De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.
Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die als geen ander de online en offline wereld weet te verbinden : Isabelle Udo (1993- )
Isabelle Udo is oprichter en creatief directeur van het Amsterdams based creatieve bureau, VideOrbit Studio. Ze staat bekend als de grote mediabelofte en werkt samen met de grootste merken als Google, Ikea, Coachella Festival tot Internationale bekende musea.
Udo’s visie zorgt ervoor, dat de wereld zoals we die kennen, wordt uitgebreid met digitale elementen. Dit doet Udo door de toepassing van de techniek Augmented Reality. Een discipline, waarbij je een door de computer gegenereerde laag toevoegt aan de fysieke wereld. Deze elementen zijn vaak te bekijken via de telefoon. Denk aan bewegende schilderijen en veranderende kamers tot bloemenkransen boven het hoofd.
Van stuiterende objecten, bewegende kunstwerken tot kleurrijke beelden. In Udo’s wereld is niets te gek, waarbij ze deze hele digitale filters weten toe te passen over reguliere tastbare objecten. In haar werk staat ze bekend om die creatieve benadering van organische materialen en het gebruik van levendige kleuren.
Udo is zelf afgestudeerd aan de filmacademie in Brussel als experimenteel filmregisseur en studeerde Interactive Media Design. Het doel van Udo is om de kunstenaars waarmee ze samenwerkt te empoweren. Dit doet ze door bepaalde samenwerkingen op te zoeken of dit te verwerken in haar ontwerpen.
Udo heeft onlangs samengewerkt aan de allereerste volledig digitale modeshow in het cultuurhuis Felix Meritis in Amsterdam. Deze baanbrekende digitale modeshow werd gepresenteerd tijdens THE MESSYVERSE Festival, met aansluitende lezingen en discussies. Het project legt de nadruk op inclusiviteit in de virtuele wereld, waarbij virtuele personages fungeren als modellen. Het doel was aanzetten tot nadenken over die grens tussen de fysieke en niet fysieke wereld. En zo de virtuele wereld toegankelijker en inclusiever te maken voor iedereen.
Udo blijft zichzelf uitdagen op het gebied van de nieuwste digitale ontwikkelingen. Zo heeft Udo, de Code Couture opgericht, een digitaal mode-initiatief. Ze verkent hiermee de mogelijkheden van digitale zelfexpressie met behulp van computeralgoritmen.
Van gehele kunstfilters tot bewegende kunstwerken, niks is te gek in de creatieve wereld van Udo. Een maker, die een extra laag over onze wereld weet te toveren.
Ben je nu benieuwd naar haar werk? https://videorbit.com/?fbclid=PAAaY5szOKoVnu9c-spKlmXfj90f5VjvLuq0csm-tCmyD8ukOh8z1rIrD9nb8_aem_AVnZBDnrR5I6UrDkgkIxBH4Vq4Pge2iVPxqbQK9Yg78qNS6DmSqf9QUHxtE6PidWdrA en haar Instagram @videorbit.studio