Onze feministische beldate met Feminer

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. De feministen 4.0. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij stellen je ze voor in onze reeks: De feministische beldate!

‘Femme’ en ‘diner’. Voeg deze twee woorden samen en je krijgt: Feminer! Maar wat is Feminer en waar staan we met feminisme in 2020 volgens hen? Je leest het hier.

The TittyMag: Wat is Feminer?

 Annemieke van Straalen: Feminer is begonnen als een jaarlijks diner voor studentes en vrxuwlijke rolmodellen om elkaar te leren kennen. Op deze avonden kunnen de studenten en rolmodellen op een informele manier kennis met elkaar delen, van elkaar leren en netwerken. Naast dat de studenten de rolmodellen leren kennen, leren ze ook andere studenten kennen en ontstaan er ook vriendschappen! De kracht van Feminer is dat het een gezellige en informele avond is. Er zijn heel veel vrouwennetwerken, maar deze zijn vaak heel erg gericht op het maken van handige connecties voor je carrière. Feminer is meer dan dat: we willen een veilige sfeer creëren voor open gesprekken, over successen maar ook over fuckups. Wij zeggen ook altijd: “What happens at Feminer, stays at Feminer!”

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een online platform voor ambitieuze vrxuwen en ook voor nieuwsgierige mannen. Op onze site bieden we adviezen en informatie voor je carrière én maken we vrouwelijke rolmodellen zichtbaar. Bijvoorbeeld door middel van interviews. Wij streven ervoor om in de toekomst geen genderrollen meer te zien op de werkvloer.

TTM: Wat is jullie missie?

AvS: Wij willen bijdragen aan een toekomst waarin gender geen rol speelt in carrièrekeuzes en mogelijkheden. Wij streven ervoor dat er geen stereotypes meer zijn zoals, dat de man altijd aan het werk is en de vrouw voor de kinderen zorgt.

TTM: Waar staan we met feminisme anno 2020?

AvS: Ik denk dat het een interessante tijd is. Er is eigenlijk een feministische golf gaande. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in podcasts zoals DAMN, HONEY. Het wordt steeds makkelijker om jezelf te scholen over feminisme en de dingen daaromheen. Met het internet en de nieuwe media is alle kennis binnen handbereik. En er zijn ook nog genoeg vrxuwen die op de barricade gaan staan, zoals bijvoorbeeld jullie! Niet iedereen wil dit doen, wat logisch is. Maar het wordt steeds makkelijker om je ook op een andere manier in te zetten voor de vrouwenzaak.

TTM: Wat kan je het beste doen als je je wilt verdiepen in feminisme?

AvS: Omdat je heel makkelijk toegang hebt tot allerlei soorten informatie denk ik dat je je best goed kan verdiepen door beginnen met het luisteren van podcasts, TedTalks bekijken en het lezen van boeken. Vanuit daar kan je ook feministische events en lezingen gaan bezoeken en in contact komen met anderen. Misschien wil je daarna zelfs je eigen activistische bedrijf starten!

Wil je meer informatie over Feminer, klik dan hier. Tot de volgende beldate!

Gerelateerd

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

Kunst is een magische tijdmachine.

2024, het begin van een jaar.Een nieuw jaar, vol kansen, cliches of niet..wel een nieuw jaar vol kunst. De mooiste tentoonstellingen, kunstwerken en voorstellingen maken weer hun opwachting.In deze soms donkere dagen bieden deze sidderende en meeslepende lichtpuntjes hoop of een beetje afleiding. Kunst reflecteert, maar kan ook fungeren als een magische tijdmachine.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?