Mijn.

De warme zon schijnt op mijn gezicht. Ik word wakker in mijn eigen huisje. Een huisje waar ik hard voor heb gewerkt, dat is ingericht naar mijn wensen. Een plantje hier, een goudvisje daar en een mooie woonkamer. Alles net en strak. Ik sta op en was mijn gezicht, poets mijn tanden en trek m’n mooiste jurkje aan, zelfverzekerd, want het wordt warm vandaag. Ik breng mijn haar in model en maak mezelf op, luisterend naar mijn favoriete artiest die op de achtergrond voor me zingt. Vervolgens verwen ik mezelf met de ijskoffie die ik zelf klaarmaak; wat koude koffie uit de koelkast van de vorige dag en de ijsblokjes worden niet vergeten, afgetopt met mijn favoriet, havermelk. Ik maak een heerlijk ontbijt, avocado toast met een laagje hummus. Nadat ik mijn planten water geef en mijn goudvisje voer kan mijn dag beginnen. Het wordt een mooie dag en een lange dag.

Daar loop ik dan, huppelend door de mooiste stad van Nederland. Ik voel me vrij. Niemand die mij verteld hoe laat ik ergens moet zijn, niemand die mij verteld dat mijn jurkje te kort of te strak zit en niemand die mij zegt dat ik teveel make-up draag. Ik kan mezelf zijn. Niemand die verteld hoe ik mij moet gedragen, niemand die beweert hoe verkeerd ik wel niet leef en zeker niemand die mij oplegt hoe ik mij moet voelen. Ik geniet, van de mooiste stad, de zon op mijn gezicht en de wind die mijn voorplukjes alle kanten op blaast.

Ik sta bij het concert van mijn favoriete artiest. Ik leef. Ik zing mee. Ik voel me vrij. Na afloop wil ik lopend naar huis. Mijn huis. Een hele lange wandeling. Langzaam word het nacht en de meeste lichten worden uitgedaan in diverse huizen om me heen. Ik voel de lucht afkoelen. De koude wind doet mij rillen. De maan die schijnt en de hemel vraagt alle aandacht. Het voelt goed.

Aangekomen bij mijn eigen huis, waar ik mijn eigen sleutels van heb, stap ik naar binnen. Ik kijk in de spiegel. Ik lach naar mezelf. Ik ben trots op mezelf. Glimlachend stap ik in de douche. Ik haal mijn make-up eraf, laat het water over me heen stromen. Ik poets mijn tanden, trek mijn favoriete zijde pyjama aan en stap in bed. Mijn bed. “Het was een mooie dag”, schrijf ik in mijn virtuele dagboek. Met een grote grijns val ik in een diepe slaap.

Heel even. Echt voor heel even liet ik me gaan. Verzonken in gedachten door de hooikoorts-pillen die me versuffen, dwaalde ik naar een wereld. Een wereld waar ik zou willen zijn, maar nog niet ben. Een leven welke ik voor mezelf wil zien, maar helaas nog niet zie. Heel even voelde het echt. Het leek allemaal zo dichtbij. Nog niet, dat vrij zijn, want dat kost wat. En daar, daar moet ik nog even voor sparen.

Gerelateerd

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

Kunst is een magische tijdmachine.

2024, het begin van een jaar.Een nieuw jaar, vol kansen, cliches of niet..wel een nieuw jaar vol kunst. De mooiste tentoonstellingen, kunstwerken en voorstellingen maken weer hun opwachting.In deze soms donkere dagen bieden deze sidderende en meeslepende lichtpuntjes hoop of een beetje afleiding. Kunst reflecteert, maar kan ook fungeren als een magische tijdmachine.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?