(On)gevraagde dickpicks

-

Ik ben rustig een film aan het kijken met mijn ouders en zit stiekem op mijn telefoon te kijken wat die onbekende jongen gestuurd heeft via Snapchat. En jawel, het is een iets te pikante foto waar ik nooit om heb gevraagd. Wat moet ik hier nou mee? Het is niet dat ik er opgewonden van raak en iets terug wil sturen.

Gelukkig ben ik al een tijd niet meer in zo’n situatie terechtgekomen, maar er was een tijd dat het bij mij en mijn vriendinnen de normaalste zaak van de wereld was. Als we zo’n foto
kregen via Instagram of Snapchat, waren we altijd even shock en lachten we daarna het
ongemak weg. We realiseerden ons helemaal niet dat die gast net een overtreding had
begaan. Maar mannen die dit soort foto’s sturen, zijn in principe de potloodventers van de
21ste eeuw.

It’s all about consent
Je kunt je wel inbeelden dat het gewoon niet fijn is als je onverwachts opeens een
geslachtsdeel ziet. Ook al zou je diegene met jouw foto waarvoor je veel moeite hebt gedaan willen verassen, vraag dan eerst om toestemming. Want een ongewenste dickpic sturen, is tegenwoordig wettelijk verboden. En misschien raak je nu wel in paniek, want hoe moet je nu al je Tindermatches behouden? Maar let goed op! Het gaat hier om het woord ‘ongewenst’.

Natuurlijk: als je leuk aan het sexten bent en je vraagt om toestemming, mag je gewoon een foto sturen. En wees vooral niet bang dat toestemming vragen de sfeer bederft. Het geeft juist iets moois weer, want het laat zien dat jullie samen in het moment zitten. Consent is the new sexy.

Dit column is geschreven door onze Fee Roelofsen. ❤ Check hier haar insta!

 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish