‘Sommige verhalen houden geen rekening met de personen waarover geschreven wordt’

-

Moest je huilen, lachen of raakte je er compleet van in de war? Wat was jouw gevoel bij dat ene kunstwerk dat maar in je hoofd bleef hangen?

Een kunstwerk kan veel met je doen. Het laat je soms opnieuw kijken naar een onderwerp, de geschiedenis of zelfs de toekomst. Kunst heeft altijd een grote rol gespeeld in de samenleving. We kunnen door middel van kunst anders kijken naar onze omgeving en situatie. Het is een mooie manier om emoties te verwerken, nieuwe inzichten te krijgen of iemand uit te dagen om anders te denken. Daarom vragen wij naar het favoriete werk van krachtige voorlopers en opvallende spraakmakers. Deze keer spreken we met student en TittyMagstagiaire, Rebecca Korsmit.

Wat betekent kunst voor jou? 

Ik vind het mooi om te zien dat kunst zich heeft ontwikkeld in verschillende stijlen. Daardoor kun je naar veel verschillende dingen kijken. De betekenis en de verhalen die erachter liggen vind ik interessant.”

Herinner je je eerste ervaring met kunst nog

Ik kom uit een familie van kunstenaars en muzikanten, dus door hen heb ik al veel meegekregen op een jonge leeftijd. Mijn eerste herinneringen van kunst die ik zag, zijn werken uit de renaissancetijd, moderne kunst en abstracte kunst.

Heb je een favoriete kunstenaar

Bisa Butler portretteert mensen wiens verhalen in de geschiedenis misschien zijn vergeten of volledig over het hoofd zijn gezien. Ze maakt gebruik door middel van een quilttechniek stoffencomposities in haar doeken.
Haar kunst gaat over Afro-Amerikanen uit het gewone leven, die misschien voor een formeel familieportret hebben gezeten of gefotografeerd zijn door een passerende fotograaf. Maar het bijzondere is: ze hebben geen namen of bijschriften om ons te vertellen wie ze waren.

Waar haal jij je inspiratie vandaan? 

Ik raak geïnspireerd door in gesprek te gaan met anderen en goed naar hen te luisteren. Daarnaast leer ik veel door te blijven lezen en open te staan.”

Wanneer wist je dat je in de creatieve sector wilde werken? 

Momenteel studeer ik Journalistiek. In de wereld van journalistiek gaat het er vaak om dat je als eerste een artikel plaats om zo het eerste nieuws te halen. Mij is opgevallen dat sommige verhalen geen rekening houden met de personen waarover geschreven wordt. Ik wil graag deze mensen een stem geven en hun verhaal goed opschrijven, in plaats van ze te gebruiken voor clickbait.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish