Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Ik kijk naar je. Je staat er ongemakkelijk bij, handen stevig tegen je heupen aangedrukt. Je vindt het niet leuk om terug te kijken maar je doet het wel. We scannen elkaar van top tot teen, elk foutje op ons lichaam slaan we op in ons hoofd. Ik zet een frons op jouw gezicht. Je zou willen dat je me kon laten verdwijnen maar elke keer dat je je kamer binnen komt lopen ben ik toch elke keer daar en kom je toch elke keer voor me staan.

Je ligt in bed, de paniek zwermt rond in je ogen. Je weet niet wat je moet doen. Je ademt kort en door je borst. Ik schud mijn hoofd naar je. Zo hoor je het niet te doen. Je draait en je draait, wachtend totdat de paniek over is. Ik bestudeer je drie uur lang. Drie uur lang lig je te zweten en te panieken. Ik wil je vertellen dat je rustig moet blijven, dat je je handen uit je haar moet halen en moet ademen. Toch blijft mijn mond dicht.

Je komt net thuis, je bent moe van een dag werken. Je wilt douchen en naar bed. Toch kom je weer voor me staan. Je houdt je buik vast, knijpt in je dijen, trekt aan je wangen. Je zucht naar me. Je ziet niet wat je wilt zien. Je steekt je tong naar me op en rolt je ogen. Je laat me weten dat je me haat. Je haat elk klein aspect dat ik je laat zien. Ik wil je tranen drogen, ik wil je hoofd in mijn handen nemen en vertellen dat je een prachtkind bent. Toch blijft mijn mond dicht.

Je komt net thuis van trainen. Je hebt weer een paniek aanval gehad tijdens het zwemmen. Je gaat dit keer voor me zitten. Je hoofd leunt tegen me aan, je natte haren zijn koud.  Je vertelt me dingen en ik luister. Dat is alles wat je momenteel nodig hebt. Je vertelt me hoe je wilt dat alles makkelijker ging, dat je wilt dat je je weer kon voelen zoals je je aan het begin van het jaar voelde. Ik wil je omhelzen, je een warme en nodige knuffel geven. Ik wil je vertellen dat het ooit weer goed gaat komen en dat je hier even doorheen moet. Toch blijft mijn mond dicht.

Ik verdwijn zodra je van me wegloopt. Je wilt jezelf niet meer zien voor vandaag. Ik blijf in je achterhoofd zwerven. Je denkt aan hoe ik eruitzie. Aan hoe wij eruitzien. Ik wou dat ik je kon overtuigen om van jezelf te houden. Maar een spiegelbeeld is maar een spiegelbeeld.

Gerelateerd

“Nee meisje, zo doen we het hier nou eenmaal”, dat was zo frustrerend. Nu kan ik elke dag zelf bepalen wat we doen, and I love it. “

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Laat ons stilstaan en bewegen.

Praten,Schrijven,Tekenen, Rennen,Schreeuwen. Hoe uit jij jezelf?Kan je praten over wat je ziet en hoort?Weet jij de manier om die gevoelens te uiten?En doe je het wel goed? Kunstenaars maken en maakten de grootste beelden, de kleurrijkste schilderijen of de meest magische installaties.Ze uiten zich in hun vorm en op hun manier.Het

Lees meer »

DE TUNNEL

Op 7 juni is het zover! Mijn eerste gevecht, op 39-jarige leeftijd klim ik de ring in. Al staat zoiets altijd op losse schroeven omdat er geen wissels zijn in het geval van ziekte of blessure, zoals in teamsport. Er staan geen rijen “ring ready” dames in de wacht… Een

Lees meer »

Mijn passie is om mensen aan het lachen te maken!

In 2018 organiseerden wij onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Een inspirerende ontmoeting tussen activisten, feministische organisaties, kunstenaars en journalisten. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn die feministen nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij

Lees meer »

Soms is het lastig

Lastig om te lachen,te huilen,te voelen. Kunst kan je laten voelen.Van onbegrip tot herkenning.Door stil te staan voor dat ene kleurrijke schilderij of die lichtgevende installatie, neemt kunst je mee, Het voert je even weg van dagelijkse stress of diepe gedachtes, of opent soms een ander gevoel. Kunst laat je wegdromen

Lees meer »

KUNSTTIPS! April & Mei

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Met bokshandschoenen aan in de achtbaan

Daar was het dan. Pijn. Schietende pijn in mijn pols. Mijn hele traject weg, paniek.  Dat is wat er in mijn hoofd gebeurt, het is niet per se waar. Ik heb een domme move gemaakt op de zak, te hard ook. Al die uren sparren in de week en los

Lees meer »

Scroll #12: Wie is Alicja Kwade?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor eengoede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedereweek een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal, die vragen stelt over het dagelijks leven via enorme beelden en installaties. Kunstenaar: Alicja

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?