mens is ze ook veranderlijk.

En dat is oké. Je hoeft niet altijd de sterke te zijn en je mag ook best een keer het kreng zijn. Bovendien hoef je je niet altijd senang te voelen in je rol, want het leven draait niet alleen om behaaglijkheid. Met het hoge gehalte plastic van de tegenwoordige tijd wordt nog weleens vergeten dat de wereld vol met barsten zit. Het is allemaal niet zo dramatisch als de keerzijde van het leven eens aan het licht wordt gebracht. Want laat het nou juist die veelvlakkigheid van de mens zijn, die een mens doet leven.

Gerelateerd

Scroll #7: Wie is Iris van Herpen?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal waar mode niet alleen een kledingstuk is, maar een grenzeloze kunstvorm. Een visionair modeontwerpster die de grenzen van wat mogelijk is, in de haute couture

Lees meer »

KUNSTTIPS! December 

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de

Lees meer »

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?