Moe van niks doen

De afgelopen dagen lees ik veel oude passages uit mijn dagboeken en scroll ik door mijn archieven op Instagram. Ik lees vaak dat ik moe was, uitgeput haast, van pagina’s aan activiteiten die ik daarvoor heb geschreven. In de zomer van 2019 werkte ik elke weekdag op de redactie van een radioprogramma, om dan op vrijdagavond weer aan het werk te gaan in de club waar ik in dienst was. Zaterdagen waren om te slapen, al was ik menig zaterdagavond toch ook weer ergens aan het dansen, zoenen of lag ik gewoon ergens aangeschoten te giechelen. Na werkdagen kwam meer werk, of een vrijwillig creatief projectje waar ik er het liefst 34 tegelijk van had lopen.

In de winter schreef ik mijn scriptie, maakte ik een zine, debuteerde als documentaire-maker. Allemaal uitvoerig beschreven in mijn dagboek, met op de volgende bladzijden: Moe, moe, moe. Toen er een pandemie uitbrak, die ene met dat virus, hebben jullie vast wel van gehoord, zeiden veel van mijn vriendinnen: Dit is goed voor jou! Vanzelfsprekend bedoelden ze dit als een positieve noot bij een verder verschrikkelijke crisis, maar ze meenden het: Ik nam nooit de tijd om uit te rusten en nu moest ik wel. Er zijn geen evenementen om te organiseren, geen workshops om te geven, geen exposities van vrienden die ik wil supporten, geen panelgesprekken of kunstfestivals. De club waarin ik tot 6 uur ’s ochtends werkte is natuurlijk ook dicht. Toch staat op elke dagboekbladzijde dat ik moe ben.

Misschien is er geen positieve noot bij deze crisis. Misschien is het niet het moment om uit te rusten, niet het ideale moment voor introspectie en hoef ik niet te reflecteren of te mediteren, maar gewoon alleen maar overleven. Misschien ben ik gewoon een chaoot van 21 die ervan houdt om rond te rennen en alles te proberen wat er maar te proberen valt, tot ik er bij neer val. Misschien is het gewoon mijn persoonlijkheid om me onder te dompelen in elke ervaring die me wordt voorgeschoteld. Misschien vind ik het de vermoeidheid meer dan waard om mooie, lelijke en bijzondere dingen te maken met bijzondere, lieve en gekke mensen. Ik weiger om mezelf uit te putten door productiviteit van mezelf te eisen in deze roerige tijden, maar moe van niks doen dat ben ik zeker.

Gerelateerd

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek.  Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?