“Ik weet het, maar het geduld hebben om dat zo in te zien, dat lukt me gewoon nu even niet.”

12:01. Ik schuif ongeduldig heen en weer. Ik wip een beetje op mijn stoel terwijl ik de laatste druppels van mijn koffie achterover sla.

Mijn schuivende stoel maakt samen met mijn trommelende vingers een onsamenhangend nummer. Ik kijk om mee heen op zoek naar mijn vriendin.

12:04. 1 grote wortel, bleekselderij, rode ui, knoflook, 4 grote tomaten, volkorenpasta (die strikjes variant). Ik heb dit lijstje al tien keer in mezelf opgenoemd. Ik moet mijn was nog uit de machine moet halen en oudpapier weggooien.

12:07. Ik staar een minuut naar mijn afgekloven nageltjes.

12:08 Ik besluit mijn ereader er bij te halen. Dan maar even lezen.

12:10 Mailtjes beantwoorden.

12:13 Appjes doornemen.

Geduld is een schone zaak.

Ik weet het, maar het geduld hebben om dat zo in te zien, dat lukt me gewoon nu even niet.
Ik wacht, ik noem lijstjes op, ik trommel, ik drink nog een koffie.

12:23 op de klok.

Waarom houd ik toch die tijd zo in de gaten? De ene keer vieren de momenten voorbij. En het andere moment lijkt het alsof de wijzer blijft plakken op de cijfers.

Alsof Vadertje Tijd een grap met mij uithaalt die uren lijkt te duren. Urenlange minuten. Waarin ik ongeveer alles opnoem, bedenk, wat ik nog moet doen. Maar waarom laat ik mezelf niet even verdrinken in de spaarzame minuutjes van verveling?

Ik staar voor mezelf uit. Ik wis de gedachten over werkmails en wasmachines.

12:32 Nee het wordt toch een wokgerecht.

Gerelateerd

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek.  Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

Scroll #11: Wie is Isabelle Udo?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die als geen ander de online en offline wereld weet te verbinden : Isabelle Udo (1993- ) Isabelle Udo is oprichter en creatief directeur van

Lees meer »

Scroll #10: Wie is AiRich?

De dagen zijn niet alleen bedoeld voor urenlang scrollen op Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis kunstzinnig scrollen. Daarom lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.Deze week staat een kunstenaar centraal die een eigen, futuristische toekomst creëert door het combineren van fotografie en beeldende kunst,

Lees meer »

“De mens is lastig te begrijpen.” 

Vrouw zijn, de beste pastrami tot spiritualiteit. Onze Tittymag oprichter Cathelijne Blok sprak hierover voor NRC met de wereldberoemde performancekunstenaar Marina Abramović. Lees hieronder meer: https://www.nrc.nl/nieuws/2024/03/15/marina-abramovic-ik-geef-mijn-publiek-alle-liefde-die-het-wil-a4193224

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?