Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.

Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Tracey Emin, is één van de meest populaire en controversiële hedendaagse kunstenaars in het Verenigd Koninkrijk. Ze behoort tot de Young British Artists (YBA’s), een groep kunstenaars die conceptuele kunst beïnvloedde in de vroege jaren 90. De YBA’s hadden aanzienlijke invloed op de Britse kunstscene en nog steeds.  Emin was opmerkelijk vanwege haar vermogen om het extreem persoonlijke in haar kunst te verwerken.

Één van haar bekendste werken is de installatie, “My Bed” uit 1998, waarin Emin’s onopgemaakte bed centraal staat. Dit werk weerspiegelde haar worsteling met depressieve gevoelens en de donkere kant van heet leven.

Emin’s werk omvat tekeningen, schilderijen, sculpturen, installaties tot textiel. Maar vaak komt haar gebruik van tekst terug inveel van wat ze maakt. Haar tekeningen en teksten, vaak in haar eigen handschrift, zijn directe verbonden aan haar innerlijke gedachten, dromen en angsten. Emin’s kunst is als een dagboek en nodigt uit om diep in haar psyche te duiken. 

Tracey Emin behandelt vaak feministische en gender gerelateerde thema’s. Haar missie is vooral taboes rondom vrouwelijke seksualiteit en emotie te doorbreken. Emin’s werk daagt kijkers uit om zich persoonlijk te verbinden en stimuleert zelfreflectie. Haar vermogen om rauwe emoties en persoonlijke verhalen in kunst te vertalen, geeft haar een belangrijke plek in de kunstwereld.

Tracey Emin is een kunstenaar die on kan laten ervaren hoe we via kunst onze diepste emoties en gedachten kunnen ontdekken.

 

 

 

 

 Gerelateerd

KUNSTTIPS! December 

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de

Lees meer »

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

Kinderen in het museum?

Musea worden steeds aantrekkelijker voor kinderen: Pikachu in het Van Gogh Museum en een Disney-maand in het Rijksmuseum. Hoe belangrijk zijn musea voor kinderen en andersom? Oprichter Cathelijne Blok vertelt erover in Villa VdB. 

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?