Sunday Scroll #10: Wie is Kelly Malka?

-

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Kleurrijke illustraties met teksten die je geruststellen: “We all grow at different rates and that’s ok!” Of juist teksten die je empoweren om de dag door te komen: “Using my voice while still finding it!” Maar wie is de artiest achter deze mooie en hulpvolle kunstwerken?

Kelly Malka is de maker van deze mooie, empowering illustraties. Ze is een kunstenaar uit Los Angeles, maar woont en werkt tegenwoordig in San Francisco. Ze heeft gestudeerd in Los Angeles aan de USC Roski School of Art and Design en in New York aan de Parsons School of Design. Nu is Kelly een fulltime grafisch ontwerper voor het reclamebureau Venables Bell, maar ze maakt altijd tijd vrij voor haar passie!

Het werk van Kelly focust vooral op de mentale gezondheid van iedereen die zich identificeert als vrouw, wereldproblemen en natuur. Het thema mentale gezondheid komt het meeste terug in haar werk. Zoals Forcreativegirls heel mooi schreef: “Soms is het begrijpen van je emoties erg lastig en zeker omdat we in een wereld leven die ons vertelt m onze emoties aan de kant te zetten.” Kelly probeert met haar illustraties te laten zien dat emotioneel zijn of emoties hebben helemaal niet slecht is, het is menselijk. Haar kunstwerken zou je kunnen zien als een soort van reminder aan de goede dingen in het leven.

Wil je meer zien van Kelly? Hier vind je haar Instagram. En klik hier voor de gloednieuwe Sunday Scroll!

IMG_4179
IMG_4181
IMG_4182
IMG_4183
IMG_4184
IMG_4185
IMG_4186
IMG_4187
IMG_4188
previous arrow
next arrow

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments

DutchEnglish