Onze feministische beldate met Daantje Bons

-

Vorig jaar organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. De feministen 4.0. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij stellen je ze voor in onze reeks: De feministische beldate!

De speelse en aangename aesthetic van de kunstfotografie van Daantje Bons trekken de aandacht, maar wie is zij? Wat doet zij precies? En waar vind zij dat we staan met feminisme? Je leest het allemaal hier in onze Feministische Beldate met; Daantje Bons!

The Tittymag: Wat voor werk doe je precies?

Daantje bons: Ik ben een fotograaf. Ik maak daarbij eigenlijk veel foto’s met het thema ‘feminisme’. Hierin gebruik ik ook vaak mezelf, dus bijvoorbeeld zelfportretten. Ook gebruik ik eigen ervaringen en ideeën waar ik zelf tegen aanloop in het dagelijks leven.

TTM: Wat is jouw missie?

DB: Ik zie eigenlijk twee verschillende missies achter mijn werk. Fotografie is voor mij namelijk een soort van uitlaatklep. Maar ik ben nu vooral bezig met de beeldtaal en de beeldenstroom wat diverse te maken binnen bijvoorbeeld reclame en het medialandschap in het algemeen. Dit met behulp van een andere insteek.

TTM: Waar staan we met feminisme anno 2019?

DB: Ik denk persoonlijk dat we op de goede weg zitten. ik vind het ontzettend belangrijk dat we in een nieuwe golf zitten en dat er ook veel aandacht aan besteed word in de media. Op die manier kunnen we veel nieuwe punten bereiken. We zijn er nog lang niet, dat is zeker waar, want er kunnen nog veel dingen veranderen. Maar we luisteren wel steeds beter naar elkaar en dat kan alleen maar positief uitpakken.

TTM: Wat kan je het beste doen als je je meer wilt verdiepen in feminisme?

DB: Het is vandaag de dag geweldig dat we zo makkelijk informatie kunnen vinden en als ik het zelf zou mogen zeggen zou ik beginnen met hashtags. Daar vind en krijg je al veel nieuwe informatie en ideeën. Denk bijvoorbeeld aan de hashtag ‘feminisme’ of ‘feministart’. Je krijgt door het kijken op hastags ook een andere en bredere kijk op feminisme. Er zijn namelijk veel varianten van feminisme, maar die komen uiteindelijk allemaal samen onder dezelfde hashtags.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish