Nr. 1: Use your brain

-

Nieuws. (het; o)
1. bericht, tijding: goed nieuws, slecht nieuws; in het nieuws zijn in de publieke belangstelling staan
2. (radio, tv) nieuwsbulletin, journaal

Sinds President Trump elk nieuwsbericht dat hem niet bevalt bestempeld als nepnieuws, is de term in rap tempo ingesleten geraakt in ons vocabulair. Maar ook de hoeveelheid nepnieuws die zijn weg vindt naar onze social media timelines en die we zonder te checken klakkeloos delen, neemt toe. Met de 24/7 newscycle waarin we leven is het voor media belangrijker de eerste te zijn dan de nauwkeurigste. Het komt dus op ons zelf aan om onze informatie bubbeltjes te breken en het midden te vinden door op uiteinde van het spectrum te zoeken.

Voordat je die share knop indrukt van dat verhaal op de Correspondent dat helemaal overeenkomt met hoe jij de wereld ziet, bedenk dat die schrijvers mensen zijn, met een mening, een politieke voorkeur. Dat in de Telegraaf misschien wel hetzelfde verhaal staat, maar dan met de tegenovergestelde mening. Dus gooi ze in de mix, wel zo verfrissend.
En voor al die filmpjes die je mond doen open vallen, foto’s van linkse politici bij extremistische demonstraties en artikelen over die vrouw die 12kg afviel en alleen maar chocola te eten, maakte de IFLA dit schema zodat je zeker weet dat het geen fake is.

Nr. 1 Use your brain.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish