Mijn hand wacht op de jouwe

Ik had altijd jouw hand vast. Niets kwam daartussen. Al waren niet alle dagen even licht, ik had mijn hand altijd in de jouwe. Het was veilig. Nooit had ik verwacht dat ik jou kwijt zou raken. Ik had het nooit aan zien komen dat ik alleen zou moeten zitten in deze verlichte kamer, met jou tegenover me. Jij zit alleen in een kamer zonder licht.

Nu moet ik elke dag toekijken hoe je rondzwerft in die donkere kamer, hoofd stotend tegen de muren aan. Je weet niet waar je heen moet. Ik probeer je te vertellen welke kant je op moet gaan, welke keuzes je moet nemen, maar alles brengt jou naar een dood eind. Het is lastig om daartegenaan te kijken, terwijl ik in deze verlichte kamer zit. Een kamer waar vreugde me omhelst en geluk naar mij om durft te kijken.

Ik zie hoe het donker je langzaam opeet. Ik kan alleen maar hopen dat je sterk genoeg bent om je niet te laten verleiden. Om je niet in het diepe te laten vallen. Ik weet dat mijn hand niet genoeg is, maar toch wacht ik op de grip van de jouwe. Mijn hand in het donker is wat jou laat zien dat ik er voor je ben. Al voelt het alsof je helemaal alleen door deze donkere kamer loopt.

Ik voel me schuldig, zittend in deze kamer, kijken hoe het belangrijkste persoon in mijn leven zichzelf verliest in een kamer zonder licht, in een kamer zo donker. Ik kan er niks aan doen behalve mijn hand in het donker steken, hopen dat je hem vast zal pakken. Ik steek hem zo lang uit tot je het aandurft om hem vast te pakken. Mijn hand zal wachten op de jouwe, totdat jij er klaar voor bent. Dat beloof ik.

Gerelateerd

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek.  Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?