Soms zou ik willen dat er iemand mijn huis binnenstapt en even alles voor mij kiest en oplost

Couscous of pompoensoep? Nu sporten of Netflix kijken? Witte was of toch de stapel zwarte broeken? Ik kan elke dag wel twijfelen over dit grootse vraagstukken. Of naja van dat moment. Wat ik aantrek en of ik met dit weer een winterjas aandoe zijn nog grotere raadsels. Mijn hoofd zit er soms vol van. Dan wil ik het liefste aan niks denken en doen alsof er alleen vandaag is. Vandaag zonder stress van werk, verplichtingen van vrienden of geldproblemen. Deze vandaag zou volledig bestaan uit het nu. Een nu waarin geen opties zijn, maar alleen leven in dat moment.

En kijk. Dat probeer ik vaak en ik claim het ook aan iedereen. Alleen dat kan soms gewoon niet als er een stapel blauwe enveloppen op de mat ligt of mijn kat Klaasje in het douchegordijn hangt. Dan moet ik over tot actie en kiezen. Nu belasting betalen of later? De kat knuffelen omdat het wel schattig was of straffen aangezien het spierwitte mooie gordijn nu vol gaten zit.

Soms zou ik willen dat er iemand mijn huis binnenstapt en even alles voor mij kiest en oplost. Deze persoon, Ik maar er een haar van genaamd Sonja, want dat klinkt toch als een fijn betrouwbaar iemand. Waarom geen idee maar als ik nog een naamoptie had, had ik weer een vraagstuk voor nu. Nee Sonja zou het aanpakken. In die tijd kon ik alles aan haar overlaten en zou zij de rest van mijn dag bepalen. De dag was zonder vragen en keuzes. Sonja zou het bepalen. Zij kiest of ik couscous eet of pompoensoep. Of ik sport of Netflix. En of het wit of zwarte was wordt. En dan kan ik… Ja wat kan ik dan nog? Als alle keuzes besloten worden voor me. Geen idee. Die keuze heb ik dan niet meer.

Gerelateerd

Arty Beldate met Snackpaper oprichter Janna Nieuwenhuijzen

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaalproberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij stellen

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek.  Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?