Onze feministische beldate met Feminer

-

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. De feministen 4.0. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij stellen je ze voor in onze reeks: De feministische beldate!

‘Femme’ en ‘diner’. Voeg deze twee woorden samen en je krijgt: Feminer! Maar wat is Feminer en waar staan we met feminisme in 2020 volgens hen? Je leest het hier.

The TittyMag: Wat is Feminer?

 Annemieke van Straalen: Feminer is begonnen als een jaarlijks diner voor studentes en vrxuwlijke rolmodellen om elkaar te leren kennen. Op deze avonden kunnen de studenten en rolmodellen op een informele manier kennis met elkaar delen, van elkaar leren en netwerken. Naast dat de studenten de rolmodellen leren kennen, leren ze ook andere studenten kennen en ontstaan er ook vriendschappen! De kracht van Feminer is dat het een gezellige en informele avond is. Er zijn heel veel vrouwennetwerken, maar deze zijn vaak heel erg gericht op het maken van handige connecties voor je carrière. Feminer is meer dan dat: we willen een veilige sfeer creëren voor open gesprekken, over successen maar ook over fuckups. Wij zeggen ook altijd: “What happens at Feminer, stays at Feminer!”

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een online platform voor ambitieuze vrxuwen en ook voor nieuwsgierige mannen. Op onze site bieden we adviezen en informatie voor je carrière én maken we vrouwelijke rolmodellen zichtbaar. Bijvoorbeeld door middel van interviews. Wij streven ervoor om in de toekomst geen genderrollen meer te zien op de werkvloer.

TTM: Wat is jullie missie?

AvS: Wij willen bijdragen aan een toekomst waarin gender geen rol speelt in carrièrekeuzes en mogelijkheden. Wij streven ervoor dat er geen stereotypes meer zijn zoals, dat de man altijd aan het werk is en de vrouw voor de kinderen zorgt.

TTM: Waar staan we met feminisme anno 2020?

AvS: Ik denk dat het een interessante tijd is. Er is eigenlijk een feministische golf gaande. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in podcasts zoals DAMN, HONEY. Het wordt steeds makkelijker om jezelf te scholen over feminisme en de dingen daaromheen. Met het internet en de nieuwe media is alle kennis binnen handbereik. En er zijn ook nog genoeg vrxuwen die op de barricade gaan staan, zoals bijvoorbeeld jullie! Niet iedereen wil dit doen, wat logisch is. Maar het wordt steeds makkelijker om je ook op een andere manier in te zetten voor de vrouwenzaak.

TTM: Wat kan je het beste doen als je je wilt verdiepen in feminisme?

AvS: Omdat je heel makkelijk toegang hebt tot allerlei soorten informatie denk ik dat je je best goed kan verdiepen door beginnen met het luisteren van podcasts, TedTalks bekijken en het lezen van boeken. Vanuit daar kan je ook feministische events en lezingen gaan bezoeken en in contact komen met anderen. Misschien wil je daarna zelfs je eigen activistische bedrijf starten!

Wil je meer informatie over Feminer, klik dan hier. Tot de volgende beldate!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish