Sunday Scroll #10: Wie is Kelly Malka?

Onze Sunday Scroll ken je vast wel! Elke zondag lichten wij op onze Instagram een vrouwelijke kunstenaar uit. Hierbij laten we tien werken van deze persoon zien. Ook vertellen we wie ze is en wat ze doet. Nu brengen we de Sunday Scroll ook hier naartoe! In deze langere versie kom je iets meer te weten over kunstenaar zelf.

Kleurrijke illustraties met teksten die je geruststellen: “We all grow at different rates and that’s ok!” Of juist teksten die je empoweren om de dag door te komen: “Using my voice while still finding it!” Maar wie is de artiest achter deze mooie en hulpvolle kunstwerken?

Kelly Malka is de maker van deze mooie, empowering illustraties. Ze is een kunstenaar uit Los Angeles, maar woont en werkt tegenwoordig in San Francisco. Ze heeft gestudeerd in Los Angeles aan de USC Roski School of Art and Design en in New York aan de Parsons School of Design. Nu is Kelly een fulltime grafisch ontwerper voor het reclamebureau Venables Bell, maar ze maakt altijd tijd vrij voor haar passie!

Het werk van Kelly focust vooral op de mentale gezondheid van iedereen die zich identificeert als vrouw, wereldproblemen en natuur. Het thema mentale gezondheid komt het meeste terug in haar werk. Zoals Forcreativegirls heel mooi schreef: “Soms is het begrijpen van je emoties erg lastig en zeker omdat we in een wereld leven die ons vertelt m onze emoties aan de kant te zetten.” Kelly probeert met haar illustraties te laten zien dat emotioneel zijn of emoties hebben helemaal niet slecht is, het is menselijk. Haar kunstwerken zou je kunnen zien als een soort van reminder aan de goede dingen in het leven.

Wil je meer zien van Kelly? Hier vind je haar Instagram. En klik hier voor de gloednieuwe Sunday Scroll!

[smartslider3 slider=25]

Gerelateerd

‘Maffe Monarchen’, een nieuwe podcast over dode royals!

Royalty blijft nu eenmaal intrigeren. Kunsthistoricus Paul Rem en oprichter van Tittymag, Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia.  Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met

Lees meer »

Scroll #6: Wie is Bobbi Essers?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat een kunstenaar centraal: Dit talent in de kunstwereld, onthult een unieke wereld van schilderkunst, die doordrenkt is met intimiteit, vriendschap, en conventies. Haar werk is bekroond met de

Lees meer »

KUNSTTIPS! November

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry!  Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #4: Wie is Tracey Emin?

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst. Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit. Deze Scroll staat één van de meest populaire hedendaagse kunstenaars centraal,  en iemand die weet hoe ze met haar kunst mensen direct in het hart kan raken: Tracey Emin (1963- )

Lees meer »

KUNSTTIPS! Oktober

Welk museum moet je opslaan? Welke kunstpodcast is hot? Hoe heet die ene tentoonstelling ook alweer? Het overzicht van alle arty kunst to do’s is soms helemaal kwijt! Maar don’t worry! Want wij zetten iedere maand de kunst- moetjes voor je op een rijtje. Genoeg om je mee te vermaken.

Lees meer »

Scroll #2: Wie is Yayoi Kusama

De dagen zijn niet alleen voor uren scrollend door Tinder in bed, maar ook voor een goede dosis scrollen aan kunst.  Zo lichten we speciaal voor jou iedere week een kunstenaar uit.  Deze Scroll staat kunstenaar centraal, die de stip populairder dan ooit heeft gemaakt: Yayoi Kusama(1939-  ). Yayoi Kusama,

Lees meer »

Kinderen in het museum?

Musea worden steeds aantrekkelijker voor kinderen: Pikachu in het Van Gogh Museum en een Disney-maand in het Rijksmuseum. Hoe belangrijk zijn musea voor kinderen en andersom? Oprichter Cathelijne Blok vertelt erover in Villa VdB. 

Lees meer »

The Titty Platform

Currently by invitation only. Still think you're the right fit?