Samen komen we op voor de woorden die we dragen!

Woman. 

Gewapend met enorme borden, krachtige yells en een dosis energie trekken we door de hoofdstad. Op zaterdag kwamen we op voor gelijke rechten op deze wereld en zondag voor onze wereld waarop we bestaan.

Het was een weekend om op te komen voor onze idealen. Internationale vrouwendag, womens march, klimaat march. Die drie dagen lang voelde het alsof we samen de wereld gingen veranderen. Met elkaar. Door woorden te roepen, die woorden op borden te dragen en met elkaar voor die woorden te lopen.

Hoe verander je daar iets mee? Dat zou de lichte pessimist onder ons al kunnen denken. Nou doordat je je laat horen. Je laat zien. En elkaar ziet. Je ziet de woorden tastbaar worden.

En juist door die bewustwording creëeren we samen een energie waar niemand omheen kan. En of we nu voor die woorden lopen, de woorden roepen of de woorden dragen op onze borden, we doen het samen. Samen komen we op voor de woorden die we dragen. En juist daardoor dragen we deze woorden aan elkaar over. Net zo lang totdat deze woorden niet meer op borden staan, of uit monden komen. Maar in ons zitten. In die grote groep mensen die lopen, maar ook de mensen die stilstaan. Die woorden, die zitten uiteindelijk in ons allemaal.<

Gerelateerd

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

Kinderen in het museum?

Musea worden steeds aantrekkelijker voor kinderen: Pikachu in het Van Gogh Museum en een Disney-maand in het Rijksmuseum. Hoe belangrijk zijn musea voor kinderen en andersom? Oprichter Cathelijne Blok vertelt erover in Villa VdB. 

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?