Nr. 1: Use your brain

Nieuws. (het; o)
1. bericht, tijding: goed nieuws, slecht nieuws; in het nieuws zijn in de publieke belangstelling staan
2. (radio, tv) nieuwsbulletin, journaal

Sinds President Trump elk nieuwsbericht dat hem niet bevalt bestempeld als nepnieuws, is de term in rap tempo ingesleten geraakt in ons vocabulair. Maar ook de hoeveelheid nepnieuws die zijn weg vindt naar onze social media timelines en die we zonder te checken klakkeloos delen, neemt toe. Met de 24/7 newscycle waarin we leven is het voor media belangrijker de eerste te zijn dan de nauwkeurigste. Het komt dus op ons zelf aan om onze informatie bubbeltjes te breken en het midden te vinden door op uiteinde van het spectrum te zoeken.

Voordat je die share knop indrukt van dat verhaal op de Correspondent dat helemaal overeenkomt met hoe jij de wereld ziet, bedenk dat die schrijvers mensen zijn, met een mening, een politieke voorkeur. Dat in de Telegraaf misschien wel hetzelfde verhaal staat, maar dan met de tegenovergestelde mening. Dus gooi ze in de mix, wel zo verfrissend.
En voor al die filmpjes die je mond doen open vallen, foto’s van linkse politici bij extremistische demonstraties en artikelen over die vrouw die 12kg afviel en alleen maar chocola te eten, maakte de IFLA dit schema zodat je zeker weet dat het geen fake is.

Nr. 1 Use your brain.

Gerelateerd

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

Kinderen in het museum?

Musea worden steeds aantrekkelijker voor kinderen: Pikachu in het Van Gogh Museum en een Disney-maand in het Rijksmuseum. Hoe belangrijk zijn musea voor kinderen en andersom? Oprichter Cathelijne Blok vertelt erover in Villa VdB. 

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?