Onze feministische beldate met Creative Women Collective

-

Vorig jaar organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. De feministen 4.0. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij stellen je ze voor in onze reeks: De feministische beldate!

Misschien heb je het ooit voorbij zien komen, het Creative Women Collective. Maar wie zijn ze eigenlijk? Waar staan ze voor? En waar staan we volgens hen tegenwoordig met feminisme? Je leest het allemaal hier in onze feministische beldate met: Awura Simpe van Creative Women Collective!

The TittyMag: Wat is het Creative Women Colletive?

Awura Simpe: Wij zijn een online en offline platform wat connecties faciliteert tussen creatieve vrouwen. Dat doen we via allerlei soorten activiteiten. We zijn begonnen met netwerkevenementen maar inmiddels doen we veel meer! Waaronder Cowork Days in samenwerking met het Student Hotel. Onlangs ook nog een Cowork maand in samenwerking met A’dam en Co. En vorig jaar hadden we een pop-up locatie in Lil’ Amsterdam.

Online focussen we ons vooral op onze podcast. Met onze podcast overbruggen we eigenlijk de tijd tussen onze events. Dat is dus via een audioformat, want op die manier hoeven de mensen niet afhankelijk te zijn van een datum van een evenement.

TTM: Wat is jullie missie?

AS: Onze missie is om vrouwen in de creatieve sector te helpen. Dat doen we door het vergroten van hun netwerk in de sector en ook hun kennis. Wij geloven dat dat de twee belangrijkste bouwstenen zijn voor persoonlijke en zakelijke groei. We brengen ze bij elkaar maar ook brengen we ze in contact met professionals.

TTM: Waar staan we met feminisme anno 2019?

AS: Dit is een interessante tijd, want er gebeurt heel veel. Veel vrouwen zijn zich bewust van allerlei zaken die er nog recht gezet moeten worden op het gebied van gelijkheid. Er is heel veel bewust zijn. We zitten nu in de fase waar in het bewust zijn moet overgaan in actie. Dat is de ‘shift’ die er nu plaatsvindt.

Er wordt heel veel gesproken, geschreven en gezegd. Nu is de tijd om dat allemaal om te zetten in actie. Dat zie langzamerhand ook gebeuren op een externe en interne manier. De externe manier is dat het gat tussen gender-diversiteit kleiner wordt. De interne factor is dat vrouwen zich steeds meer laten zien en meer uitspreken. Maar ook dat vrouwen zich steeds meer verenigen. Door de community’s die worden gebouwd, trekken ze ook andere vrouwen en meisjes omhoog. Zo worden zij ook aangespoord om bewust te worden en actie te ondernemen.

Eigenlijk gebeuren er drie dingen: Extern gebeurt er veel, Intern gebeurt er ook veel en bij de community’s komt dat samen. Hierdoor wordt de jongere generatie meegepakt, maar ook de kennis van de oudere generatie wordt gebruikt.

TTM: Wat kan je het beste doen als je je meer wilt verdiepen in feminisme?

AS: Er zijn echt een miljoen mogelijk heden om je te verdiepen in feminisme. Dan bedoel ik vooral de media waarop heel veel informatie wordt gedeeld. Er is nu zoveel meer dan boeken. Natuurlijk kan je een boek lezen, dat is nog steeds een goede bron van informatie. Maar er zijn ook heel veel evenementen die zich er mee bezig houden en ook zijn er genoeg podcasts. Dus eigenlijk is er voor elke voorkeur wel een middel. Er is genoeg informatie beschikbaar, daar ligt het niet aan. Het ligt meer aan je eigen interne motivatie om ook iets te gaan doen met die informatie. Het ligt niet zo zeer aan de beschikbare informatie maar veel meer aan het bewust worden van: “Hey, dit is ook voor mij belangrijk.” Of je nou een man of een vrouw bent. Of iets daartussenin. Want als één groep niet vrij is, zijn wij allemaal niet vrij.

We leven ook vaak in onze eigen bubbels dus eigenlijk zou ik zeggen; Stap uit je bubbel. Zelfs als je in een feministische bubbel zit, stap ook uit die bubbel en kijk daarbuiten. Want in het horen van verhalen die je niet elke dag hoort lig heel veel waarde. Op die manier krijg je ook inzicht en empathie voor andere groeten. Volgens mij is dat waar het uiteindelijk om draait, die connectie tussen álle mensen. Dat is uiteindelijk het hoogst haalbare doel. Dus mijn advies is; Stap uit je bubbel, ongeacht welke bubbel dat is!

Ben je benieuwd geworden naar de podcasts of evenementen van Creative Women Collective? Kijk dan even hier! Tot de volgende beldate!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish