Onze feministische beldate met Heroine.nl

Twee jaar geleden organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. De feministen 4.0. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij stellen je ze voor in onze reeks: De feministische beldate!

The TittyMag: Wat is Heroine.nl?

Sheila: Vorig jaar ben ik begonnen met het platform Heroine.nl. Het is een platform dat vooral de Nederlandse vrxuw celebreert, ongeacht achtergrond, huidskleur of wat dan ook. Ik richt me vooral op vrxuwen die een eigen onderneming hebben, organisaties, creatieveling of vrxuwen die zich inzetten voor vrouwenrechten enzovoort. Via mijn platform probeer ik hun bereik te vergroten. Een goed voorbeeld hiervan is de reeks: ‘Heroines of the week’. Hierin licht ik elke week een vrxuw uit. Je ziet heel veel mensen op tv voorbijkomen, maar dat zijn vaak dezelfde gezichten. Terwijl er nog genoeg andere vrxuwen zijn die zoveel goede dingen doen. Toen dacht ik dit moet anders, dit kan niet zo doorgaan. Zo is Heronine.nl ontstaan.

TTM: Wat is jouw missie?

S: Mijn missie met Heroine.nl is eigenlijk de economische positie van vrxuwen in Nederland in kaart brengen. Ik wil dat gaan uitbreiden naar de economische posities in heel Europa. Dit begon eigenlijk omdat er veel informatie te vinden is van het andere landen, zoals Engeland. Het valt op dat er te weinig informatie is van Nederland zelf. Dus dat wil ik met Heroine.nl wat bereikbaarder maken.

Men denkt vaak dat wij het beter hebben hier in Nederland. Maar als je dan leest dat een vrouw 84 cent krijgt en een man een euro voor hetzelfde werk, dan zie je toch dat er toch nog genoeg te doen is. En veel vrxuwen weten dit ook niet! Het is ook lastig om deze informatie te vinden als je er niet veel mee bezig bent. Het is echt goed zoeken naar de informatie. Zelf houd ik echt alle kranten, sociale media en andere nieuwskanalen in de gaten. Als ik dan iets interessants voorbij zie komen, verdiep ik mezelf en daarna plaats krijgt het een plekje op Heroine.nl.

TTM: Waar staan we met feminisme anno 2020?

S: We hebben wel te maken met de zoveelste golf, volgens mij. Maar we gaan nu zeker de goede kant op! Je merkt dat vrxuwen steeds bewuster worden van hun posities, en ze laten steeds meer van zichzelf horen. We zijn er nog lang niet. Ik vind ook dat iedereen eraan moet werken. Laatst las ik ergens een artikel en daar stond in dat het ‘oke’ is als je weinig weet over de politiek. De doelgroep van dit tijdschrift zijn jonge meiden. Dat is niet de boodschap die we moeten delen met de volgende generatie. Er zijn meer vrxuwen in Nederland dan mannen, maar dit zie je niet terugkomen in de politiek. Jonge meiden moeten zich juister verdiepen, ook al is het niet het leukte onderwerp. Het is wel heel erg belangrijk.

TTM: Wat kan je het beste doen als je jezelf wilt verdiepen in feminisme?

S: Gelukkig heb je tegenwoordig platforms zoals The TittyMag, DAMN, HONEY en Mama Cash. Deze kan je gemakkelijk volgen en heel goed vinden online. Er zijn ook superveel boeken te vinden die je kunt lezen. Het is maar net hoe geïnteresseerd je bent in het onderwerp en hoe graag je er iets over wilt leren. Er is genoeg informatie in de wereld.

Ben je benieuwd geworden naar het platform van Sheila? Klik dan hier voor de Instagram, en vergeet haar zeker niet te volgen!

Gerelateerd

TJA, ik ben een sucker voor een uitdaging

Dit jaar word ik 39 en dit jaar vecht ik voor het eerst van m’n leven een wedstrijd. Ik ga de ring in voor een bokspartij. Een heuse wedstrijd, met echte klappen. Iets dat ik vóór mijn 40e gedaan wil hebben. Voor Tittymag ga ik je maandelijks meenemen in het proces

Lees meer »

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?