Onze feministische beldate met VOOS

Vorig jaar organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. De feministen 4.0. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij stellen je ze voor in onze reeks: De feministische beldate!

Taboes doorbreken rondom seksualiteit en jongeren niet alleen maar informeren over ongewenste zwangerschappen en soa’s, maar het juist hebben over de leuke dingen van seks! Dit is wat de nieuwe stichting VOOS wilt bereiken. Maar wie zijn zij? En wat is hun missie? Je leest het hier in onze beldate met Ezra en Karlijn, twee zussen die samen met de rest van het VOOS netwerk de seksuele voorlichting in Nederland willen veranderen! 

The TittyMag: Wat is VOOS? 

Karlijn van der Schaaf: VOOS is een netwerk dat de seksuele voorlichting in Nederland probeert te verbeteren. In eerste instantie voor jongeren, maar sluiten alle andere doelgroepen in de toekomst niet uit! Seks is voor iedereen belangrijk; voor de eerste ontdekkers maar ook voor bijvoorbeeld ouderen in een bejaardentehuis! Dat doen we vooral via onze website. De website is zo belangrijk omdat die ervoor zorgt dat seksuele voorlichting altijd voor iedereen beschikbaar is. 

Daarnaast willen we vanaf de lente een educatieprogramma voor middelbare scholen gaan verkopen. We organiseren ook PoesPraten voor een bredere doelgroep. Hiermee hopen we de openheid rondom seksualiteit te vergroten en het gesprek te starten. Het onderwerp van onze PoesPraat komt altijd vanuit een VOOSer, en gaat over wat diegene persoonlijk raakt of fascineert. Door vanuit onze eigen kwetsbaarheid te spreken hopen we dat anderen dat ook durven en gaan we een open gesprek met elkaar aan. We hebben avonden gehad over seks-drive, vluchten voor je seksualiteit en bijvoorbeeld over daten. 

TTM: Wat is jullie missie? 

KS: Onze missie is om het plezier tussen de lakens te vergroten! In één keer iedereen bereiken is natuurlijk een heel groot doel, dus daarom beginnen wij eerst bij de onderbouw van de middelbare school. Wij hopen later bij deze klassen weer terug te komen als ze in de bovenbouw zitten. 

TTM: Waar staan we met feminisme anno 2019? 

Ezra van der Schaaf: Ik denk dat ik, in een feministische ‘bubbel’ zit. Iedereen die ik ken is vrijwel feministisch. Maar als ik kijk naar dingen online en verhalen van anderen die ik meekrijg, denk ik dat er nog heel veel werk te doen is. Aan de ene kant is het heel mooi dat wij zoiets als VOOS kunnen opzetten, maar aan de andere kant is het ook hard nodig. Vaak als mensen open over seks zich uitspreken zijn er nog veel negatieve reacties, daar kan zeker nog wat verbeterd worden! 

TTM: Wat kan je het beste doen als je je meer wil verdiepen in seksualiteit? 

KS: Zelf op onderzoek gaan is de beste manier. Dan kan je echt goed onderzoeken wat je zelf fijn vindt. Ook door met elkaar te experimenteren en dingen te proberen leer je heel veel. Daarnaast in alle eerlijkheid met elkaar praten over seks. Want dan kan je je ervaringen delen met elkaar en daar leer je van! 

ES: Daarnaast moet je je eigen taboes onderzoeken. Als jij seks of masturbatie nog iets vies vindt, dan is het ook heel lastig om op onderzoek te gaan. Dus daar moet eerst een stukje acceptatie bij komen kijken.

Wil je meer weten over seksualiteit of wat VOOS doet? Klik dan hier voor de site van VOOS. Tot de volgende beldate!

Gerelateerd

TJA, ik ben een sucker voor een uitdaging

Dit jaar word ik 39 en dit jaar vecht ik voor het eerst van m’n leven een wedstrijd. Ik ga de ring in voor een bokspartij. Een heuse wedstrijd, met echte klappen. Iets dat ik vóór mijn 40e gedaan wil hebben. Voor Tittymag ga ik je maandelijks meenemen in het proces

Lees meer »

Hoe verras jij jezelf?

Hoe vaak kijk jij omhoog?Sta je wel eens stil, wanneer je naar huis fietst?Weet jij de betekenis achter dan ene beeld op die rotonde? Vragen, waar je wellicht ‘nee” op kan antwoorden.En is dat erg? Nee. zeker niet,maar wel zonde. Want kunst is overal om ons heen. Het ligt gewoon voor

Lees meer »

Arty Beldate met schrijver Sanne van Rij!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een verandering teweeg te brengen. Wij stellen je ze voor in onze reeks: De Arty Beldate! Dit keer spreken wij:  Sanne van Rij,

Lees meer »

“Dit boek over kunst is geen glossy!”

Tittymag- oprichter Cathelijne Blok schreef een boek over kunst, maar deze keer een boek zonder plaatjes. NRC schreef een achtergrondartikel over Blok’s nieuwe boek, Maar is het Kunst? https://www.nrc.nl/nieuws/2024/01/23/dit-boek-over-kunst-is-geen-glossy-de-werken-zijn-gereduceerd-tot-pixels-a4187854

Lees meer »

Scroll #8: Wie is Diana Scherer?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die tovert met de grenzen van de natuur, met magische grasmatten tot gevolg. Kunstenaar : Diana Scherer (1971- ) Kunst gemaakt van haverwortels. Iets waar

Lees meer »

Al het nieuwe boek, Maar is het kunst?, gespot?

Van fotografie, digitale kunst tot performance, ga mee op een magische kunstreis in het nieuwe boek van Cathelijne Blok.  Over de verbanden tussen Botticelli’s Venus en Carlijn Jacobs’ foto van Beyoncé op een paard. Over beroemde beelden als Leibovitz’ foto van de zwangere Demi Moore, maar ook minder bekende maar boeiende werken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Januari

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Luister hier Kunsstof terug!

Op 11 januari was oprichter Cathelijne Blok te gast in het Radio1- programma, Kunsttof! Ze vertelt in deze uitzending over het platform The Tittymag, de functie van kunst en haar nieuwe boek ‘Maar is het kunst?’. In het boek neemt ze de lezer mee op kunstreis! Van Botticelli’s wereldberoemde ‘Venus’

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?