Mijn hand wacht op de jouwe

Ik had altijd jouw hand vast. Niets kwam daartussen. Al waren niet alle dagen even licht, ik had mijn hand altijd in de jouwe. Het was veilig. Nooit had ik verwacht dat ik jou kwijt zou raken. Ik had het nooit aan zien komen dat ik alleen zou moeten zitten in deze verlichte kamer, met jou tegenover me. Jij zit alleen in een kamer zonder licht.

Nu moet ik elke dag toekijken hoe je rondzwerft in die donkere kamer, hoofd stotend tegen de muren aan. Je weet niet waar je heen moet. Ik probeer je te vertellen welke kant je op moet gaan, welke keuzes je moet nemen, maar alles brengt jou naar een dood eind. Het is lastig om daartegenaan te kijken, terwijl ik in deze verlichte kamer zit. Een kamer waar vreugde me omhelst en geluk naar mij om durft te kijken.

Ik zie hoe het donker je langzaam opeet. Ik kan alleen maar hopen dat je sterk genoeg bent om je niet te laten verleiden. Om je niet in het diepe te laten vallen. Ik weet dat mijn hand niet genoeg is, maar toch wacht ik op de grip van de jouwe. Mijn hand in het donker is wat jou laat zien dat ik er voor je ben. Al voelt het alsof je helemaal alleen door deze donkere kamer loopt.

Ik voel me schuldig, zittend in deze kamer, kijken hoe het belangrijkste persoon in mijn leven zichzelf verliest in een kamer zonder licht, in een kamer zo donker. Ik kan er niks aan doen behalve mijn hand in het donker steken, hopen dat je hem vast zal pakken. Ik steek hem zo lang uit tot je het aandurft om hem vast te pakken. Mijn hand zal wachten op de jouwe, totdat jij er klaar voor bent. Dat beloof ik.

Gerelateerd

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

Kinderen in het museum?

Musea worden steeds aantrekkelijker voor kinderen: Pikachu in het Van Gogh Museum en een Disney-maand in het Rijksmuseum. Hoe belangrijk zijn musea voor kinderen en andersom? Oprichter Cathelijne Blok vertelt erover in Villa VdB. 

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?