Soms moet je even niet denken aan wat de gevolgen van iets zijn.

Ehhh ja. En nu? Ik sta midden in een weiland op een fietspad met een scooter die niet wil starten. Bezweet en licht gehaast probeer ik er nog wat leven in te krijgen met in de hoop, dat ik mijn eetafspraak ga redden. Ik trap mezelf kapot op de quickstart en draai ongeveer 100 keer mijn sleutel om. Wat een relaxte en rustige avond zou worden, is ineens veranderd in een avond vol gehaast. En dat laatste daar staat niemand op te wachten. Juist dat, dat iets kan veranderen van een blij en relaxt moment naar een vol gehaast en negativiteit is iets wat ik meestal probeer te voorkomen.

Maar juist bij de dingen waar je geen controle over hebt, lukt dat gewoon simpelweg niet. En dan. Juist dan. Is die overgang het grootst. Dan verander ik van de meest relaxte en coole persoon in 1 vol stress met okselzweet. Hoe ik die persoon kan voorkomen? Geen idee. Ik hoopte, dat ik het nu zou weten terwijl ik in dit weiland sta.

Ik staar om mee heen en zie niks. Of naja niks. Ik zie paarden, een ezeltje. En een prachtige lucht. Ik ruik de zomer, voel een koel briesje op deze zomer avond. En dan. Juist dan besef ik het me. Soms moet je even niet denken aan wat de gevolgen van iets zijn. Of het nu positief of negatief is. Laat het even. En laat jezelf even in het moment. Dan komt het ‘wat nu?’  Later wel.

Gerelateerd

Scroll #7: Wie is Iris van Herpen?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal waar mode niet alleen een kledingstuk is, maar een grenzeloze kunstvorm. Een visionair modeontwerpster die de grenzen van wat mogelijk is, in de haute couture

Lees meer »

KUNSTTIPS! December 

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken. Of leuke gespreksstof voor tijdens de

Lees meer »

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?