Recap Vermeer Fest

-

Dansen, Tinderen en kettingen rijden, en dat allemaal in de nachtelijke omgeving van het Rijksmuseum.

Vrijdagavond 19 mei was de uitverkochte editie van het Vermeer Fest!  Rijen en rijen  vol mensen stonden trappelend voor de deuren van het Rijksmuseum om de meisjes van Vermeer te aanschouwen en zich onder te dompelen in de kunst. Samen met het museum, de vrienden van The TittyMag,kunsthistoricus en oprichter Cathelijne Blok, Bonne Suits, Trespassing,en Arthood Collective werd het museum omgetoverd tot een toegankelijke plek vol inhoudelijke workshops, pompende muziek, magische performances en meer!

De gecureerde ruimte van Cathelijne Blok en vrienden van The Tittymag  stond in teken van de vrouwen op de werken van kunstenaar Vermeer. De focus lag op het kijken naar de tentoonstelling op vreschillende manieren en het verhaal vanuit het perspectief van de geschilderde meisjes te vertellen. Met vragen als; « Wie zouden zij nu zijn? En wie waren deze vrouwen? », probeerden we samen met de kunstenaars en de bezoekers te beantwoorden.

De meiden van Vermeer werden op de avond zelf tot leven gebracht met onder andere een interactieve female gaze flitstour, offline tinderen met de meiden van Vermeer, waarbij de bezoekers het verhaal van de vrouwen in de schilderijen hebben bedacht en verteld! 

Daarnaast werden er met onze Cathelijne Blok als moderator intieme en interactieve gesprekken gevoerd met diverse vrouwelijke makers. Het eerste gesprek ging over de betekenis en interpretatie van ‘The (Female) Gaze”, met de inspirerende beeldend kunstenaar Angel-Rose en fotograaf Martika Avalon.

In het tweede gesprek besprak Cathelijne het verschil en belang van offline vs online image met creatieve makers, stylist Leila El Alaoui en oprichter van The Fabricant Amber Jae Slooten.

Naast de flitstour en panelgesprekken voerde de getalenteerde Levi van Gelder maar liefst drie keer zijn performances op als DJ Otzi 2, die haar fanfiction voordroeg aan de stroom van bezoekers.

Een avond vol creatieve interruptie om ervoor te zorgen, dat het verhaal van de vrouwen van Vermeer wordt doorverteld door middel van kunst.

De avond werd dansend afgesloten in de betoverende grote zaal van het Rijksmuseum, wat was dit een geweldige manier om samen te  genieten van kunst!

 

On to the next!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish